Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko prihrankov imate

koliko prihrankov imate

50.000 eur, se bližava 50, hiša, avto bo škripnil vsak čas, otroci že na svojem

No, no, še ene 100 let tako pa boš mela za hiško… le pogumno

Če imaš limita recimo 5 tisoč in si sedaj na -4000, je tistih 1000 Eur privarčevano ali ne? Torej imam privarčevanih 1 tisoč evrčkov?

Saj o tem govorim dobila si, nisi pridelala….
Za avto polovico, za spričevala nismo nekateri nikoli nič dobili….potem še 5000 od staršev…glej nič takega, samo ne govorit koliko imate prišparanega do teh let, to me je zmotilo – ker eni od 18 leta plačujemo najemnino in si kupujemo wc za rit brisat in hrano, nekateri niti ne vedo koliko stane zobna pasta, koliko elektrika….najlažje je napisati citiram:

Pri svojih 24 letih imam prišparano 18.000, kar nekaj kajne ter imam svoj avto.
Šparam pa za mogoče v prihodnosti kakšno malo hiško

Pri svojih 24 letih si veliko dobila in se ne hvali tukaj, ker s tem ponižuješ ostale.

Meni in partnerju starši niso veliko nudili, sva iz revne družine, od 18 leta sem na svojem, doštudirala, kredite imava sedaj za stanovanje s svojim denarjem, prav vesela bi bila če bi kdaj za narejeno šolo dobila denar, kaj šele za polovico avta in kaj šele 5000e.

Zame ste bogati oz si si že sama odgovorila.

Saj o tem govorim dobila si, nisi pridelala….
Za avto polovico, za spričevala nismo nekateri nikoli nič dobili….potem še 5000 od staršev…glej nič takega, samo ne govorit koliko imate prišparanega do teh let, to me je zmotilo – ker eni od 18 leta plačujemo najemnino in si kupujemo wc za rit brisat in hrano, nekateri niti ne vedo koliko stane zobna pasta, koliko elektrika….najlažje je napisati citiram:

Pri svojih 24 letih imam prišparano 18.000, kar nekaj kajne ter imam svoj avto.
Šparam pa za mogoče v prihodnosti kakšno malo hiško

Pri svojih 24 letih si veliko dobila in se ne hvali tukaj, ker s tem ponižuješ ostale.

Meni in partnerju starši niso veliko nudili, sva iz revne družine, od 18 leta sem na svojem, doštudirala, kredite imava sedaj za stanovanje s svojim denarjem, prav vesela bi bila če bi kdaj za narejeno šolo dobila denar, kaj šele za polovico avta in kaj šele 5000e.

Zame ste bogati oz si si že sama odgovorila.[/quote]

Pa kaj ji težiš no. Sem že danes v službi opažala, da nekatere meče. Jutri luna.
Odgovorila je na vprašanje, koliko prihrankov ima. Kako je do njih prišla, je pa čist njena stvar.
In čist prav je odgovorila, da ima prišparano. Ker je tisto, kar je sama zaslužila ali kadar ji je kdo kaj poklonil, je dala v šparovec in ne v frčkarije. Kaj ne zastopiš tečnoba?

Mi je pa jasna reakcija, ker si se vpičila v njena leta in potem še naprej, od kod ta tečnost izvira – ko si zapisala zadnji odstavek. Ima prišparano v štunfu, na banki, pod žimnico, kjer že, ima prišparano. Pa odgovorila je tudi za kaj špara.

Kdo pa si ti, da ji boš očitala vse to? Če ti vidiš kje žalitev, to izvira le iz tvoje tečnobe, ko ji očitaš prihranek. Ti si žaljiva. Si zapela zaradi svoje bridkosti kot pujska v buče no.

Kaj vam pade na pamet, da greš kurc at enega, zato, ker tebi nihče ni nič dal. Ker so lačni v Afriki, a to pomeni, da bi se morali vsi odreči tistemu “kosu kruha in pašteti” po tvoje?

hišo
vikend na morju
avto vsak svoj + privarčevano 40 000

Pa pravjo, da je v Sloveniji revščina, nebo držalo, sami bogataši okol nas. Prideš na morje pa se spomniš pesmi Samo miljon nas je, ampak drug miljon je pa na hrvaškem jadranu in pazi ti to, polovica od tega miljona ima nepremičnino ob morju, par kilometrov gor al dol…. No ja nekateri znajo varčevat. Te vsote, ki so gor omenjene.. .so navadnim ljudem fata morgana. Vodovodarji pa razturajo kar se keša tiče zato verjamm yonyboy-u. Mi, ki smo v navadnih firmah….. služmo, da preživimo.

sami bogataši tukaj al kaj?
Sama imam pri svojih 22letih privarčevano okoli 1500€, študiram, občasno kaj delam, zasluženo gre za študij, kakšno sprostitev in pomoč staršem, ker živimo še vedno v isti hiši in ob plačah, ki ju imata enostavno ne zmoreta vse sama pokrit… rada bi šla na svoje, a enostavno ni možnosti… ja tako je to pri nas

na zgornje cifre pa bi rekla, da vas očitno ni še zadela recesija, zdej me pa pojejte…

Meni je pa bolj očitno to, da je nekatere šele recesija spravila na trdna tla. In so v preteklosti, ko so še imeli, živeli in trošili tako, kot da se jim nikoli ne more nič zgodit.

:)))) nimaš ti pojma s pojmom… Pejd raje na temo o taščah in brisačah.

Tisti, ko so še imeli, živeli in trošili tako, kot da se jim nikoli ne more nič zgodit, so potiskali ta klinčev svet naprej, ki je nastavljen tako, da funkcionira, dokler se troši. Ko zmanjka, ali pa se začnejo polniti štumfi (doma, v Švici, na Cipru)… potem se svet ustavi. In to se je zdaj zgodilo.

Ali, da boš še boljš razumela: Tisti, ko so še imeli, živeli in trošili tako, kot da se jim nikoli ne more nič zgodit so dajali kruh številnim družinam s tem, da so kupovali stanovanja, gradili hiše, kupovali avtomobile, kupovalii smučarsko opremo in hodili smučat, spremljali modo, hodili v gostilne na kosila in v kafiče na pijačko.

Zdaj tega ne počnejo več, ker pač ne morejo in ti si videti še kar zadovoljna zaradi tega… baba blentava…

No jaz imam pa pri mojih 23 privarčevanega okrog 7.000. S tem, da sva se s fantom sedaj skupaj preselila (v najem) imam svoj avto, vse položnice, stroške si plačujem sama že od srednje šole in nimam bogatih staršev (oba brezposelna). Ves denar sem si prislužila sama s počitniškim delom in delom prek študenta (delam od 15 leta), nekaj privarčevala od štipendije…pa še od kakšnega roj. dneva. Zdaj bom absolventka in bom lahko delala več kot do sedaj (ce bom le imela kje?!). Sem sparavna ampak si tudi kaj privoščim, ker so starši brez službe, dam del mojega zaslužka mami.
Imam pa precejšen del privarčevanega vezanega na banki in me kar malo skrbi, da slucajno pride do tega, da bom ostala brez vsega.
Ce ne dobim sluzbe, bom kaksen mesec vseeno lahko prezivela 🙂

Jah, naj se pač tolažijo s tem zdaj. Da so dajali kruh številnim družinam…predvsem Rockefellerjem, Rothschildom, Morganom in Warburgom. Sem prepričana, da so jim le-ti hvaležni. Zelo.
Dvomim pa, da jim bodo oni vrnili z istim nazaj.

– 310.000 €ur

Moje mnenje je, da je v Sloveniji še ogormno ljudi, ki imajo ogromno denarja. Recesija in anarhija to je absolutno nedelovanje kompletne države je udarila le spodnji sloj. To je male zaslužkarje in pa brezposelne. Brezposelnih namreč nikjer nihče ne omeni pa so to tisti, ki nimajo nobenega prihodka radi bi delali ampak zaradi mafijske države ne morejo. Še enkrat in to vem iz terena in izkušenj. Huda, zelo huda revščina je prizadela spodnje sloje, te, ki so bili izkoriščani s strani višjih slojev že prej. Po oceni nekje med vsaj 25 in 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ima samo še za silo za jesti. Kot živali. Dokazano.
So pa ljudje, ki so kot prave banke in verjemite, da jih je v tej mali državici še ogormno. Zadnjič je tukaj pisala ena o 600.000 evrih in druga o 800.000 evrih, kam jih naj da!
Na cesti pa vidimo avtomobile kot bi bilili v Švici medtem ko drugi niamjo ne kaj jesti ne kaj dati svojim otrokom!! Prosim vas no lepo kdo se tukaj spreneveda.

Vsaki mesec dam od svoje plače 900 evrov na stran, ja zaslužim 1600 v avstriji se vsaki dan vozim gor, tu za mimimalca ne bi delal več nikoli to se za preživetje ni še socialci imajo več koristi ko doma samo jaja praskajo!!!

Danes sem pokrila limit tako da sem na “zeleni veji”.

S partnerjem imava še neke obroke in en mali kredit v vrednosti cca. 3000€.

Sva se pa lani vselila v hišo tako, da je šel ves denar vanjo. Stara oba 28 let.
2 avtomobila nobene posebne vrednosti recimo, da oba vredna 5000.

Še jaz,

tudi meni se zdijo vse te številke in leta pretirana, predvsem pa imam službo, kjer vidim kaj in kako ljudje delajo z denarjem, kako živijo, plačujejo itd.
Večina se jih prebija iz meseca v mesec, oz. imajo premoženje in kredite(bajta 200.000 eur, kredita še 100.000 eur.)
saj se pogovarjamo o privarčevanem kešu, ne?
sam imam kar nekaj premoženja(cca. 250.000), cca. 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tega je kredita, privarčevanega pa razen v življenjskem zavarovanju NIČ.imam pa proste račune(za limite), če bi do česa prišlo.
Star sem 30 let, delam od 15ega leta. prvo stanovanje(vredno cca. 50.000)sem dobil od staršev.Ustvarjava 2, delama od mladih nog… Mimogrede, so mislili da ga bom prodal in se zadrogiral. Poznam veliko ljudi, in praktično nihče nima toliko kot midva.

Državi plačujem vse tako kot treba, ker s tem prispevam k družbi!
Razen trava je brez davka 🙂

100 € vsak mesec

Najmanj ena plača na leto in božičnica če je.

Odgovor na objavo uporabnika
Sprenevedanje, 13.09.2012 ob 16:28

Moje mnenje je, da je v Sloveniji še ogormno ljudi, ki imajo ogromno denarja. Recesija in anarhija to je absolutno nedelovanje kompletne države je udarila le spodnji sloj. To je male zaslužkarje in pa brezposelne. Brezposelnih namreč nikjer nihče ne omeni pa so to tisti, ki nimajo nobenega prihodka radi bi delali ampak zaradi mafijske države ne morejo. Še enkrat in to vem iz terena in izkušenj. Huda, zelo huda revščina je prizadela spodnje sloje, te, ki so bili izkoriščani s strani višjih slojev že prej. Po oceni nekje med vsaj 25 in 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ima samo še za silo za jesti. Kot živali. Dokazano.
So pa ljudje, ki so kot prave banke in verjemite, da jih je v tej mali državici še ogormno. Zadnjič je tukaj pisala ena o 600.000 evrih in druga o 800.000 evrih, kam jih naj da!
Na cesti pa vidimo avtomobile kot bi bilili v Švici medtem ko drugi niamjo ne kaj jesti ne kaj dati svojim otrokom!! Prosim vas no lepo kdo se tukaj spreneveda.

Hahahahaha za 600.000 ali 800.000 si lahko kupi novogradnjo v Ljubljani. No, leta 2012 si je lahko kupila 4 ali 5 takih.

Nič, ker nima smisla v Sloveniji varčevati ali denar vlagati.

Ali ti denar poje inflacija ali pa 1001 davek, zato je najboljša pot vse zapravit, ker karkoli boš naredil, te bodo obdavčil, za isto stvar 2-3x, da ja nebi bil premožen, ali pa spokat ven iz Slovenije.

Tudi jaz sem začel šparat, ampak ne od plače, temveč od dodatnega dela in pasivni prihodki.

Če koga zanima da bi si naklikal kak dodaten prihodek naj mi piše na minmej@gmail, z veseljem obrazložim in naučim

Dejansko nič,  ker imam kredita še 25000 Eur, ostalo gre vse sproti. Za otroke, za kako kosilo, potovanja…

Mogoče bo začelo kej ostajati čez 4 leta, ko odplačam kredit.

Eni pač ne varčujemo ravno..s sabo itak ne morem nič odnesti, ko me pobere.

Odgovor na objavo uporabnika
šparam, 23.08.2012 ob 12:15

Koliko prihrankov imate? in zakaj varčujete

nič, ker imam nekaj za prodati in se s tem ne ubadam, nimam pa kreditov, ker vse keširam, tudi avto in mir.

Prišparano? Nič nimam. Pri tej moji minimalni plači mi grozi, da mi bodo odklopili elektriko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close