Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko prej začnete s pripravo in pakiranjem za na dopust?

Koliko prej začnete s pripravo in pakiranjem za na dopust?

Sama dober teden pa še vedno kaj pozabim… no morda bo letos kaj drugače, ker si bom prej napisala seznam in potem točno po njem tudi spakirala, bomo videli kako se bo obneslo.
Ne boste verjeli, da se mi je enkrat (sicer ne za na dopust) zgodilo tudi to, da smo se šli kopat na bazen, jaz pa v torbi brez kopalk.. Groza cel dan sem se samo prekladala in gledala druge kako uživajo in ja vem, da sem si bila sama kriva in vem tudi, da sem se iz te lekcije tudi nekaj naučila, da od zdaj raje dvakrat preverim kot nobenkrat..tako je. 🙂

Lep dopust vsem..kje ga boste preživeli in brez česa obvezno ne greste na dopust? 🙂

Brez cesa ne grem? Brez knjig.

Pakiramo pa obicajno dan pred odhodom, takrat gremo nakupit se hrano, ki jo peljemo s sabo (smucanje), za dopust na morju kupujemo vse tam.
Pa na dan odhoda spraznimo hladilnik in vzamemo zraven stvari, ki bi se do vrnitve pokvarile in poleti za par dni se kaj zrele zelenjave z domacega vrta.

Vazno je, da vzamemo osebne dokumente, kljuce in kreditne kartice (ali pa papirje glede rezervacije).

Enn teden, a si nora? Mi pakiramo en dan prej pa še to začnemo popoldan. Mož spakira morske stvari (čoln, plavutke, dihalke, ribiške palce ipd), vsak svoja oblačila (natančno odmerim koliko prostora imajo), jaz preverim dokumente, denar, knjige, kozmetiko. Tik tak. Aja. Gremo zmeraj za tri tedne in nikoli s sa o ne vozimo brane.

En dan prej.Prvič nabašem pol preveč, drugič pol manj.

Tudi mi gremo za več časa od doma..ni to samo dober teden ali pa še to ne.
Zložim tudi sama en dan prej v kovčke, a s pripravo začnem pa že veliko prej. Torej z izbiro oblačil, obutve in kozmetike in vsega ostalega, saj mi je od vsega to najtežje, torej kaj vzeti s seboj in kaj pustiti doma… Ko imam že vse zloženo in pripravljeno, ko točno vem kaj bom vzela potem tudi sama v momentu zložim oz pospravim stvari v kovčke.

Popoldne pred odhodom. V dveh do treh urah vse spakirano. Gledam pa, da je prej vse oprano in zlikano in le vzamem iz omar.

Ce greva v hotel, ce greva zgodaj zjutraj (beri ponoci), potem spakiram zvecer, ce greva dopoldan, spakiram tik.preden greva.
Ce greva v apartma, potem si nekaj stvari pripravim ze prej, a spakiram zvecer.
Hladilnik sprazniva pred odhodom.

Edino za psa, za tega pa ze cel teden prej stimam in preracunavam, kaj vse bo.potreboval, ko me ne bo.
Sin dobi denar za trgovino in je hepi, tako da za njega nic ne pripravljam.

Kakšen teden prej začnem razmišljati, če je treba mogoče še kaj kupiti, iti v lekarno, pa kaj je treba oprat in zlikat. Spakiram pa en dan prej. Napišem si seznam, pokažem ga še možu, če se še on kaj spomni, da manjka, in potem samo zlagam v kovčke in delam kljukice. Sem tudi jaz med tistimi pozabljivimi in brez seznama je to ena sama zmeda 🙂 tako pa točno vem kaj imam in v kateri torbi. Jaz spakiram cunje, kozmetiko, mož pa poskrbi za avto in športno opremo. Preveriva še dokumente in sva gotova v dveh urah.

Plug vzamete?

Vem, da je zatipk, a sem se nasmejala. Ne, brane nikoli ne vzamemo zraven. Luštno.

TIk pred odhodom, oz. kot je ena že napisala, če je odhod zgodaj zjutraj, potem zvečer, če gremo popoldan, isti dan dopoldne.

Res pa, da že kakšen dan ali dva prej začnem v glavi premlevat, kaj vse moram vzet sabo, oz predvsem, česa ne smem pozabit in dokupim, če kaj manjka. Seznama si ne delam nikoli.

Če kaj pozabim, kupim na destinaciji. Včasih sicer drago preplačam, ampak vsaka šola nekaj stane. Pa še to se mi je do sedaj zgodilo dvakrat.

Dokumenti, morebitna potrdila rezervacij oz. karte, denar, zdravstveno zavarovanje – vse ostalo se da ali preživeti brez ali pa kupiš na cilju.

Če bi pakirala le sebe, bi rabila mksimalno pol ure. Ker pa je treba poskrbet še za skupne stvari, recimo rabimo dve uri.

Spakiram en dan prej, rabim kakšno uro, ker pakiram večkrat letno, sem tega navajena. Seznama še ne rabim, imam kar dober spomin, do sedaj nisem še ničesar pozabila, grem pa vedno v hotel.

Pakiram sama sebe, zato ne rabm kaj dost cajta. Pač odvisn kam grem in za kolk cajta. Včasih se spakiram v 15 min, lahk pa tud v 2h. Več pa mislm da res ne rabm. Itak imam skoz vse pospravljen tam kjer mora bit in potem sam vzamem vn, dam v torbi in je.

Pakiramo en dan prej, po spisku, ki ga imam v računalniku za apartma, hotel, šotor in samo še dopolnim, če je kaj aktualno.

Že precej let hodimo v apartmaje, kjer si kuhamo sami, dostikrat pa gremo tudi ven jest. Seznam potrebnih stvari imam že nekaj let star, tako da je naše pakiranje gotovo večer pred odhodom. Od hrane vzamemo s sabo samo domač paradižnik, papriko, kumare in bučno olje, vse ostalo potrebno pa kupimo kar na dopustu. Ja tudi naš majčken kuža gre vedno z nami.

Čez 3 ure greva z možem za en teden v Savudrijo. Jaz imam že v potovalki vse (rabila sem 15 min), preden greva , bom še iz hladilnika vzela pokvarljivo robo (10 min). Mož , ga slišim, je ravno pričel palkirat in….bo v treh urah gotov ;).

En dan si vzamem čas in si napišem spisek kaj rabimo, kaj imamo doma in kaj moram še kupiti v kateri trgovini. Nato ta spisek še enkrat pregledam, ga popravim in dopolnim. Sledi obisk trgovin. Dan pred odhodom pripravim kupčke, za moža, za sina, hčerko in zase. Ko vsak svoje spakira v torbe jih vržemo v avto in gremo. To je kar se tiče oblačil in osebnih stvari. Od pijače vzamem sabo 6 ta velikih six packov, od hrane pa nekaj za takoj pojest še isti in pa naslednji dan in pa za približno tri, štiri dni konzerv. Sledijo še kreme, knjige, šteka cigaret,……. Na samem dopustu, ki traja nekje pet tednov, gremo v povprečju vsak drug, tretji dan v marino se privezat za čez noč, takrat gremo tudi v trgovino po svež kruh in ostalo kar rabimo in pa v restavracijo na večerjo.

Uh, jaz tud pakiram že par dni prej. Iz čisto praktičnega razloga. Kar kupim za sabo, ne zlagam v omare, ampak dajem na kup. Kar zlikam in vem da gre z mano, tudi ne tlačim v omare.
Rada si vzamem dovolj časa za pakiranje, drugače bi sigurno kaj pozabila doma.
Še najmanj je spakirati cunje zase. Za to rabim 5 minut. Skupne stvari mi vzamejo največ časa, največ prtljage ima pa itak pes.

Jaz sem v popolnem stresu, ker zamujam 5 dni z pakiranjem za zimsko smučanje februarja 2019.
Vedno začnemo 20. junija, pa smo glih za glih spakirani do odhoda. Po moje bomo smučanje raje odpovedali…..

Resno avtorica, 1 teden pakirate? Za na morje???
Mi začnemo večer prej, vsak si v potovalko spakira svoja oblačila, pripravi si obvezno potapljaško opremo, mož in sin še kamp opremo, kolesa, ter seveda čoln … jaz brisače ( vsaj 34.768.000 po glavi !! 🙂 ) posteljnino, kuhinjske zadeve, hči je zadolžena za oba psa in njune igrače, z vrta poberemo vse kar je zrelega, naložimo v počitniško prikolico in zjutraj odrinemo za 6 tednov. Gremo pa z 2 avtomobili, ker vlečemo čoln in prikolico. Ponavadi 4/5 oblačil prinesemo nazaj ne da bi jih sploh vzeli iz potovalk. Smo pa na FKK, tako da nam je prihranjeno pakiranje kopalk, kar pa verjetno res traja vsaj 4 dni. 🙂

Pakiram tik pred odhodom.
Pripravim in operem prej.

Pakiram uro ali manj preden gremo. Zdravstvene imam v denarnici, osebne v avtu. Nakup za prve par dni opravimo spotoma, ko ze gremo. Z vrta poberem kar je škoda pustit, v hladilniku pa ze nacrtno nimam pokvarljive robe, ce vem da odhajamo. Edino kar naredim je, da malo pospravim preden gremo, da pridem nazaj na pospravljeno.
Enkrat sva z malčkom in dojenčkom šla s šotorom, na petek ob štirih popoldne sva se zmislila, da bi skočili za vikend na morje. Sva si šla še sposodit šotor, ob pol devetih smo ga v Umagu že postavljali. Pa je šlo. Odvisno koliko presran si in kaj vse misliš, da boš pogrešal na morju.

Mi oblačila, poletno obutev, brisače in podobno, kar pustimo v kovčkih, ko pridemo iz morja. Tako imamo vse spakirano za naslednje leto.
Edino najstarejšemu otroku kaj novega kupimo, mlajšim je pa zagotovo kaj prav iz preteklih let.

:):):)

Okviren seznam par dni prej “v glavi”, pakiram dan prej:)

Se dopolnjujem moj komentar – par dni pred odhodom ze planiram – obisk v knjiznici, da nas oskrbim s se kako dobro knjigo ali desetimi :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close