Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika koliko pomaranč za 2dcl juice-a

koliko pomaranč za 2dcl juice-a

Recimo ene 3? A je to zadosti? In koliko je to v teži, cca pol kg? Rada bi namreč preračunala, koliko stane tak domać juice. Jasno, brez vode, samo sok

uf čist odvisno, kako sočne so. jaz včasih rabim tud po 5 pomaranč, da napolnim kozarec 2dcl, če so bolj kilave in suhe;( včasih pa sta že dve dovolj.

mi ga vedno delamo oz. moj mož je tako priden:))) ene 3 ali 4 pomaranče rabiš, odv. koliko imajo soka

---------- le vent nous portera...

Nisem nikoli merila oz.tehtala…je pa tak sveže stisnjen juice 100:1 proti kupljenemu iz tetrapaka in se vsekakor splača stiskat. Sploh če imaš mogoče tisti ožemalnik agrumov, ta res izcedi skoraj do zadnje kaplje!

ne, “na roke” se da ful ok!

---------- le vent nous portera...

Tisti ožemalnik res ni drag in definitivno odtehta “ročno” ožemanje, verjemi Naya… se je res škoda truditi. Jaz ga imam že od vsega začetka, ko so jih od Philips-a še sestavljali v Iskri 😉
Sicer pa potrebuješ za 2 dcl od 2 – 4 pomaranče… je res odvisno od kvalitete in glej, da boš kupila prave, ker niso vse za ožemanje.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close