Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Koliko plačate za barvanje las v LJ?

Koliko plačate za barvanje las v LJ?

Brez striženja, samo barvanje (ne prameni) in sušenje? Recimo srednje dolgi lasje. Meni se 54 € zdi absolutno preveč:-(

HALooooooooo????????????? Pa kaj si nora?

upam, da ne bom izpadla preveč pametno, ampak- mene barva mož.

in pravi, da če zna še milijon drugih stvari, bo tudi eno glavo pobarval. tako, da je edini strošek barva, izbire že pripravljenih pa je ogromno.

preden sem bila poročena, me je barvala prijateljica.

mogoče lahko tako poskusiš tudi ti.

malo manj kot 10 eur, kolikor stane barva – kot marsikaj drugega, opravim sama.

Samo narastek 32 uer, vse, lasje dolgi malo čez ramena, 52 eur. Ni Ljubljana.

Zakaj se pa ne zapelješ kam ven iz LJ?

Se pa strinjam s predhodnicami, če bi se barvala, bi se barvala sama, saj je na tržišču en kup kvalitetnih barv.

Jaz dam za barvanje + striženje in vse kar spada zraven, okrog 40 EUR. Tudi v Ljubljani.

50 in več evrov je res huda cena. Samo frizer te pobarva z boljšimi barvami (manj strupenimi za lase) in bolj natančno, kot se lahko sama ali kot te lahko prijateljica/mož/laik na splošno.

Jaz malo kombiniram: ko se grem ostričt, me frizerka še pobarva, vmes se barvam sama. Če nimaš neke zahtevne frizure, poišči kakšnega frizerja zunaj LJ in te bo striženje in barvanje prišlo vsaj še enkrat manj kot v LJ.

Cela familija (jaz, mož in dva sinova) plačamo 38 EUR. Moški del družine striženje, meni pa lase poreže, pobarva in naredi frizuro – posuši. imam pa prav tako srednje dolge lase.

Tvoja frizerka pa je absolutno predraga, ampak LJ je pač prestolnica, kjer je tako ali tako vse dražje…pa vseeno… 54 EUR?

barvanje+striženje+sušenje 30eur.

je pa to bogu za hrbtom

Ja no, sej, zato pa sprašujem. Imam sicer precej zahtevne lase, vendar se mi to vseeno zdi too much in se počutim vedno bolj nat*******. Ne bi rekla, da bi bilo v ta znesek všteto tudi striženje, ampak tukaj v LJ vidim, da se je ful razpasla navada, da ti za vsako figo udarijo zraven še fen frizuro oz. sušenje računajo posebej. Mislim, halo, a ni normalno, da če me postrižeš ali pobarvaš, me boš potem tudi posušil?

striženje in barvanje + frizura = 50€ (Notranjska)

to si “privoščim” ene 3x letno, vmes me pobarva mož – res pa so barve pri frizreju veliko boljše

Malo ven iz Ljubljane, plačam za vse (lasje do ramen) – barvanje, striženje, fen frizura 50,00 €. Sem pa popolnoma siva in se sama ne morem barvat, ker mi nobena barva iz trgovine ne pokrije sivih las

Plačam 40E – barvanje, striženje in vse kar sodi zraven. Tudi meni barve iz drogerije ne pokrijejo sivih las, če pa že, se mi zelo hitro sperejo…Lokacija – Gorenjska

Včeraj: barvanje, striženje in fenanje=36 EUR.
Relacija Lj–Litija

A izven Ljubljane pa misliš, da frizerji ne znajo spravit skupaj kakšne bolj zahtevne frizure al kaj?

Jaz imam frizerko, ki hodi strižt na dom. Za striženje plačamo 11€, za barvanje z mojo barvo pa 13€. Tako pridemo poceni skoz.
Smo pa daleč od Ljubljane.
Meni na misel ne bi prišlo, da bi čez 50€ dala za frizerja.

A izven Ljubljane pa misliš, da frizerji ne znajo spravit skupaj kakšne bolj zahtevne frizure al kaj?[/quote]

Kar dvomim – mogoče je kje kakšna izjema, ki hodi vsako leto na dodatna izobraževanja in ima tudi veliko strank, ki zahtevajo ka posebnega, vendar je jaz ne poznam. Če ima 99 odstotkov strank, ki s frizurami ne izstopajo in tega niti nočejo, enostavno ne more znati. Če ti v službi 99 odstotkov časa pokrivaš določena delovna področja in potem kar na lepem moraš početi nekaj novega, zagotovo nisi tako spretna in uspešna kot kolegica, ki ima to že v malem prstu.

Zadnjič sem frizerko vprašala, koliko časa so se v šoli učili samega striženja – vsa tri leta! Sem mislila, da se to naučiš v parih mesecih. Torej ne more kar iz nič znati narediti kaj trendovskega. Že kratkih las ne znajo vse ostriči optimalno.

A izven Ljubljane pa misliš, da frizerji ne znajo spravit skupaj kakšne bolj zahtevne frizure al kaj?[/quote]

Kar dvomim – mogoče je kje kakšna izjema, ki hodi vsako leto na dodatna izobraževanja in ima tudi veliko strank, ki zahtevajo ka posebnega, vendar je jaz ne poznam. Če ima 99 odstotkov strank, ki s frizurami ne izstopajo in tega niti nočejo, enostavno ne more znati. Če ti v službi 99 odstotkov časa pokrivaš določena delovna področja in potem kar na lepem moraš početi nekaj novega, zagotovo nisi tako spretna in uspešna kot kolegica, ki ima to že v malem prstu.

Zadnjič sem frizerko vprašala, koliko časa so se v šoli učili samega striženja – vsa tri leta! Sem mislila, da se to naučiš v parih mesecih. Torej ne more kar iz nič znati narediti kaj trendovskega. Že kratkih las ne znajo vse ostriči optimalno.[/quote]

hahaha, šala meseca. po fancy frizuro moraš it v lj. na kmetih te namreč znajo postrižt le po kmečko. hohoho:-))))))))))

si ti iz lj? verjetno da, ker si tako vzvišena. moj frizer iz ene vukojebine hodi neprestano na izobraževanja, kjer se TRE mnogih frizerjev tudi iz njegove okolice. o šment, iz periferije, a veš. zanimivo je tudi to, da živita in delata oba frizerja, ki veljata za najbolja v slo, izven lj. daaaaleč izven lj. in delata odštekane frizure tudi navadnim kmetom. je bila kolegica pred kratkim.huh, kakšna je prišla domov. ampak odlična frizura. odštekana, a paše na obraz in karakter. kar je po mojem mnenju najtežje narediti.cena? x2 od tele zgoraj…

Kar dvomim – mogoče je kje kakšna izjema, ki hodi vsako leto na dodatna izobraževanja in ima tudi veliko strank, ki zahtevajo ka posebnega, vendar je jaz ne poznam.

Zadnjič sem frizerko vprašala, koliko časa so se v šoli učili samega striženja – vsa tri leta! Sem mislila, da se to naučiš v parih mesecih. Torej ne more kar iz nič znati narediti kaj trendovskega. Že kratkih las ne znajo vse ostriči optimalno.[/quote]

In od kod logika, da bi samo ljubljanske frizerke hodile na kakšna dodatna izobraževanja? A to vse ljubljanske frizerke, od tistih izven Ljubljane pa nobena? In če je ti ne poznaš, a potem take ni?

Ja, itak je frizerska šola triletna, a tega nisi vedela? Da frizerji ne grejo kar na en “šnelkurz” in pol strižejo. In verjetno imajo vsi frizerji to triletno šolo za sabo, pa najsi so oz Ljubljane al pa iz kakšne vasi na Štajerskem al pa Dolenjskem.

Pa da ne bo pomote, sem Ljubljančanka in hodim k ljubljanski frizerki (ne vem, če hodi na kakšna dodatna izopbraževanja, me pa fajn postriže), ampak razmišljanje, kako je nekaj dobro samo v Ljubljani, drugje pa nič ne znajo, mi je pa mal mimo.

Kar dvomim – mogoče je kje kakšna izjema, ki hodi vsako leto na dodatna izobraževanja in ima tudi veliko strank, ki zahtevajo ka posebnega, vendar je jaz ne poznam.

In od kod logika, da bi samo ljubljanske frizerke hodile na kakšna dodatna izobraževanja? A to vse ljubljanske frizerke, od tistih izven Ljubljane pa nobena? In če je ti ne poznaš, a potem take ni?

Ja, itak je frizerska šola triletna, a tega nisi vedela? Da frizerji ne grejo kar na en “šnelkurz” in pol strižejo. In verjetno imajo vsi frizerji to triletno šolo za sabo, pa najsi so oz Ljubljane al pa iz kakšne vasi na Štajerskem al pa Dolenjskem.

Pa da ne bo pomote, sem Ljubljančanka in hodim k ljubljanski frizerki (ne vem, če hodi na kakšna dodatna izopbraževanja, me pa fajn postriže), ampak razmišljanje, kako je nekaj dobro samo v Ljubljani, drugje pa nič ne znajo, mi je pa mal mimo.[/quote]

Dodatno izobraževanje stane. Ko sem hodila še k frizerku v LJ, je vsako leto šla na sejem v London. Salon je bil njen, s seboj je vzela še eno zaposleno. Koliko jo je to stalo, lahko samo ugibam, verjetno ni bilo poceni. Ampak si je to lahko privoščila, ker je imela dvakrat tolikšno ceno kot moja provincialna frizerka. Verjetno si takšnega razkošja ne more niti privoščiti – itak bi bil pa to stran vržen denar, ker nihče od nje ne zahteva takšnega striženja. Čist preprosta ekonomska logika, ki jo lahko razumem. Nikakor pa to ne pomeni, da ni sposobna stričt tudi drugače. Verjetno je, ampak tega enostavno ne počne, nima znanja niti vaje. In verjamem, da to velja za veliko večino frizerajev. Kritične mase za posebne pričeske zelo verjetno ni drugje kot v večjih mestih z veliko mladega in posebnega folka. Ena čist kmečka logika. Tako kot v centru Ljubljane najbrž ne bi šibala trgovina z rezervnimi deli za traktorje, na provinci pač ne šibajo trendovske frizure.

res? samo v večjih mestih so ljudje, mladi, ki imajo željo po frikovski frizuri? ja, vsi pankiči pa metalci pa harderji pa transovci pa ljudje željni modernega videza pa ljudje z odštekanim lajfom pa kaj ajz vem kdo, vsi živijo zgolj v ljubljani in mogoče še mariboru. oh, ubogi mi v vukojebinah, zaostala populacija, ki gre spat ob zatonu sonca in vstane ob zori …

ma daj, pejt svoje otročiče podojit. za kaj drugega glede na razmišljanje tako ali tako nisi. pa sori.

Pa da ne bo pomote, sem Ljubljančanka in hodim k ljubljanski frizerki (ne vem, če hodi na kakšna dodatna izopbraževanja, me pa fajn postriže), ampak razmišljanje, kako je nekaj dobro samo v Ljubljani, drugje pa nič ne znajo, mi je pa mal mimo.[/quote]

Dodatno izobraževanje stane. Ko sem hodila še k frizerku v LJ, je vsako leto šla na sejem v London. Salon je bil njen, s seboj je vzela še eno zaposleno. Koliko jo je to stalo, lahko samo ugibam, verjetno ni bilo poceni. Ampak si je to lahko privoščila, ker je imela dvakrat tolikšno ceno kot moja provincialna frizerka. Verjetno si takšnega razkošja ne more niti privoščiti – itak bi bil pa to stran vržen denar, ker nihče od nje ne zahteva takšnega striženja. Čist preprosta ekonomska logika, ki jo lahko razumem. Nikakor pa to ne pomeni, da ni sposobna stričt tudi drugače. Verjetno je, ampak tega enostavno ne počne, nima znanja niti vaje. In verjamem, da to velja za veliko večino frizerajev. Kritične mase za posebne pričeske zelo verjetno ni drugje kot v večjih mestih z veliko mladega in posebnega folka. Ena čist kmečka logika. Tako kot v centru Ljubljane najbrž ne bi šibala trgovina z rezervnimi deli za traktorje, na provinci pač ne šibajo trendovske frizure.[/quote]

Ti si pa totalno nerazgledana in prav afnasta Ljubljančanka (ma Trkaj kr prav,..:))))))

Btw,..moj frizer gre tudi vsako leto v London, žal sam, ker gre njegova asistentka ta čas v Pariz na izbraževanje,……ja gre za manjše mesto, daleč od Lj,…….

Joj no, kakšen ton.
Ne, tudi v manjših krajih so ljudje, ki hočejo imeti frizuro. Iz mojega kraja konkretno hodijo, trikrat lahko ugibaš, v LJ.

Dodatno izobraževanje stane. Ko sem hodila še k frizerku v LJ, je vsako leto šla na sejem v London. Salon je bil njen, s seboj je vzela še eno zaposleno. Koliko jo je to stalo, lahko samo ugibam, verjetno ni bilo poceni. Ampak si je to lahko privoščila, ker je imela dvakrat tolikšno ceno kot moja provincialna frizerka. Verjetno si takšnega razkošja ne more niti privoščiti – itak bi bil pa to stran vržen denar, ker nihče od nje ne zahteva takšnega striženja. Čist preprosta ekonomska logika, ki jo lahko razumem. Nikakor pa to ne pomeni, da ni sposobna stričt tudi drugače. Verjetno je, ampak tega enostavno ne počne, nima znanja niti vaje. In verjamem, da to velja za veliko večino frizerajev. Kritične mase za posebne pričeske zelo verjetno ni drugje kot v večjih mestih z veliko mladega in posebnega folka. Ena čist kmečka logika. Tako kot v centru Ljubljane najbrž ne bi šibala trgovina z rezervnimi deli za traktorje, na provinci pač ne šibajo trendovske frizure.[/quote]

Ti si pa totalno nerazgledana in prav afnasta Ljubljančanka (ma Trkaj kr prav,..:))))))

Btw,..moj frizer gre tudi vsako leto v London, žal sam, ker gre njegova asistentka ta čas v Pariz na izbraževanje,……ja gre za manjše mesto, daleč od Lj,…….[/quote]

Sploh nisem iz LJ, daleč od tega. In zakaj je treba žalit? Sem jaz koga užalila?

Razliko med mestom, čeprav manjšim, in vasjo menda poznaš? O LJ sem govorila, ker je avtorica teme govorila o LJ in sklepam, da je iz LJ. Potem menda ne bo hodila v Mursko Soboto k frizerju?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close