Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine koliko plačate elektriko tisti,ki

koliko plačate elektriko tisti,ki

perete vsak drugi dan in imate sušilni stroj…dvosobno stanovanje in ste trije člani?

pa tudi kdo drug naj napiše…

odločamo se za sušilni stroj, pa ne vem, ali se mi splača…
sedaj peremo in sušimo (na zraku) čez vikende, ko je cenejši tok in plačujemo 35 Eur na mesec (pa bojler prižigam ponoči)

Smo petčlanska družina, živimo v hiši, imamo pralni, pomivalni, sušilni stroj, hladilnik, hladilno skrinjo, mikrovalovko, računalnik non-stop priklopljen. Perem in sušim,kadar sem doma in imam čas – nikoli ne gledam na cenejši tok. Elektrike plačamo 35-40 eur. Aja, vodo pa res grejemo na olje in ne z elektriko.

Mi smo trije, trisobno stanovanje, plačujema 17 EUR na mesec, lani sma bila še v pozitivi pri poračunu.

A nimama sušilca, ne pomivalca, ne pečice. Zato manj. Gliham tiste, ki porabijo preveč. Mal heca, da ne bo kdo preresno vzel. 🙂

Perema pa 3-4 krat na teden, včasih več, včasih manj. Če kupita energijski razred A in kombiniraš, nekaj na zraku, nekaj v sušilcu, se najbrž pri porabi ne bi toliko poznalo.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Mi imamo okoli 70 €, pa smo brez sušilnega. Verjetno je tako visoka zato, ker veliko peremo in uporabljamo pečico, pa vodo grejemo na elektriko, najbolj pa zato, ker nimamo dvofaznega toka, torej ni cenejše elektrike ponoči.

Imamo namreč eno staro napeljavo, morali bi jo posodobit, pa kaj, ko tudi to stane…

3 sobno stanovanje, 3 člani, gretje vode na elektriko, sušilec, pralni, pomivalni, akvarij, dva računalnika (en prižgan 24 ur), pečica, mikrovalovka, zmzovalnik, poleti klima… 40€ mesečno. Je pa res, da peremo, likamo, sušimo in grejemo samo vodo na poceni tok (avtomatika).

40E…. mamo sušilca, peremo ogromno. Aja drgač se mi pa cena elektrike ni preveč dvignla ko smo sušilca nabavli. Pa ja grejemo se na olje. 4 članska familija.

smo 4 čanska družina v hiši, imamo pralni, sušilni in pomivalni stroj, vse deluje po potrebi, nikoli ne gledamo na poceni ali drago tarifo in plačamo mesečno 40€, do sedaj je bilo še vedno kak € v dobro, nikoli nismo doplačali.
Nimamo pa hladilnih skrinj, razno hladilnika s skrinjo.

Pri sušilcu je ponavadi naveden podatek,koliko elektrike porabi za eno sušenje. Vzemi položnico od elektra in poglej ceno in jo pomnoži s količino, pa boš dobila strošek enega sušenja. PA pomnoži še recimo z 10 in imaš mesečne stroške sušenja. Računaj pa, da se ti bodo z uvedbo sušilca zmanjšali stroški likanja.

Cena ene runde sušenja v sušilcu je tam nekje okrog 20 evrocentov, raje manj kot več. Skratka, celo premoženje.

4-članska družina,2,5 sobno stanovanje,sušilec,pomivalni in vse ostalo,pa imamo okoli 40 EUR.

Sušilca imam dobre pol leta in je res super zadeva,imam v enem dnevu vse oprano in pospravljeno.Skratka priporočam.

40-50€, peremo vsak dan.

40 eurov-štiričlanska družina, cca. 7 strojev na teden, sušilc, perem večinoma za vikend, pomivalc laufa vsak dan, pečica enkrat na teden, računalnik 25 ur/dan, no, voda ni na elektriko…ma, ni neke bistvene razlike, ko smo bili brez sušilca…danes si več ne predstavljam življenje brez umetnega sončka.

Okoli 40€, imamo pa pralnega, susilnega in pomovilca, vse razred A (pa hladilnik s skrinjo tudi). NAjvec je poroabe pri bojlerju, ampak v bloku zal ni toplovoda. Poleti se pozna tudi klima.

Mi smo se pred nakupom susilca malo poigrali s stevilkami. Sem pogledala razliko med poraba stroja v razredu A in C (B jih je zelo malo, pa se ti so zelo blizu razredu C). Pa sem vzela ceno ene kilovatne ure, ocenila stevilo susenj v letu in zadeve zmnozila. Kaj cmo, sem naravoslovka. In ugotovila, da se nama nakup aparata razreda A absolutno splaca, saj sva razliko v ceni prinesla notr v slebem letu.

Ti pa povem iz prve roke, da nobena masina ne porabi toliko, kot je v deklaraciji navedeno, ampak vedno vec, saj zelo redko peres in susis pod takimi pogoji in tako malo (primerjalni testi imajo pac dolocen program, obrate, ……)

60 eur – smo 5-članska družina in živimo v hiši. Peremo in sušimo vsak dan. Imamo dve skrinji, hladilnik, dva televizorja, tri računalnike, ki so prižgani non stop, kuhamo, pečemo – enostavno ni časa, da bi pazili na poceni tok. Je pa res, da imamo toplo vodo na mestni plin.

MArjana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close