Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem koliko pade cena avtu?

koliko pade cena avtu?

Pazljiva moraš biti, če govorijo o navadnih motorjih 1.4 ali enako velikih s turbinskim polnilnikom.

Pri peugeotu 308 ti priporočam raje 1.6 THP, vendar je žal tudi dražji.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Pa še nekaj. Kaj je na novem fokusu tako super, da ga tako reklamirajo? Je morda zanimivejši od peugeota 308? V čem je morda boljši?

Jaz bi priporočal da se gre na testno vožnjo z 1.4 in 1.6 ….da vidiš kakšna je dejanska razlika.
Če se ti razlika ne bo zdela omembe vredna oz. ne potrebuješ zmogljivoti ki jih nudi 1.6 , potem kupi cenjšega 1.4……, je pa res da je 1.4 na voljo z osnovno opremo …….
kakšne so želje, proračun …???

Glede Focusa–avto je povsem nov, lahko bi rekel da je 1 generacijo novejši od 308……zopet bi priporočal testno vožnjo , …tako se najlepše vidi razlike.

Konkretno pri Peugetu 308 je dizel motor 1.6 za okrog 2l na 100 km varčnejš od bencinarjevi. Je sicer dražji od najcenejšega 1.4 bencinarja in menda še cenejši od 1.6.
Za primerjavo v vožnji bi ti pa tako, kot predhodnik, priporočal testno vožnjo.

Pust ti jebene francoze….

Še enkrat ti serviram podatke:

530d L.2001 525d l. 2011

-193 KM -197 KM
-390 nm navora -400 nm
-2115 kg -2140 kg
-7.2 l poraba – 6.2 l poraba
-pospešek 8 sek. – pospešek 7.6 s
-končna 230 km/h – končna 237 km/h

Generalno gledano se v desetih letih ni zgodilo skoraj nič, razen to, da so za 500 kubikov manj izkoristili boljše karakteristike, ki so v bistvu zanemarljivo boljše in jih povprečni voznik niti ne opazi pri vožnji…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Isti model, samo novejši?

Do nedavnega sem vozila tudi skoraj 20 let starega karavana 1,6 89 KM, pa je bila poraba 7,5 litra (bencina, ne olja). Kje je zdaj tukaj napredek v primerjavi s tvojim ta novim? Kje je deset oziroma v tem primeru celo 20 jurjev prihranka na račun porabe bencina?

Zavedaj se, da morajo avte nekako prodati. Prodajo jih pa z reklamo. V reklamah pa … olepšujejo, da ne bom rekla ravno lažejo. A v reklame o brezmadežno belem perilu tudi verjameš?[/quote]

mene in tebe ne moreva primerjat ker se verjetno voziva po drugih cestah in verjetno imava drugačen stil vožnje…..tako da take primerjav so brez veze

to da poraba opravičuje nakup pa nisem nikjer rekel.

Vsak nakup avta pa je itak iracionalen saj smo v vsaekm primeru na zgubi(razen če ga uporabljamo za biznis).[/quote]

Ni vsak avto na zgubi….na internetu obstaja stran, kjer si lahko izračunaš kolk te pride avto na mesec v kompletu z nabavo, vzdrževanjem, bencinom, registracijo in izgubo vrednosti….In glede na to, da dobimo vsi povrnjeno vožnjo do službe, sem prišel do rezultata, da za avto pravzaprav ne dam tud centa…jah, lahko se čudiš ampak če gre človk v racionalen nakup in zna kej sam poštimat na avtu, je to to…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tema je, koliko pade cena avtomobilu in pri tem so dejstva taka, kot so. V petih letih izgubiš polovico ali še več, če kupiš novega, Če kupiš že 10 let starega je ta izguba manjša v nadaljnih letih. Drga možnost, da manj izgubiš je, da kupiš novejšii in varčnejši avto pri katerem privarčuješ na gorivu. Pri tem nisem imel v mislih enak avto ampak nekje tak, ki porabi polovico manj. V začetku daš zanj nekoliko več vendar si po nekal letih ne enaki izgubi, kot če bi v startu kupil cenejši avto.

Jaz se veliko vozim in mi je pri avtu najpomembnejša varčnost. Sedanji avto mi porabi okrog 5l na 100 km, naslednji bo tak, ki bo imel še nižjo porabo, Če velja računica od DRRR je za liter manj v petih letih 1000€ prihranka, za pet litrov je 5000€. in za 10 let stare ter zmoglivejše avtomobile ni problem poraba okrog 10 lit na 100 km. Izgubiš manj na vrednosti avtomobila vendar porabiš v petih letih toliko več pri porabi goriva, to ssem imel v mislih, pa se verjetno nismo razumeli.[/quote]

Ravno to ti razlagam. Pri nobenem avtu niso dosegli takega napredka, da bi isti model star deset let, rabil deset litrov, nov pa samo pet (in samo v tem primeru bi opravičil nakup novega s prihrankom pri bencinu). Sicer pa lahko sam malo poguglaš, kakšne so razlike.
Jaz imam star avto, ki kuri okoli deset litrov in ne boš verjel, njegov frišni naslednik kuri uradno enako, kar v praksi pomeni, da verjetno še kak liter več.[/quote]

Očitno je folk tolk bukav, da ne zastopi, da če KUPIŠ dober, zmogljiv starejši avto za dva čuka, ki kuri 9.5-10 l (npr. BMW 523i E39 170KM) ali pa novega podobnih zmogljivosti in vrednosti (okrog 40.000 €), lahko novi kuri 5 litrov manj, pa je še vedno ogromna razlika…..pri starem pri 40.000 letno prevoženih km pušneš 2000 €(večja poraba), pri novem pa vsaj 5000€ na vrednosti ….pri 20.000 prevoženih je razlika že 4000 € letno v prid staremu in 20.000 € v petih letih….od kje pol folku do računica, da pri novemu ful prišparaš samo na porabi???? Jao božemili…

Pri 15.000 € vrednih novih avtih so razlike definitivno manjše ampak avto za 15.000€ itak ni avto ampak gajba…

pozabljaš na najvažnejše, kupcev avtov za 40k€+ ne zanima ooraba in koliko bodo prišparali

To mi je jasno…za primerjavo sem moral dat AVTO tega ranga, ker nižji rangi pač niso AVTO…
Tud če razpolovimo vrednost novega, še vedno pridemo na rang Golfa in še vedno so ogromne razlike….

…tega, da avti do 20k€ sploh niso avti, pa res nismo vsi vedeli?
Hvala za poduk!!

@drrr

kaj potem voziš ti(ker je pod 20k€ , torej, avto ni) ?,
nekdo drug bo rekel da tudi avto starejši od 8 let ni več avto pač pa drvarnica na 4 kolesih, 100ljudi 100 čudi…

….glede taga, da se z avtom takorekoč zastonj voziš pa me zanima kakšna je računica , napiši nekaj številk za 1 leto (km, poraba, servisitranje,….koliko dobiš mesečno povrnjeno za potne stroške)?

Isti model, samo novejši?

Do nedavnega sem vozila tudi skoraj 20 let starega karavana 1,6 89 KM, pa je bila poraba 7,5 litra (bencina, ne olja). Kje je zdaj tukaj napredek v primerjavi s tvojim ta novim? Kje je deset oziroma v tem primeru celo 20 jurjev prihranka na račun porabe bencina?

Zavedaj se, da morajo avte nekako prodati. Prodajo jih pa z reklamo. V reklamah pa … olepšujejo, da ne bom rekla ravno lažejo. A v reklame o brezmadežno belem perilu tudi verjameš?[/quote]

mene in tebe ne moreva primerjat ker se verjetno voziva po drugih cestah in verjetno imava drugačen stil vožnje…..tako da take primerjav so brez veze

to da poraba opravičuje nakup pa nisem nikjer rekel.

Vsak nakup avta pa je itak iracionalen saj smo v vsaekm primeru na zgubi(razen če ga uporabljamo za biznis).[/quote]

Nakup novega je z manjšo porabo upravičeval lumix in njemu je prvenstveno namenjen izračun. Takole je zapisal:

Razlika v nabavni ceni je kmalu izničena z bolj ekonomično vožnjo.

Uh lej, avto za 30 ali 40 jurjev po desetih letih ne more bit drvarnica. Nihče ne bi toliko denarja dal za nekaj, kar bi bilo po desetih letih samo za šrot. In kdor vozi avto za toliko denarja, tega ne bo nikoli rekel, tudi če avto menja na dve leti.

Ne vem, zakaj imam občutek, da se pogovarjam s samimi vozniki kliota in pežoja 206, ajd, naj bo, pa puntota.

ne razlagaj mi kaj je avto po 10 letih ker to sploh ni point, …vsak ima pač drugačno predstavo o avtih (npr. za nekoga kar je pod 20k€ sploh ni avto 🙂 )

in…………občutki te varajo.

Evo, ne samo 10…15 let starega maš tle….

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5110424&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4693795&show=1

Če se pa že gremo, kdaj naj bi bil avto zastarel, ti pa garantiram,da ko bo ta avto star 20 let, bo marsikaj še originalnega od delov in vožnja neprimerljivo boljša od kateregakoli NOVEGA francoza in italijana…

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5173749&show=1

Uh lej, avto za 30 ali 40 jurjev po desetih letih ne more bit drvarnica. Nihče ne bi toliko denarja dal za nekaj, kar bi bilo po desetih letih samo za šrot. In kdor vozi avto za toliko denarja, tega ne bo nikoli rekel, tudi če avto menja na dve leti.

Ne vem, zakaj imam občutek, da se pogovarjam s samimi vozniki kliota in pežoja 206, ajd, naj bo, pa puntota.[/quote]

Občutek te ne vara…pozabila si še kitajska jajca…

Jaz se treutno vozim v drvarnici(golf III) ,ker finiširam bajto….po novem letu grem v nabavo AVTA!

Računica:

Za Golfa sem dal pred tremi leti 1300 €…zdele ga takoj prodam za 800-1000€(izguba na vrednosti max 500 €)…v treh letih sem na avto dal okrog 1000€(gume, popravila, servisi,…), registracija 350 € letno, 18.000 km letno…
Vožnje dobim povrnjene 200 €, s tem da pobašem v žep 80 € mesečno x 36 mesecev =+ 3000 €…tle notr imam pokrite vse stroške z avtom…
Avto kuri pa okrog 8 l …pol pa računaj…mesečno naredim 1500 km, kar znese 120 € in se vse lepo poklapa…

No, kot nalašč, kako pojma nimam:

Kot naročeno, včeraj v sobotnem delu predstavitev novega avea – mašina 1,6, 85 KM, poraba 8,5 litra ob zelo lahki nogi, v mestu 10 litrov. Torej bi jaz na podlagi mojega starega karavana in njegove porabe lahko rekla, da gre razvoj v nasprotno smer – k večji porabi.

Treba je primerjat isti avto včeraj in danes, ne slab avto od včeraj z dobrim od danes.

Še za primerjavo:

Nov Citroen C6 2.2 HDI 170 KM vs. 10 LET star 530d 193 KM….Oba imata sicer enak navor ampak Citroen ima za 1.5 s slabši pospešek, 15 km/h nižjo končno hitrost in pol litra višjo porabo…res da je 200 kg težji, pa vseeno,, razlike je 10 (DESET) let, pa še vedno ne dohaja bavarske tehnologije….taki primeri so živi dokazi kolk so francozi zadaj + opel + ford + fiat + kitajci…

Ok, voziš se z minimalnimi stroški ampak na račun tega, da se voziš kot sam praviš v drvarnici.
To s potnimi stroški je itak brez veze ker jih vsi ne dobijo, če pa že to gledaš pa je itak najbolje 1 skuter met pa je….

Ko bi novinarji dobili tvoj avto v roke bi šele videla porabo……

Pust ti jebene francoze….

Še enkrat ti serviram podatke:

530d L.2001 525d l. 2011

-193 KM -197 KM
-390 nm navora -400 nm
-2115 kg -2140 kg
-7.2 l poraba – 6.2 l poraba
-pospešek 8 sek. – pospešek 7.6 s
-končna 230 km/h – končna 237 km/h

Generalno gledano se v desetih letih ni zgodilo skoraj nič, razen to, da so za 500 kubikov manj izkoristili boljše karakteristike, ki so v bistvu zanemarljivo boljše in jih povprečni voznik niti ne opazi pri vožnji…[/quote]

ne vem od kje ti Francozi……..

in bolša primerjava 530d(00-03) : 530d(09->)
ccm 2926 :2993 cm3
prtlajžnik: 410: 540(+30%)
co2: 189 g/km :166 g/km (-12%)
km7h;pospešek 230; 7.8 :249, 6.3 (+8%; -20%)
mere 4775x1801x1435 : 4900x1859x1463
prtljažnik(l) 459:518 (+12%)
teža: 1700kg:1715kg
poraba(mesto, AC, kombinirano):9.7, 5.6, 7.1 : 8, 5.3, 6.3 (-18%, -6%, -12%)
+ seveda da je nov model bisveno varnejši(aktivna in pasivna varnost ) z veliko več bombončki
razlike so za moje pojme več kot očitne ….in na zgorne podatke govoriti da se v 10 letih ni skoraj nič spremnilo je neumnost.,je pa res da nov 530d stane 60k€ brez kakršnekoli dodatne opreme

…..lahko pa se zgornje primerja še z 535d kjer so razlike še bolj očitne(ista kubatura, +55KM, manjši CO2, še boljši pospešek, še manjša poraba…….).
V 10 letih se veliko spremeni.

smo že preveč zašli s teme tako, da jaz tukaj končujem.

Sedaj pa še povejte, kateri avto malo/manj pokuri. Nov ali novejši mislim.
Tja do 15000 eur.
Auris, Peugeot 308, novi fokus,…….????? Kateri ?

New Report

Close