Najdi forum

Koliko pa seva wireless?

Spodaj je govora o sevanju. Koliko pa dejansko seva wireless? Mi ga imamo v jedilnici in jaz presedim približno 4 – 5 ur približno meter in pol stran od njega – je kaj bolje, če bi imela pisalno mizo kakih 7 metrov stran ali je isto? Zdaj razmišljam, da ima direktno nad ruterjem sobo hčerka, vem pa, da smo vzeli tak ruter, ki je za obe nadstropji hiše. V hčerkini sobi je sicer računalnik z internetom na kabel. Če je to sevanje res tako močno, bi šla tudi sama nzaj nakabe. Kako je torej s tem?

S kvadratom razdalje pada sevanje, tako da je fino, če lahko, da odmakneš. Nekatere naprave lahko tudi nastavljaš po jakosti in če potrebuješ samo v enem prostoru, lahko zmanjšaš domet.
Predvsem iz spalnice je dobro odstraniti čimveč tovrstnih naprav.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Jaz se zelo slabo razumem na te zadeve – jo lahko izllapljaš, kadar ni v uporabi?

Lahko.

a na zmanjšanje sevanja vplivajo pregrade med prostori?

Da ne bom pisal samo o kuhalnikih, še malo o wirelessu 🙂

Wireless naprave imajo zakonsko omejeno moč sevanja na 0,1W. Kar je zelo malo v primerjavi z mobitelom, ki povprečno seva z močjo 0,5W, ko se povezuje pa celo do 2W. Tako da po tej plati kakšne posebne nevarnosti ni. Slabša stran zgodbe pa je, da mobitel seva samo med pogovorom, wireless pa 24 ur na dan. Torej je kumulativna obremenitev s sevanjem višja kot pri mobitelu. Kot je že napisala Andreja, moč sevanja pada s kvadratom razdalje. Tako da že relativno majhen odmik naprave od človeka, povzroči občutno zmanjšanje izpostavljenosti sevanju. Jaz osebno imam wireless router montiran v sobici, v kateri se zelo malo zadržujemo. Vedi pa, da je wireless zelo občutljiv na razne motnje iz okolja in na material iz katerega so zidovi, zato je pogosto žična povezava precej hitrejša od brezžične. Tako da če res ni nuje za wirelessom, ti toplo priporočam žični priključek.
In kot je svetovala Jalapena, če wirelessa ne rabiš vedno, ga takrat izključuj (kar napajaj g aiz podaljška s stikalom). Zmanjšala boš obremenitev s sevanjem, zmanjšala boš tvojo porabo elektrike in podaljšala boš življenjsko dobo napajalnika od routerja (radi pocrkajo kondenzatorji).

Grozljivo sevanje mora biti v blokih, zaradi takšnih in podobnih naprav. me zanima, če je kdo že raziskal to področje?
Ko prižgem računalnik in se povezujem v splet, mi zazna nešteto naprav – kar zgrozim se ko to vidim.
Sama opažam tudi, da v zadnjih letih izjemno slabo spim, naprave v našem stanovanju preko noči večinoma izklapljamo.

sevajo samo radioaktivni elementi.

To je približno toliko realno, kot tisti svizec, ki zavija čokolado…

ENo je radioaktivnost (oz radioaktivno sevanje), drugo pa EM sevanje.

Točno tako – in zato imamo mi razvod s kabli po vseh prostorih stanovanja. Wireless pa vklapljam le, ko ga kdo rabi in potem ga večinoma spet izklopimo.
In po mojih izkušnjah zadeva preko kabla tudi bistveno bolje (brez motenj) in hitreje deluje.

Nekdo bi moral nazaj v OŠ. V naravi namreč obstaja več vrst sevanja.

To je valovanje, a ni?

na zemlji je toliko enih sevanj, da je tist wireless router samo kapljica v ocean… kolk gre dnevno skozi naše telo že samih informacij in sevanj, najbrž ni treba naštevat, pa na to sami nimamo nikakršnega vpliva.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Tudi radioaktivno sevanje je v resnici samo EM valovanje, če smo že pri tem. Razlika je samo v frekvenci (valovni dolžini) in s tem energiji. Medtem ko wireless seva v območju 2,4GHz (gigaherc = 10^12 herca), sevajo gama žarki (radioaktivnost) v območju 300EHz (eksaherc = 10^18 herca). Bo treba res nazaj v šolo in malo ponoviti fiziko…

Da oz. količina železa v betonu (v stenah) – princip Faraday-eve kletke skratka.

Rešitev[/url] (na spletu imaš cel kup PDF/video načrtov (How2/DIY)) sicer bi ti pa Mirna Vučko znal več povedati/napisati.

To ali pa si narediš Faraday-evo kletko in posteljo noter pa je. 😀
Druga varianta je pa da “moliš” za kakšno (močno) solarno nevihto.

Verjetno so mislili na ionizirajoče in neionizirajoče sevanje.

Glede škodljivosti elektromagnetnih sevanj – včasih smo mislili, da je azbest super izolator, DDT super insekticid in da tobak ne škoduje. Pa smo bili ravno toliko pametni kot sedaj,

Mi smo tako mislili, ker so nam drugi tako povedali (mi pa njihovo blebetanje vzeli za sveto, brez kančka dvoma). Lahko pa da so oni poznali drugačno resnico oz. saj veš kako znajo nekateri tudi iz uničevanja (okolja, človeštva) narediti posel, pa naj bo farmacevtska industrija ali pa zelene tehnologije, ki pa so v resnici zelo primitivne glede na to kaj vse je bilo že odkrito. 😐

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close