Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko otrok bo v sredo ostalo doma?

Koliko otrok bo v sredo ostalo doma?

Moja dva gresta v šolo. Sta dovolj stara da se samotestirata.

Zdi se mi prav, da so otroci zdravi v šoli  saj ne zelim  da se ne okuzita in presejalno testiranje moznost okuzb zmanjsa.

Ce bi otroke, posebno v nizji stopnji testirali doma starsi predno jih posljo v solo, zdaj tega sranja 3 na teden nebi bilo.

Nizji stopnji bi res lahko omogocili testiranje s slino.

Sem pa proti cepljenju vse povprek. Naj se vsak odloci zase.

Res je OŠ obvezna in naj se otrokom, ki jim starsi ne dovolijo testiranja, solajo na daljavo na drzavni ravni in s tem razbremenijo ucitelje, ki redno poucujejo. Zdaj bo vsaka sola zagotovila za par ucencev še šolanje na daljavo. Za vsak razred, kar se mi zdi dodatno razmetavanje denarja in obremenitev uciteljev, ce se da izvesti poucevanje za celotno drzavo, saj imajo vsi OS enak ucni nacrt.

Starsi, ki si jemljejo pravico netestiranja in nenosenja mask, naj si jo jemljejo v svojem domu, v javnih ustanovah, pa posegajo v pravice ostalih otrok po varni soli.

So pa tudi nesmisli, da ucenci ki so cepljeni, lahko obiskujejo solo, ceprav so bili v tesnem stiku z okuzeno osebo. Zakaj že?

Odgovor na objavo uporabnika
Niustavno, 13.11.2021 ob 21:23

Ojhvnm, 13.11.2021 ob 21:21

Niustavno, 13.11.2021 ob 21:11

Naš bo šel v šolo, ne dovolim samotestiranja. Če bo v to prisiljen, sledi tožba.

In kaj bos tozila? Krsitev ustave? Zakona? Katerega? Smesna si in brez osnovnega pojma o pravnem sistemu. Kaksne neumnosti vam grejo po glavi, meni se res ze bruha, ko berem te idotizme. Najbolj butasti se najbolj glasni.

No ja, glede na to, da imam diplomo s pravne fakultete…

Ha ha ha, in to ti je garant za kaj? Da si omejeno razgledan? Ja, zelo verjetno. Pa že tako velja – dva pravnika, tri mnenja. A niso izvolili še enega desnega US sedaj? ?

Boš pisal take nebuloze kot ta Teršek? Da ima IP prav, ampak da ima tudi on prav. Če pa nima prav, ima pa IP prav. ? Saj je pravzaprav patetično to. Tvoje ne bo nič boljše. Do takrat pa imej svoje sonce doma! Kakorkoli – škodo boš naredilo veliko svojemu otroku, drugim ne.

Ojhvnm, 13.11.2021 ob 21:26

Vrni jo! Je ne zasluzis. Jo imam tudi jaz, pa se kaj drugega zraven. In veliko let prakse.

Tudi jaz, pa še kaj drugega zraven. In potem bodo debili, ki pustijo, da se izživljajo nad našimi ottoci govorili o neki pameti. Saj še osnove logičnega razmišljanja nimajo kaj šele kaj drugega.

Brez, 13.11.2021 ob 20:55

čakam, 13.11.2021 ob 20:50

teoetično:

Otrok pride v šolo brez testa. Ok, šola ponudi svojo rezervo. Otrok noče narediti testa. Šola pokliče starša, da ga pride iskat oz. pošlje otroka domov. Otrok noče domov. Šola? Pokliče policijo? Varnostnika? NIJZ?

Če ni dovoljenja staršev prej, ni rezervnega testa.  Če noče testa, gre domov oz čaka starše. Če nočejo priti, se kliče CSD. Simple. Enako z mulcem, ki noče domov. Plus policijo.

kje pa caka starse… sam zunaj brez varstva saj v solo ne sme? resno? sploh za manjse, katere so ucitelji dolzni vatovati… vstop v solo je tem otrokom po odloku namrec prepovedan… me res zanima kako bo to in kdo bo odgovatjal za ev. opusceno dolznost varstva

Počakajte tri leta, da pocrkamo razcepljeni, pa boste imeli vsi svobodo. Do takrat pa bye bye, če nočete biti ovce, fašisti. Saj na nočete, da se vaši otroci družijo z ovcami. Al jagenjčki? To pa ja ne gre, no.

resje746, 13.11.2021 ob 21:34

kje pa caka starse… sam zunaj brez varstva saj v solo ne sme? resno? sploh za manjse, katere so ucitelji dolzni vatovati… vstop v solo je tem otrokom po odloku namrec prepovedan… me res zanima kako bo to in kdo bo odgovatjal za ev. opusceno dolznost varstva

CSD jih odpelje. Simpl.

ari694, 13.11.2021 ob 21:38

CSD jih odpelje. Simpl.

Moji bodo dobili drisko. Odprla si bom bolnisko ta otroka. Najprej za enega drug teden drugega in potem se tretjega. Pa bom lahko doma. Delam sicer kot sestra v ukc pa bodo ze brez mene. Imajo precepljene doktorhe.

Kar misli si. Komaj čakajo, da se bodo ukvarjali z netestiranimi mulci.

zakaj bi ga csd odpeljal, ce mu ucitelj ki je dolzan zagotavljati varstvo tega ne zagotavlja…  a mislis da ma csd cajt laufat po vsej solah? kaj pa dijak, ki ne sme niti v dijaski dom?  najbolje da se k jansi al pa logarci domov odpravi

Ali je ok, 13.11.2021 ob 21:44

Moji bodo dobili drisko. Odprla si bom bolnisko ta otroka. Najprej za enega drug teden drugega in potem se tretjega. Pa bom lahko doma. Delam sicer kot sestra v ukc pa bodo ze brez mene. Imajo precepljene doktorhe.

Enotedenska driska vodi v tako dehidracijo, da otrok rabi infuzijo. To bi že lahko vedela, če si sestra.

resje746, 13.11.2021 ob 21:48

zakaj bi ga csd odpeljal, ce mu ucitelj ki je dolzan zagotavljati varstvo tega ne zagotavlja…  a mislis da ma csd cajt laufat po vsej solah? kaj pa dijak, ki ne sme niti v dijaski dom?  najbolje da se k jansi al pa logarci domov odpravi

Zato, ker bodo starši neodgovorni in neodzivni. Zato. Kam pa misliš, da dajo otroke, ki jih starši zapustijo?

Ok, gredo v šolo in se šele ram testirajo. In če pride tja okižen otrok med ostale otroke v gručo in se šele nato testira in izve, da je okužen, a bodo potem cel razred dali v karanteno? Uzalud testiranje takrat, ko so že vsi na kupu. Al kako bodo to izvajali? Zjutraj, ena na ena za 30 učencev? Da se šele v šoli testirajo, je zgrešeno. Sicer nimam teh težav, na glas razglabljam.

Moj prcosolec je decembrski. Torej star 5 let. Zjutraj je v soli ze ob 6ih, da jaz pridem v sluzbo pravocasno. Do sluzbe imam slabo uro voznje. Se pravi bo do 8ih ze 2 uri s sosolci.

Potem bo + in ga bodo odpeljali v osamitev vsaj za uro in pol kako dolgo rabim da pridem ponj?

Torej, 13.11.2021 ob 23:00

Moj prcosolec je decembrski. Torej star 5 let. Zjutraj je v soli ze ob 6ih, da jaz pridem v sluzbo pravocasno. Do sluzbe imam slabo uro voznje. Se pravi bo do 8ih ze 2 uri s sosolci.

Potem bo + in ga bodo odpeljali v osamitev vsaj za uro in pol kako dolgo rabim da pridem ponj?

A če zboli in začne bruhat, ga pustiš tam al kako?

Če je en pozitive se ga osami in tam počaka starša.  Ostali otroci imajo pouk normalno do potrditve na PCR testu.

Ni čudno, da imajo otroci take probleme, če ste pa sami polposmeni zgleda. Piše, samo prebrat je treba.

Ojhvnm, 13.11.2021 ob 20:58

Moji bodo seveda v soli. Upam da bo vas zboljenih glupih starsev cim vec, da bodo oddelki manjsi in tako pouk kvalitetnejsi.

Mimgrede mi z resnimi sluzbami si solanja od doma ne moremo privosciti. To lahko delate le tisti, ki vas mi futramo, vi si pa na socialni praskate riti cele dneve.

E, BRAVO, BRAVO!

ZAokrozevanja se drugace otroci ucijo v nizjih razredih osnovne sole. Zato, ce starost npr.5,89 let zaokrozujes na cela stevila, ne dobis 5, ampak 6. Res pa je, da pri dramatiziranju veljajo cist druga pravila. Tam bi sla verjetno na 4, pa se zavedas, da to ni verjetno /kredibilno. Sicer pa, ce menis, da otrok ni ok itak nima v soli kaj delat, pa tudi, ce je imel rizicne stike, bi pricakovala, da s testom ne odlasas do pon zjutraj.  Razen, ce verjames v vesoljce na palckah za testiranje, ki bodo otroku skodovali.

Arden, 13.11.2021 ob 23:07

A če zboli in začne bruhat, ga pustiš tam al kako?

Če je en pozitive se ga osami in tam počaka starša.  Ostali otroci imajo pouk normalno do potrditve na PCR testu.

Ni čudno, da imajo otroci take probleme, če ste pa sami polposmeni zgleda. Piše, samo prebrat je treba.

Namesto, da bi otroka v miru testirali v ned. starši in bi pozitivni ostali doma v pon., karantena pa bi začela teči s petkom, bo zdaj ta okužen prišel v šolo, se družil z oroki v jutranjem varstvu, si potem skupinsko delal test, kjer aerosoli letijo okoli in potem še čakal starše, da ga pridejo iskat. Razred pa bo v karanteni šele od torka, ker so bili v pon. še v stiku. Bravo, res pametna poteza, ki bo ustavila virus.

Brezveze559, 13.11.2021 ob 23:35

Namesto, da bi otroka v miru testirali v ned. starši in bi pozitivni ostali doma v pon., karantena pa bi začela teči s petkom, bo zdaj ta okužen prišel v šolo, se družil z oroki v jutranjem varstvu, si potem skupinsko delal test, kjer aerosoli letijo okoli in potem še čakal starše, da ga pridejo iskat. Razred pa bo v karanteni šele od torka, ker so bili v pon. še v stiku. Bravo, res pametna poteza, ki bo ustavila virus.

Namesto, da zdaj delate cirkus, bi prej otroke zares testirali doma, ne pa da ste samo gobcali kako da se samo vi antivaksarji stalno testirate in da vi pa že ne širite virusa. Itak, še dihalne stiske dobivate zaradi mask, zato jih ne nosite in celo pripovedujete vašim mulotom v šoli. Pa smrkave in kihajoče kašljajoče tudi pošiljate v šolo, ker so samo malo prehlajeni. Ma, zginite iz šol skupaj z vašim potomstvom, če se niste sposobni držati minimuma. Res se vaše otročje veličanstvo ne more družiti z navadnimi kmeti in ovcami. Bi se lahko  še  česa nalezli. Poleg virusa še kakšnega znanja in bi jim začeli možgani delati. Tega pa ja nočemo- to je kolekticno znanje, ki temelji na kolektivni psihozi, ki jo je začrtal NWO. Ne, odpade. V šolah samo perejo možgane. To ni za vaše izbrance. Zato jih kar obdržite doma.

Ali pa, 14.11.2021 ob 00:08

Namesto, da zdaj delate cirkus, bi prej otroke zares testirali doma, ne pa da ste samo gobcali kako da se samo vi antivaksarji stalno testirate in da vi pa že ne širite virusa. Itak, še dihalne stiske dobivate zaradi mask, zato jih ne nosite in celo pripovedujete vašim mulotom v šoli. Pa smrkave in kihajoče kašljajoče tudi pošiljate v šolo, ker so samo malo prehlajeni. Ma, zginite iz šol skupaj z vašim potomstvom, če se niste sposobni držati minimuma. Res se vaše otročje veličanstvo ne more družiti z navadnimi kmeti in ovcami. Bi se lahko  še  česa nalezli. Poleg virusa še kakšnega znanja in bi jim začeli možgani delati. Tega pa ja nočemo- to je kolekticno znanje, ki temelji na kolektivni psihozi, ki jo je začrtal NWO. Ne, odpade. V šolah samo perejo možgane. To ni za vaše izbrance. Zato jih kar obdržite doma.

Kaj pa če smo jih testirali? Kako pa vlada ve, da jih nismo? Moji so se, mi2 z možev sva cepljena, vsa širša družina. Tiste mame, ki jih poznam, so vse testirale, vsaj tisti 1 teden, ko so nam blagovolili dati brezplačne teste. Ker prej 1.r do tega niso imeli pravice. Po enem tednu so pa že kar ugotovili, da se ne testirajo? So koga kaj vprašali? Ali so samo sklepali po fb objavah, ki jih sproducira glasna manjšina?

Brezveze578, 14.11.2021 ob 00:15

Kaj pa če smo jih testirali? Kako pa vlada ve, da jih nismo? Moji so se, mi2 z možev sva cepljena, vsa širša družina. Tiste mame, ki jih poznam, so vse testirale, vsaj tisti 1 teden, ko so nam blagovolili dati brezplačne teste. Ker prej 1.r do tega niso imeli pravice. Po enem tednu so pa že kar ugotovili, da se ne testirajo? So koga kaj vprašali? Ali so samo sklepali po fb objavah, ki jih sproducira glasna manjšina?

Glasna manjšina so antivakserji. Ti niti mask ne dovolijo nositi svojim otrokom, kaj šele da so jih testirali. Sicer pa če ste pri vas testirali, kaj je sedaj problem, če bo to otrok naredil v šoli? A ni sposoben al kako? Glej, do srede imaš čas, pa ga nauči. Mi imamo teste doma od mulcev in še dodatne, tudi zase. Menda te ne bo pobralo zaradi enega ekstra testa?

Lahko pa še vedno izbereš, da otroka obdržiš doma. Ne bo nihče žalosten.

Za testiranje uporabljajte metodo s slino, saj je test, ki ga imate isti.

Manjšina, 14.11.2021 ob 07:58

Glasna manjšina so antivakserji. Ti niti mask ne dovolijo nositi svojim otrokom, kaj šele da so jih testirali. Sicer pa če ste pri vas testirali, kaj je sedaj problem, če bo to otrok naredil v šoli? A ni sposoben al kako? Glej, do srede imaš čas, pa ga nauči. Mi imamo teste doma od mulcev in še dodatne, tudi zase. Menda te ne bo pobralo zaradi enega ekstra testa?

Lahko pa še vedno izbereš, da otroka obdržiš doma. Ne bo nihče žalosten.

Ne, ni sposoben, ker je star 6 let. Zakaj misliš, da v navodilih piše, da morajo mlajšim od 14 let pomagati odrasel? Ne nadzirati, pomagati! To pomeni, da tega 6-letnik ni sposoben pravilno opraviti sam. Tudi zato se mi zdi veliko bolj smiselno, da se to dela doma. Poleg ostalega glede stikov, logistike itd.

In ne, ne bom ga učila in porabljala teste, ki jih rabi za v šolo. Naj mi financirajo 5 testov za učenje, pa mogoče bom. Najbolj proti smo ravno mame, ki smo testirale doma in vemo kako to zgleda. Tiste, ki niso, itak nimajo pojma.

Zato ker ste debili, 13.11.2021 ob 21:27

Ne,  mi smo odgovorni starši z odgovornimi službami, zato smo si že organizirali varstvo med seboj. Če si pameten, organiziran, ti delajo logične povezave, se vse da. Vse, samo da je v prid otrokom.

Lenobe lene ste pa raje v službah in pustite otroke  da z njimi delajo kar hočejo. Če bo treba bom tudi pustila službo  imamo prihranke, mož ima super plačo, tako da hudega nam ne bo.

Pol mi pa nekateri starsi jokajo, joj ne ne, spet bo šola na daljavo   pustite vse na miru, mi ne bomo spet z otroki doma. Mi se hodimo v službo spočit od  otrok. In taki starši so ZA maske in za testiranje otrok v šoli. Taki,  ki jih briga kaj bodo v šoli delali z otrokom, samo da njim ne bo treba karkoli narest ali se ukvarjat z otroci.

Neodgovorni ste do svojih otrok in ko bo prišel čas cepljenja otrok boste prvi , ki boste otroku zarinili nož v hrbet.

Odlično komentirano. Tudi mi bomo doma, privat učitelj bo prihajal na dom. Pametni služimo dovolj, da ne potrebujemo dotrajanega javnega šolstva. Smilijo se mi tisti, ki si tako ne morejo postlati. Tako je. Razredno deljenje. Na nas covid ne vpliva, tudi cepljeni nismo, postelje v primeru potrebe so nam zagotovljene. Moč, denar, veze.

Kaj pa če smo jih testirali? Kako pa vlada ve, da jih nismo? Moji so se, mi2 z možev sva cepljena, vsa širša družina

No, torej, v čem je potem problem? Zdaj se pač samo ne bo testiral doma, ampak v šoli. Do srede ga naučiš, kako in kaj.

Glede tega, kako vlada ve, pa ima tudi podatek o tem, koliko jih je sploh dvignilo teste za svoje otroke. Zelo verjetno jih niso dvignili vsi. Niti približno.

V Kranju so se starši organizirali in večina je proti fašističnim ukrepom na njihovih otrocih. Bravo Kranj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close