Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko olja za peko krofov?

Koliko olja za peko krofov?

Koliko na visoko naočite olje v posodo za pečenje, da potem krofi dobijo tisti lepi krancl? Meni je to nočna mora: enkrat ga je pre več in se potopijo, drugič mi nekako nasedejo. Torej koliko cm na visoko? Pa ne preveč kregat, saj drugo pečenje mi gre pa kar dobro od roke. Le ti krofi…..

v mojem receptu piše, da se v kozico nalije 3 cm olja.

Bom jutri točno zmerila in če bodo lepi venčki, poročam. Če pa ne bodo, se skrijem v mišjo luknjo… Sicer pa: hvala za namig.

Kranceljni niso lepi zaradii prave višine olja, ampak pravilno vzhajanega testa.
Olja mora bit toliko, da plavajo, torej ne nasedejo. Tako na uč bi rekla, da kar čez 3 cm. Moja znanka, ki jih ocvre naenkrat tudi po 50 ali več, ima pa konkretno večjo višino olja.

Važno je tudi, da je olje dovolj vroče. Drugače se potopijo.
Preveriš pa tako, da namočiš kuhalnico v olje in če se okrog nje delajo mehurčki je to-to.

Mmmmm, želim ti veliko dobrih krofov s kranjcelni.

Olja oz. masti ne more biti nikoli preveč pri cvrtju krofov. Če je krof dovolj vzhajan se bo potopil ravno dovolj v maščobo, če je bo na 2 prsta ali na 5 prstov. Edina pomembnost je pravilno vzhajan krof. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close