Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko na mesec za hrano

Koliko na mesec za hrano

Koliko zapravite na mesec za hrano? Mislim na nabavo v trgovini (moka, kruh, riž in ostala špeza) ter razne malice v službi, kosila (s kolegi ali družino) in podobno. S fantom sva sama pa zapraviva od 40 do 60 jurjev samo za hrano (res pa da so vmes raznorazna kosila in v naprej pripravljeni obroki, ki so definitivno dražji, kot če si kosilo skuhaš sam). Se vam zdi to veliko? Koliko potem šele nanese, če gre za 4-člansko družino (najbrž se sicer bolj splača kuhati za več ljudi in na tak način tudi nekoliko prišparaš pri raznih kosilih v menzi …)?

Sva tudi dva in tudi zapraviva tam nekje kot vidva. Samo nisva ravno šparovna in si kupiva tisto kar rada jeva oz. greva tudi kar nekajkrat ven jest, tako da bi se dalo te stroške še malo oklestit. LP

Skor se bolj splača najet gospodinjo pa njej dat 30k na mesec, da ti v dveh urah pripravi zdravo kosilo, pa še kako malico 🙂 Kot pa da tistih 30k zapraviš za hitro hrano. Ideja se mi sploh ne zdi slaba… Glede na to, da ti pomivanje, priprava kosila itd. vzame dve uri ko bi lahk kej pametnega naredu… Se pa mogoč res sliš, da moreš met mal večjo plačo, da si lahk privoščiš to, sam po mojem se pa ravno izenači.

Pri nas doma gresta mojadva vsak petek v večji nakup kjer za štiričlansko familijo zapravita 10-15 tisočakov. Pol pa še med tednom kakšni manjši nakup (kruh, kak jogurt…).

Kako pa vam rata tako MALO zapraviti za hrano? Jaz za naju s fantom zapravim 90 000 sit za hrano, pa se mi sploh ne zdi veliko in ne jeva ne vem kaj…

Jaz, govorim samo zase, tudi ful malo porabim za hrano. Mogoče, ker ne jem mesa oz. zlo malo. Pa tudi prigrizkov in vmesnih obrokov ne.

Midva za hrano zapraviva cca. 30.000 na mesec, pa se mi še to zdi veliko.

Oprosti, ampak za dva člana je to ogromno, 90k namreč. Raje zapravim za kaj bolj pametnega kot hrano. Čeprav je pa spet res, da za 20k dobiš napol prazen voziček.

Smo 4.
Ne jemo zunaj…no, izjemoma…
Jaz sem vege, ostalim 2x na teden skuham meso. Sadje in zelenjava sta draga, tega veliko porabimo.
Cca 100k.
Pa v to ni všteta hrana, ki jo otrokoma plačamo v šoli, samo domač hladilnik!
Veliko, pa se ne gremo razkošja…

Jaz pac kupujem sadje, zelenjavo in meso, pa zelo premisljeno – ne kupujem kar nekaj v tri dni. Ne vem, kaj kuhate ostali? Vsak dan jeste ricet ali makarone?

100 jurjev za tri sigurno.

Tudi midva zapraviva nekaj takega – okoli 50 jurjev. To pa zato, ker ima moj fant rad salamo in tudi “v naprej pripravljene dobrote” 😉
Imam pa načrt zmanjšati stroške za hrano ….

A torej nisem edina, ki da tolk za hrano…poleg tega da imava midva se najemnino, pa stroske…torej na mesec sama nuja priblizno 150.000, kaj pa tiste familije z otroki, ALELUJA!

bogi revež bo ob salamo ha ha

veš kaj zdej te bom pa okurcal-.
tvoj problem če maš najemnino!!! sej za to daš ziohr pol od tega, mislim če nobeden od vaju nima svoje hiše ali stanovanja dosti žalostno!kako pa to mislita živet? cel življenje v najemu al kaj? bosta tok dnarja zmetala stran da bi si dve novi bajti za to nardilač.
ja je že tako kdor ima denar lahko razmetava za najemnino če ga ne bi imela potem, tudi v najemnem stanovanju ne bi živela.ne jamraj za te stroške ki jih imaš raje se zamislita nad sabo !

svetilnikk, jaz ne vidim nobenega jamranja, ne vem, zakaj si tako bojevito nastrojen.

takega bi ti rabila da bi te bojevito pofukal od zadaj ha ha .
seeveda jamra da preveč porabita ! kaj je to zate drugega kot jamranje?
a če jest rečem : joj kok ima umazano pizdico a je to jamranje al pohvala al kej drugega dej opredeli se da vidim kaj in kolko imaš v glavi.

svetilnikk napisal:

> veš kaj zdej te bom pa okurcal-.
> tvoj problem če maš najemnino!!! sej za to daš ziohr pol od
> tega, mislim če nobeden od vaju nima svoje hiše ali stanovanja
> dosti žalostno!kako pa to mislita živet? cel življenje v najemu
> al kaj? bosta tok dnarja zmetala stran da bi si dve novi bajti
> za to nardilač.
> ja je že tako kdor ima denar lahko razmetava za najemnino če ga
> ne bi imela potem, tudi v najemnem stanovanju ne bi živela.ne
> jamraj za te stroške ki jih imaš raje se zamislita nad sabo !

Ti sigurno še pri očiju in mamici živiš, baterijca (glede na tvoje zrele izjave).

imam svojo hišo z bazenom to sem že enkrat napisal sicer te pa nič ne briga in zaradi mene se lahko v rit pokavsaš .in ko boš ti drobček tega sam naredil pri hiši kot sem jaz potem se boš KLICAL CESAR ALI PAPEŽ ALI JOSIB BROZ kar ti boljše zveni.Do takrat pa si eno razvajeno otroče ki se mogoče še usrat ne more dokler ni koga zdraven da ti rit obriše.

ej svetilnik,saj ti ni treba bit tako nesramen,razumeli bi tvoje mnenje tudi brez dodatnih sočnih pripomb ,povej kar maš v kulturnem tonu,če ne pa se vzdrži

Ljudje božji pa kakšno hrano vi to kupujete, da po 100 jurjev za dva-tri osebe zapravte 😮 Nevem no, mi mamo vedno poln hladilnik, kupujemo normalno in dost raznoliko hrano (ne tiste poceni znamke od Mercatroja, Tuša npr. – čeprav so čist uredu) pa ne pridemo na tak strošek..pa smo 4…

Okoli 3.000 sit na dan

Ja svetilnikk važno je da imaš ti hišo, bazen, ženo, otroka, mogoče še psa in mačko! Pa kaj k.u.r.a.c to tebe briga, kdo daje za najemnino in kdo ne!?! Pa kaj imajo tukaj veze spolni organi pri tej temi!? Si mogoče eden izmed tistih, ki so morali fino v rit lesti, da so dobili nekaj več denarja, da so si ustvarili mini imperij? Ali pa si jo fajn nastavil – ritko mislim! Če bi bil nek visoki člen, bi imel delo z veliko bolj pomembnimi stvarmi npr; kakšno urejanje papirjev in načrtov, kot da tukaj zaničuješ ljudi, ki se borijo za normalen vsakdan in se s tem otresaš svojih manjvrednostnih kompleksov! Žal, tudi tu smo ljudje z malo manj denarja, kot ga imaš (mogoče) ti! Lep pozdrav pa brez jezikanja!

Svetilnikk, če imaš ti kaj v glavi, potem sem jaz Josi¨B¨ Broz Tito. Tole tvoje komentiranje, ne vem…. Ali bi imel toliko v hlačah da bi vse te komentarje ljudem povedal na štiri oči?! Prepričana sem, da nisi star več kot 16 let. Pa ti povem zakaj? Zato ker se ti tudi ne sanja kaj pomeni dandanašnji čas kupiti stanovanje, ki ne stane 200 tolarjev, tako kot lizika ki jo ti kupiš v vaši vaški ¨štacuni¨.

Pa ti maš ful enih problemov, ej!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close