Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko mislite, da je zdravje odvisno od psihe

koliko mislite, da je zdravje odvisno od psihe

Se strinjam, očitno ninan ni prebrala dovolj podrobno kaj avtorica sprašuje[/quote][/quote]

Verjetno ji je psiha ponagajala? 🙂

Pa meni, tudi, ker sem narobe citirala :)))

Spet bo bolezen prišla 😀

Priznam, prebrala sem površno in sem bila prepričana, da Zala73 trdi, da je vsaka bolezen odvisna
od psihe. Takšnih trditev namreč ne manjka in velikokrat bolnikom samo še otežujejo stanje. Sem pa zapisala in stojim za tem, da je vse oblike bolezni lažje prenašati in premagovati, če si pozitivno naravnan in gledaš na svet okoli sebe optimistično.

Odvisno je od bolezni. Nekatere bolezni so čisto genetskega izvora (srčne prirojene napake itd…) Ampak to so potem anatomske nepravilnosti.

Moje mnenje je, da je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolezni psihosomatskega izvora. 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa zunanjega.

Na primer moja izkušnja. Ko sem bil mlajši in so srede 20-ih sem bil vedno kaj bolan. POtem pa sem enkrat se osločil, da se ne bom dal in da nočem več zbolet (gripa, vročina, itd…). In od takrat sploh še nisem imel gripe.

Pripisanim je ravno zato, da lahko farmacija služi s prodajo viagre in podobnih tablet, ki pa sploh NE ZDRAVIJO samih vzrokov. S svojim “nasilnim” delovanjem, lahko zelo škodujejo srcu.

Drugače pa, sta psiha in materijalno telo, le dva vidika iste resničnosti in soodvisna.

Ene 3-4.

Pripisanim je ravno zato, da lahko farmacija služi s prodajo viagre in podobnih tablet, ki pa sploh NE ZDRAVIJO samih vzrokov. S svojim “nasilnim” delovanjem, lahko zelo škodujejo srcu.

Drugače pa, sta psiha in materijalno telo, le dva vidika iste resničnosti in soodvisna.[/quote]

Robi, jaz bi rad tebe videl, če bi imel anafilaktični šok, in bi zavrnil zdravljenje sodobne medicine (t. j. trojček injekcij močan kortikosteroid + močan antihistaminik + adrenalin), ker bi bili s tem odstranjeni “samo” simptomi alergije, ne pa tudi sami vzroki 🙂

Drugače pa, sta psiha in materijalno telo, le dva vidika iste resničnosti in soodvisna.[/quote]

Robi, jaz bi rad tebe videl, če bi imel anafilaktični šok, in bi zavrnil zdravljenje sodobne medicine (t. j. trojček injekcij močan kortikosteroid + močan antihistaminik + adrenalin), ker bi bili s tem odstranjeni “samo” simptomi alergije, ne pa tudi sami vzroki :)[/quote]

Joj, še en študent medicine, ki misli, da vse ve. Seveda je medicina zelo dobra pri številnih boleznih, v to nihče niti ne podvomi. Vendar je teh v primerjavi z vsemi boleznimi relativno malo. Predvsem pri kroničnih boleznih. Zakaj pa misliš, da jih medicina definira kot kronične ?

S tem se najbolj strinjam. Sploh porast pojavljanja avtoimunih bolezni potrjujejo to tezo.

Ti, norca, en je pa kr celo knjigo napisal…:
http://www.doria.si/knjigarna/q/artikel/1295/ozdravimo_bolecine_hrbta_-_povezava_uma_in_telesa

Ene 3. Najbolj odvečna stvar, ki jo lahko počneš, ko si ali bolan ali pa v težki življnenjski situaciji, je, da te skrbi še za to, da boš zbolel oz. ne boš ozdravel, če se boš sekiral.

Se zelo strinjam s tabo.

Če zboli dojenček, se spet najdejo drugi pametnjakoviči, ki takoj povedo, da je to karma iz prejšnjega življenja. Pametnjakovičev pač ni mogoče utišati, vedno so korak naprej. Če vse odpove, pa rečejo: božja pota so skrivnostna.

Secret in podobne new age duhomorije nisi razumela. Nikjer ne piše, da potlačiš jezo, žalost, da se kamufliraš in skrivaš pred samim seboj.
Strinjam se, da večina novodobnih duhovnežev tako jemlje vse to, ampak v resnici je ravno nasprotno – bodi jezen, žalosten in pokaži svoje čustvo, predelaj ga in pojdi naprej s pozitivnim razmišljanjem. Bodi to kar si, ne kamufliraj se, ampak spoštuj vsak delček sebe, stremi k boljšemu in glej pozitivno na svoje vrline, goji svoje dobre plati.

Kar zadeva pa bolezni, pri šizofreniji in depresiji so možgani v slabi funkciji, zato je tu nesmiselno govoriti o zdravljenju s psiho.
Rak je ozdravljiv ali ne, ampak pozitivna psiha ima velik vpliv na živetje in preživetje. Mogoče Steve Jobs s svojim razmišljanjem ni premagal raka, je pa z njim zagotovo polno živel ves čas bolezni.
Enako velja za odpoved ledvic – s psiho ga ne preprečiš, lažje pa preživiš dialize in presaditev.
Tudi pri prehladu ima psiha vpliv, boš en teden podrt ležal v postelji ali pa vso stvar vzameš kot nujno zlo, ki v enem tednu mine…

Se zelo strinjam s tabo.

Če zboli dojenček, se spet najdejo drugi pametnjakoviči, ki takoj povedo, da je to karma iz prejšnjega življenja. Pametnjakovičev pač ni mogoče utišati, vedno so korak naprej. Če vse odpove, pa rečejo: božja pota so skrivnostna.[/quote]

Moj dojenček je zboleval za bronhitisi in pljučnicami. Pri treh letih je bil celo leto na Ventolinu, tudi sredi poletja. Jaz sem bila tista, ki je budno bdela nad njim in na vsak kašeljček ali pisk že sprožila alarm prve stopnje, po drugem ali tretjem kašeljčku pa je bil zrel za zdravljenje.
Ko sem jaz obrnila svojo miselnost v glavi, da ni vsak malo drugačni dih znak za alarm in da ni potrebe, da zboli, so se vse težave čudežno nehale. Zdaj je star 13 let in razen prehladov v zadnjih desetih letih ni bil bolan.

Prvih nekaj let zakona smo živeli pri tašči, kjer je bilo nevzdržno in stresno. Zadnje leto in pol pred selitvijo sem imela vsaka 2 meseca vnetje ledvic. Po selitvi do danes (11 let) nikoli več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close