Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko kalorij ima pizza-približno

Koliko kalorij ima pizza-približno

Torej, zanima me koliko kalorij ima približno pizza (navadna, sir, šunka..), take velikosti kot jo pač ponavadi strežejo v gostilnah?

Nekje sem slišala, da okoli 4000 kalorij…ne vem pa kok je to res.

400 kcal je pa odločno premalo za eno normalno pico. Toliko ima navadna porcija špagetov s paradižnikovo omako.
Pica ima tam nekje med 800 in 1500 kcal, vsaj.
Razen, če jo delaš doma in točno veš, kaj in koliko jo obložiš.

Napisala sem okoli 4000, ne vem če je pravilen podatek, ampak tako sem slišala enkrat.

Gre seveda za Julčino “pizzo da te kap”.

to so kJ. Mislim, da delimo s 4,2 in dobimo kalorije(=kcal). To pomeni, da ima pizza 952 kalorij

>http://www.cenim.se/149-a.html

1600 – 2400 kalorij torej. Skoraj dovolj za dnevne potrebe odrasle osebe za ne preveč naporen dan.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jap, pica ima ogromno kalorij.

Skoraj ni možno da ima 4000 Kcal ima pa me d 952 in 1500

en kos pice ima okoli 400kcal 🙂 od dodatkov odvisno za koliko manj oz. več. 🙂 če kaj pomaga, sem pa zasledila,da je velika pica okoli 900-1200kcal kakor so že napisali vzgoraj, nekaj tam okrog bo držalo!:)

Nevem moja domača (dokaj tanko testo), ki je malo manjša od protvana ima vsaj 2000kcal, pa ni nič posebnega. Kečap, posebna, sir (malce več ga rad dam in ravno sir je najbolj kalorična zadeva na pici), dam še kake gobice, ostali dodatki so skoraj brez kcal. Če ima manj sem zafrknil pri testu, ki surovo vaga cca 300-400 g in sem ga enačil z običnim kruhom, vendar ko se speče je verjetno lažje(izpari voda), ampak tudi tako je z ekstra sirom cca 2k 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close