Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koliko kaj plača za tajnico?

Koliko kaj plača za tajnico?

Delo tajnice. Koliko kaj plača? Poklic ekonomski tehnik. Jaz rečem kakšnih 600 eu bi moralo biti neto ali?

cca 800 neto neto.

Odvisno v kakšnem podjetju in za kakšen obseg dela. Ponekod si poleg tajniškega dela še kadrovski referent, poštar, kurir, računovodja, psiholog.. in za vse to je 600 neto kar malo. Za kako bolj lagodno varianto pa ne rečem. Drugače pa res – nekje med 600 in 900 bi moralo biti.

sem tista tajnica, ki bi sodila po delu in strokovnosti bolj pod poslovne sekretarke, pa pustimo to.
Do nedavnega sem inela okoli 630 eur neto. Sem iskala drugo službo, pa povsod ponujajo za tajnico okoli 500 eur neto. Me je minilo.
Pa se je še v službi malo spremenilo, tako da zdaj sem tam nekje med 700 in 800 euri neto.

pod 1100 evrov ne grem

A ti to misliš resno? S srednjo šolo?

Za kaksno lahkotnejse delo tajnice s krajsim delovnim casom, bi bilo 600€ ok placa.
Drugace pa, jaz pod 1200€ ne bi tega dela opravljala.

Pa ne mi z izobrazbo, ker delo tajnice pa res ni odvisno od izobrazbe.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Dokaži kaj znaš, potem pa se pogajaj za 1200€. Papir prenese vse, kaj pa dejansko znaš, je pa drugo.

jaz sem prepričana, da bi si zaslužila 1200 neto, kolikor in kar delam.
Ampak ker imam le srednjo ekonomsko, sem se že zdavnaj sprijaznila, da dobim pač kolikor dobim. Višina plače pa je vezana na sistemizacijo…če je vse kot mora biti, saj ne rečem, kakšna stimulacija včasih

Ko bos zacela razmisljati tako, da tvoja izobrazba nima veze s tem, kaj in koliko znas in kaksne sposobnosti imas, si bos tudi zasluzila 1200€ place ali pa se vec.

Ena zgoraj je prav rekla, dokazi se, potem pa zahtevaj vec. Jaz bom samo se dodala, da ko se bomo zaceli sami ceniti in ko bomo sluzbo jemali kot prodajanje svojega znanja in sposobnosti delodajalcu, sele takrat bomo imeli pravo ceno za svoje delo in s to ceno tudi placo.

Ja in dko ji bo plačal 1200? Nišče, ker bodo dobili drugo za 600 eu, ki bo delala enak oidelo z enako izobrazbo.

no, iz tistih 630 sem prešla na 700-800 neto zato, ker sem (po mnogo letih) povedala, da glede na strokovnost pri delu nisem dovolj plačana…pa so mi potem pokimali in povišali, in povedali, da več pa ne gre, ker sem v sistemizaciji zgolj tajnica in finančni plan za tajnico ne prevideva 1200 plače

“…ko se bomo zaceli sami ceniti in ko bomo sluzbo jemali kot prodajanje svojega znanja in sposobnosti delodajalcu, sele takrat bomo imeli pravo ceno za svoje delo in s to ceno tudi placo.”

Velja za vse. Ko bomo vsi enkrat postavili cene za svojo prodajo uslug delodajalcu, bomo vsi imeli visje dohodke, ker takrat delodajalci ne bodo nasli mone, ki bo garala za 600€.

Saj ne moreš verjet…in potem podjetja stokajo da jim gre slabo…

Tajnico takoj dobim za 600 €ur bruto…

1200 neto – toliko dobi vodja neke službe, ne pa tajnica, za delovno mesto kjer se zahteva V. stopnja izobrazbe. Sicer pa je odvisno, kaj konkretno delaš – če si deklica za vse, mi je 1200 evrov razumljivo, če pa si klasična tajnica, pa več kot 600 evrov nikakor ne more dobiti.

900 EUR.

Saj ne moreš verjet…in potem podjetja stokajo da jim gre slabo…

Tajnico takoj dobim za 600 €ur bruto…[/quote]

Res je, da imam PMS, ampak se mi ne pregovarja s tabo.
Imava pac vsak svoje mnenje in moje mnenje je, da si tajnice zasluzijo bistveno vecje placilo za delo, ki ga opravljajo.
Ti pa imas mnenje, da je treba delavca izkoriscat in ga cimmanj placat. Spostujem, pac vsak gleda svojo korist in ceni sebe.

Niti moje niti tvoje mnenje ne more vplivati na situacijo na trgu in ta je taka, da povprečno tajnico dobiš za 600 €ur bruto…

Morda samo tajnico za it po pošto, za skuhat kavo in za sedet za mizo ter pozdravljat prihajajoče ! Morda za kakšen dopis napisat dvakrat na teden!? :-))))) Za to delo je še 600 € najbrž veliko.

Če pa govorimo o tajnicah, ki so v resnici poslovne sekretarke ali poslovne asistentke s VI. stopnjo strokovne usposobljenosti, pa je to tudi glede na zahtevnost in obseg delovnih opravil, ki niso zgolj administrativne narave, pa je ta plača absolutno prenizka.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Se opravičujem, ampak … kakšna pa je klasična tajnica ???

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

“…ko se bomo zaceli sami ceniti in ko bomo sluzbo jemali kot prodajanje svojega znanja in sposobnosti delodajalcu, sele takrat bomo imeli pravo ceno za svoje delo in s to ceno tudi placo.”

Velja za vse. Ko bomo vsi enkrat postavili cene za svojo prodajo uslug delodajalcu, bomo vsi imeli visje dohodke, ker takrat delodajalci ne bodo nasli mone, ki bo garala za 600€.[/quote]

NE SERI!!!

kot začetnica sm mela še v bivših tolarjih 130.000, nato sem prevzela dodatna dela se izkazala in sem “deklica za vse” Trenutno zaslužim 900 eur, kar se mi zdi dosti solidna plača.

NE NI RES ravno obratno, kaj ti nuca papir, če ne znaš delat. Najbolje je, da imaš papir in, da znaš dobro delat.

Letos bom imela 30 let delovne dobe in imam neto plačo 1.046,00 EUR. Kaj delam: po nazivu sem vodja pisarne, sama za vse, s SŠI (V.st.), z znanjem angl.jezika. Kadrovske zadeve, priprva dok. za računovodstvo, DDV, plačevanje doma in v tujino,obdelava plačil iz tujine, izvoz v 3.države z akreditivi, dobave v EU…., dvigovanje telefona. Imam ogromno strokovnega znanja.
No punce in fantje, me kdo vzame pri 48 letih v službo, za 1.500,00 neto?. V zadnjih 10 letih nisem bila niti enkrat na bolniški(ko so otroci odrasli). V službi sem od 7h do 15.45, brez izhoda iz pisarne.
Očitno se ne znam tržiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close