Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem koliko je prostora v kangooju doblu itd

koliko je prostora v kangooju doblu itd

Zanima me koliko je prostora v kangooju, doblu, partnerju itd. Predvsem me zanima kolk dolge predmete se da notri, ali se da prednji sovoznikov sedež podreti, tako da gre približno 2,5 metra dolga lestev noter ne da so zadnja vrata odprta. Če ima kdo izkušnje s temi avtomobili prosim še za nasvet glede motorja (dizel ali bencin) koliko je poraba, oprema, cena itd… Hvala

Slayer,

kolikor poznam to skupino vozil je največ prostora v VW Caddy – ju, ki ima še nekaj drugih prednosti pred konkurenco:

– serijski ABS (edini),
– volanski obroč nastavljiv po višini in globini (edini),
– najširša stranska drsna vrata med vsemi konkurenti,
– za razliko od ostalih konkurentov ima na vseh štirih kolesih čeljustne (=diski) zavore in ne spredaj kolutne zadaj pa bobnaste zavore,
– 15 palčno podvozje (edini, mogoče je izjema še Transit Connect),

Več najdeš na http://www.novicaddy.com

Uživaj!

Ej dej si raj drug nick; recimo prodajalec VW :))
Sej veš, da nisi tudi malo objektiven, kaj šele poznavalec avtomobilov, saj si sam v prejšnji temi napisal, da nisi strokovnjak za avtomobile oz, avt. tehniko :))) In da si le zaposlen na porshe-ju na bravničarjevi, ki zastopa avt.znamko VW.
TOREJ NE ZAVAJAJ LJUDI s svojimi nestrokovnimi mnenji!!!

Pa lep pozdrav

Ferdo, a si prepričan, da zavajam? Če si, potem mi napiši – strokovno seveda, ker so moje navedbe, kot si navedel, nestrokovne;))) – kje najdem uradne, od proizvajalca ali uradnega zastopnika potrjene podatke, da:

1.) Ima Kangoo, Berlingo, Partner, Doblo ali kateri drugi od Caddy – ju primerljivih modelov, serijsko ABS?
2.) Ima Kangoo, Berlingo, Partner, Doblo ali kateri drugi od Caddy – ju primerljivih modelov, volanski obroč nastavljiv po višini in globini?
3.) Ima Kangoo, Berlingo, Partner, Doblo ali kateri drugi od Caddy – ju primerljivih modelov, stranska drsna vrata širša od Caddy – jevih?
4.) Ima Kangoo, Berlingo, Partner, Doblo ali kateri drugi od Caddy – ju primerljivih modelov, na vseh štirih kolesih čeljustne (torej diskaste) zavore?
5.) Ima Kangoo, Berlingo, Partner, Doblo ali kateri drugi od Caddy – ju primerljivih modelov 15 ali več palčno podvozje? (Forda ti ne štejem, ker sem ga omenil že sam;)))

Ferdo, za povrh ti še navržem, da ima Caddy v serijski furgon izvedbi 3,2 m3 tovornega prostora. Mi lahko z izjemo Forda Transita (pa naj bo Tourneo ali Connect) navedeš kateri od primerljivih modelov ima v serijski izvedbi (torej brez podaljšanih medosnih razdalj ali povišanih streh) večjo prostornino tovornega prostora?

Me zanima, če ti bo uspelo? Pa veliko uspeha in zabave pri zbiranju podatkov;))))) Radovedno čakam na linke, tako kot verjamem še vsaj Slayer:))))

Slayerju pa tale informacija: kot mi je znano bo pri VW Caddy – ju vsak čas možno naročiti tudi odprtino za lestev. Če mi pišeš na smucar2001@yahoo.com ti bom poizkušal poiskati in poslati sliko.

Tudi tourneo connect ima:
– 15″ podvozje
– da se ga dobit z diski
– nastavljiv volan serijsko
– ABS je tudi na razpolago (skupaj s sistemom proti zdrsavanju koles in elektronsko porazdelitvijo zavorne moči)

Lp

Ozvy,

se strinjam (to sem tudi napisal), da ima Transit Connect 15 palčno podvozje. ABS ni serijska oprema, sodeč po podatkih na http://www.ford.si, ima pa serijsko po višini in globini nastavljiv volanski obroč. Tu sem naredil napako, hvala za popravek.

Zavore pri Transitu Connectu so serijsko čeljustne (diski) spredaj in bobnaste zadaj. Širina bočnih drsnih vrat je pri vozilu s kratko medosno razdaljo manjša od tiste pri Caddy – ju. Osnovna oprema za Tourneo Connect se od Transita pri navedenih elementih ne razlikuje od Transitove.

Hvala lepa za nasvete, ampak mene v bistvu zanimajo stari modeli (pardon bi moral takoj povedati). Furgoni imajo verjetno vsi pregradno mrežo, če pa je model s petimi sedeži ali je mogoče poleg zadnjih sedežev preklopiti tudi prvega(naslon). hvala

Ja, pri tourneo connectu se da dobit popolnoma preklopen prednji sedež, vendar se v tem primeru ne da naročiti stranskih blazin. Po podatkih gre tako not do 270 cm dolg tovor (kakšna deska ali lestev, saj je širina omejena s širino sedeža).

Lp

Aha kje pa naj jaz najdem uradne podatke od proizvajalca ali od uradnega zastopnika potrjene podatke, da vse to drži kar si napisal? :))) nobenega linka nisi napisal, kjer bi se o resničnostih tvojih navedb lahko prepričal!!!!

Tvoje navedne niso objektivne, ker kot zastopnik VW samo hvališ VW in nisi navedel niti ene slabe strani VW. Ko kupuješ avto, se tud me drugimi pozanimaš kam boš peljal avto na servis in kakšne so cenovne usluge servisa in kako kakovostne storitve opravlja ta servis.

Ker trenutno ne kupujem avta, pa tudi če bi ga kupoval me tovrstni modeli ne zanimajo…in torej ne bom delal nobene primerjave, še manj pa iskal linke. In če primerjaš določene modele med seboj, se primerja končna cena nekako po možnosti z enako opremo in motorjem. Torej tukaj sploh ni pomembno ali je določena oprema že v osnovi ali z doplačilom.

Ti si dal samo takšne primerjave, ki niso bistvene. Nič govora pa o motorjih in končnih cenah. Take malenkosti kot so 15 ali 16 palčno podvozje me sploh ne zanimajo. Prav tako tudi če zadnjih zavor nima diskastih (prve imajo pa itak vsi). Kar se pa tiče serijskega ABS, je pač to treba upoštevati v končni ceni drugega avta z ABS-om (doplačilo). Kar se pa tiče o nastavljivosti volana po globini in višini, je to sicer fajn, ampak jaz sem to samo enkrat naštimal prvi dan, ko sem se usedel v avto in nikoli več. Če ti nenastavljiv volan odgovarja, opaziš že v salonu in v tem primeru, mene osebno ne zanima več ta opcija.

Za te zgoraj omenjene vrste avtomobilov, je veliko odvisno tudi čemu bo sploh namenjen ta avto…družina, privatniki, vrsta obrti ali se prevaža veliko tvora, pa spet kakšnega tovora…in se je pri odločitvi treba tudi na to ozirat. Tukaj je še več zadev, ki odločajo o izbiri pravega modela, kot pri navadnem osebnem družinskem avtomobilu. Jaz ne bom nobenga predlagal, ker jih premalo poznam, predvsem navidez jih poznam.

Ej Pozavalec. Pa ti ves koliko stane najdrazji doblo 1.9 JTD? malce nad 3mio sit. Nekje toliko kot najcenejsi Caddy bencinar 1.4 s 75KM, ki nikamor ne potegne, zaradi velikosti pa spije +10l na 100km.

Se nekaj, zakaj kombiji in podobna gospodarska vozila zadaj nikoli nimajo disk zavor ampak izkljucno bobne? Ker obremenjeni diski pod tezkim vozilom radi pocijo. Z bobni tega problema ni. Pa ne mi rect, da z doblom in podobnimi ne bos kdaj pa kdaj preobremenjeval vozila (vrece cementa, les ipd….) za prevazanje kolesa in otrok so pa karavani primernejsi

Joj, joj, človek pa je samo želel vedeti, s katerim avtomobilom lahko prepelje lojtro …

Ce je zelel samo to bi sam z metrom v roki preprosto stopil do prodajalca zeljenega avtomobila.

… “Ej Pozavalec. Pa ti ves koliko stane najdrazji doblo 1.9 JTD? malce nad 3mio sit. Nekje toliko kot najcenejsi Caddy bencinar 1.4 s 75KM, ki nikamor ne potegne, zaradi velikosti pa spije +10l na 100km.

Se nekaj, zakaj kombiji in podobna gospodarska vozila zadaj nikoli nimajo disk zavor ampak izkljucno bobne? Ker obremenjeni diski pod tezkim vozilom radi pocijo. Z bobni tega problema ni. Pa ne mi rect, da z doblom in podobnimi ne bos kdaj pa kdaj preobremenjeval vozila (vrece cementa, les ipd….) za prevazanje kolesa in otrok so pa karavani primernejsi”

Kolega, o porabi bi se dalo debatirat… Kar se pa tiče cene … vedno več ljudi (predvsem podjetnikov) najprej avto očisti vpliva različne serijske opreme, kar pomeni, da prišteje ceno po ceniku cenejšemu avtu za tisto opremo, ki je cenejši nima, dražji pa jo ima. Nato vsakemu posebej dodajo vse (predvidene) stroške za gorivo, vzdrževanje, zavarovanje, registracijo, … in od tega seštevka odštejejo (predvideno) vrednost, ki jo bodo dobili ob prodaji rabljenega vozila. To je njihova cena. Veliko si jih iz tega izračuna tudi ceno avta na prevoženi kilometer. Presenetljivo je, do kakšnih vrednosti in ugotovitev se da priti na ta način;))) …

Kar pa zadeva tvojo izjavo o diskih, ki da pokajo pod obremenjenim vozilom in da so zato v uporabi bobni … ne bo držala. Bobni so cenejši, zato jih proizvajalci še vedno uporabljajo, saj lahko uporabijo pri istih obremenitvah, ki jih mora prenesti kolesni par, cenejši material … videl sem že nešteto preobremenjenih Transporterjev (ja vem, spet VW;))), ki so bili že kar dolgo na cesti (tudi čez 5 let), mnogokrat preobremenjeni in … nič … njihove čeljustne zavore spredaj in zadaj so perfektno delovale.

New Report

Close