Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev koliko imate odpovednega roka – univ. izobrazba

koliko imate odpovednega roka – univ. izobrazba

Menjam službo in želijo, da imam 3 mesece odpovednega roka. Ne vem, ali je taka praksa? Sem pa diplomiran strojnik, delal pa bom v IT branži.

Ne vem če je taka praksa, ampak jaz sem imela tudi 3 mesece…

če se prav spomnim, je odpovedni rok višji, čim višja je izobrazba. Se pa redko zgodi, da bi te zadrževali tako dolgo. Ponavadi se da zmenit, da greš prej, moraš pa jim biti na voljo, če te še kaj potrebujejo. Take so moje izkušnje.

4 mesece. Pri nas zadržijo do zadnjega dne.

6 mesecev

4 mesece, se da zmenit za manj

Odpovedni rok imaš napisan v pogodbi o zaposlitvi, če pa tam ne, pa zagotovo v kolektivni pogodbi za tvojo panogo. Hočem povedati, da to ni kar nekaj, kar bi si delodajalec lahko izmislil, ko odhajaš.

Moj mož uni. dipl. ing. in je imel v prvi službi 3 mesece, v drugi 5 mesecev, sedaj pa ima le dva meseca (čeprav vodilni kader, saj je mnenje njegovih direktorjev, da če želi nekdo iz firme, pač naj gre in ga nima smisla zadrževati, ker zadnje dni itak ni produktiven…)….

3 mesece imam…. baje je to kar običajna praksa.

Če v pogodbi nimaš zapisano odpovednega roka in če nisi zaposlen še 5 let, je po zakonu o delovnih razmerji 30 dni, ne glede na izobrazbo.

lp

3 meseca ..
univ. dipl. ing . – delo v IT

Tudi jaz imam 4 mesece. Res poglej v svojo pogodbo o zaposlitvi, to ni nekaj, kar “oni želijo”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close