Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koliko imajo ljudje z doktoratom in magisterij plače??

Koliko imajo ljudje z doktoratom in magisterij plače??

Tole me je vedno zanimalo. Ker poznam enega ki dela z doktoratom v tujini, zelo dobro delovno mesto, plača pa res velika. To vidim po tem kaj vse si lahko privošči. Kako pa je z tem v sloveniji? ALi pa tudi v tujini če poznate koga, kako je z plačami?

Plače imajo toliko, kolikor zahtevno delo imajo. In pa seveda je odvisno tudi od podjetja/ustanove, kjer so zaposleni. če je firma v riti, potem tudi navadni delavci z mag dr nimajo ne vem kaj. Direktor je pa seveda zgodba zase.

z mag. okrog 1000 neto.

Plača ni odvisna od naziva ampak od delovnega mesta. Ta bi bila dobra, da bi imel kar vsak mag. ali dr. takointako plačo.

Nimsem vprašala tega ka odgovarjate. Saj to že vem. Mene zanimajo prav plače, če koga poznate, ne kaj je odvisno od delovnega mesta.

Jaz poznam nekoga z doktoratom ( nekaj v zvezi fizike – ne vem točno iz česa je delal doktorat), vendar tip pri 30+ še ni imel službe za nedoločen čas, vedno se trese, ali mu bodo podaljšali službo ali ne, odvisno je od njegove naloge in dela na inštitutu; ne more vzeti kredita,plača je pa glede na pogovarjanje in njegov status okoli 1000€ ( +/- 200€). Vem kaj si lahko privošči in kaj ima in glede na to kako ga poznam, vem da ne špara za stara leta.
Se pa strinjam, da v tujini je pa to čisto drugače!

ne vem katere plače te potem zanimajo… od delovnega mesta je odvisno vse

Raziskovalni inštitut – delovno mesto znanstveni sodelavec – doktorat: 1300 € neto, že 13 let služba za določen čas na projektih, vedno se treseš kdaj ne bo projektov in boš odveč – brez službe…

Poznam enega, ki ima mag in ima 1000 eur mesečne plače, in poznam enega ki ima mag in ima 8000 EUR mesečne plače.

Merenge kaj pa ta dva delata? Kaj dela oni ki ima 8000?
Vem da je vse odvisno od delovnega mesta, ampak me zanimajo samo plače, ne kje ali kaj kdo dela. No zatega ki ima 8000 eu me pa vseeno zanima. Neverjetno kakšne razlike. V au ima visoka medicinska sestra okrog 2000 neto. Pa sobarica 1300 neto. Kakšne razlike. Nemoreš verjet. V drugih državah ima verjetno vsak z doktoratom vsaj 2500 neto.

So pa “face” ti novodobni doktorji znanosti … ni kaj? Ja, id delovnega mesta je odvisna plača, ne pa do papirja. To je bilo nekdaj in je še vedno v državnmi in javni upravi, v poidjetjih se je pq treba izkazati z delom.

Znanstveni sodelavec že pomeni delovno mesto, pa ni najnižje…., na inštitutih, če se še tako izkazuješ z delom, kaj več ne moreš dobiti, razen da se še malo postaraš in postaneš višji znanstveni sodelavec ali svetnik…

Za 8000 EUR? Ja manager je, seveda.

moja sodelovka ima z doktoratom 1000 € neto. Ima pa moj sosed privatnik brez osnovne šole 8000 € prihodka.
LP

Alenka mi lahko prisim poveš kkao je možno da ima nekdo z doktoratom samo 1000 neto? Ojej. In kako je možno da nekdo ki nima osnovne šole toliko? Vsaj osnovna pa verjetno ima. Jaz poznam enega z visoko (vsaj mislim tako) v tujini okrog 4500 neto.

Prvo moraš vedeti, da prihodek podjetja ali s.p.ja ni isto kot neto plača. malo si poglej osnove ekonomike podjetja ali kaj podobnega. Drugo pa moraš vedeti, kar tule že ves čas skušamo dopovedati, da plačilo ni odvisno od znanstvene titule. Če znaš ti kvalitetno in zanesljivo polagati keramične ploščice, lahko s tem zaslužiš več kot večina naših doktorjev znanosti, pa če si bila kdaj v kakšni šoli ali pa sploh v nobeni.

v državni službi z doktoratom imam okoli 1800 neto, 10 let delovne dobe. Na faksu bi imela še manj (kot asistentka z doktoratom, tudi docent nima nič kaj dosti več).

Zadnjič je bilo po tv da imajo visokošolski profesorji okrog 3000 neto. Ampak ne razumem kako ima potem nekdo z uni več. Na njegovo mesto kjer je on bi potemmorali vzeti nekoga z še višjo stopnjo.

Imam univerzitetno izobrazbo in 12 let delovne dobe in zasedam delovno mesto vodje.

Nadrejena sem 15 kolegom, večina jih ima univertitetno izobrazbo, dva magisterij in dva doktorat.

Vsi sodelavci zasedaja delovna mesta strokovnih sodelavcev, njihove neto plače so v razponu 1500-2500 EUR, odvisno od delovne dobe in ocene delovne uspešnosti.

Na višino plače stopnja izobrzbe ne vpliva. Trnutno ima najvišjo neto plečo sodelavka z univerzitetno izobrazbo in najnižjo sodelavec z doktoratom.

Docent na fakulteti 1300 eur neto.

Ampak kaj dela oni z doktoratom da ima nižjo kot ti? A ni tako da mora imeti vodja višjo izobrazbo? Ali ima manj delovnih izkušenj ali kako to da ima on najnižjo plačo in da ima takšno delovno mesto? Kako to da si ti dobila to delovno mesto ki imaš uni in ne oni ki ima doktorat? Ne razumi me narobe, le zanima me.

Predavatelj na univerzi (docent), 11 let delovne dobe – 1.600 neto.

Me pa motijo te splošne informacije po TV, da imajo profesorji 3.000 neto plače – nekateri morda res, a bolj izjemoma. Večina nas nima nič kaj ogromnih dohodkov.

V gospodarstvu zagotovo ne.

Tudi pri nas je tako, da je štejejo delovne izkušnje, uspešnost in kup lastnosti in kvalitet. Minimum je seveda univ. izobrazba.

Od tu dalje pa pri plači in napredovanju izobrazba ne igra nobene vloge.
Magisterij in doktorat ne prineseta niti 1 EUR višje plače.

Zaposlena sem v gospodarstvu, kjer stopnja izobrazbe ne prinaša avtomatično napredovanja.

Za vodilna in vodstvena mesta je potrebno imeti en kup lastnosti in sposobnosti, ki pa jih formalna izobrazba ne zagotavlja.

Delovno mesto je tisto, ki ti prinasa dohodek in ne izobrazba.
ali bos na visjem ali nizjem delovnem mestu, je pa odvisno od tvojih sposobnosti, ki jih z izobrazbo ne pridobis.
Vedno je mozno, da je v gospodarstvu uni. dipl. nadrejen mag. ali dr. Zakaj ne? drugi je res bolj izobrazen, a svoje znanje ne izkorisca, prvi pa zna izkoristiti tudi izkusnje in ne le znanje, ki si ga je z izobrazevanjem pridobil.
Meni osebno se to zdi cisto pravilno.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close