Koliko dopusta imate?
Jaz sem ga tud komaj uspela pokoristit do konc junija. Delam v ambulanti , z zravnikom deloholikom, ki nikol ne bi imel dopusta. Nam pa da vodstvo zmerom vedit, da moramo sestre vzet dopust takrat ko bo zdravnik ga vzel. Naš bi šel na glavni dopust oktobra, jaz pa šoloobvezna otroka in smo se komaj dogovorili za zdaj 1 teden. Pa tud skoz poslušamo, da po pogodbi si lahko itak sam 1 dan sami določimo.
Tako , da razumem druge, da jim dopust ostaja.
Zato pa je tako stanje v državi. Ker se delavci ne upajo vzeti niti tisto, kar jim po zakonu pripada. Zbudite se ljudje. Jaz tudi delam kot poslovna sekretarka, na tričert še računovodskega dela zraven, pa analize, pa vso administracijo in asistentska dela predsedniku uprave, pa še 100 stvari zraven. Če bi se pustila, bi bila v pisarni 24/7. Kremžijo se vsakič, ko pridem s papirjem za dopust, a se ne dam. Lahko si za ta denar, ki mi ga placujejo, dobijo drugo, a jim je jasno, da bi težko našli. Zato izkoristim ves moj dopust in vsakdan pauzo za malico. Že tako dobim od vsega minimalno, pa da bi še to puščala firmi. Zakaj že?
21 dni. Vedno izkoristim cel dopust, ne pa nujno v letu dodelitve.
Edino par let nazaj sem bila budala, ko nisem v casu odpovednega roka izkoristila dopusta in mi je propadel, ker so mi ga izplacali s sramotno malo vsoto.
Jaz takole, se strinjam s tabo in dobro poznam taksne razmere, ker sem imela podobno. Ampak sem menjala za odgovornejse strokovno delo, ki ga je kolicinsko manj in lahko pisarno zapustim, ko je narejeno. Pa se zmenit se da za kaksen dodaten prost dan, ce bi slucajno dopusta zmanjkalo. Milina.
Daj nehaj se napihovat v vseh temah.
Katero podjetje pa? 🙂
[/quote]
Oprosti , ker sem srečen! Če povem ime podjetja razkrijem svojo identiteto, tako da bom obdržal svojo zasebnost.
[/quote]
Če hočeš, da ti verjamemo, če se že hvališ po forumu, tudi malo podkrepi svoje navedbe. Piše, kar hoče, lahko vsak.
Če je pa tvoje pisanje res odraz tvoje sreče, potem pa kar. Občestvo mon-a je veliko in večina ti jo privošči.
p.s. Oni izzivalni a-a v sosednji temi je moteč in odveč. Če si iskren, boš razmislil o tem, če nisi, je pa tako vseeno.
🙂
Oprosti , ker sem srečen! Če povem ime podjetja razkrijem svojo identiteto, tako da bom obdržal svojo zasebnost.
[/quote]
Če hočeš, da ti verjamemo, če se že hvališ po forumu, tudi malo podkrepi svoje navedbe. Piše, kar hoče, lahko vsak.
Če je pa tvoje pisanje res odraz tvoje sreče, potem pa kar. Občestvo mon-a je veliko in večina ti jo privošči.
p.s. Oni izzivalni a-a v sosednji temi je moteč in odveč. Če si iskren, boš razmislil o tem, če nisi, je pa tako vseeno.
🙂
[/quote]
No ja mogoče res je odveč, reciva, da je namenjen tistim ” privoščljivcem” 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.