Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko dopusta imate?

Koliko dopusta imate?

Jaz 28 dni pa še 10 dni lanskega, ki ga moram ponucat do 31. 7.

In kaj čakaš?

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

šefica vedno reče, da zdaj ni pravi čas, ker imamo ogromno dela.

[/quote]

Eh, vsi bi najrajši, da bi kar delali in dopust stran metali.

Šefico ne sprašuj, če greš lahko na dopust, ampak jo obvesti, kdaj te ne bo, ker boš imela dopust.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Imam 35 dni dopusta, odkar mi ga je 4 dni sunil zujf.

Odkod ti tok dopusta??? Si dohtar?

Nič dopusta.

Saj si sam svoj šef, lahko greš kadar češ na dopust.

Odkod ti tok dopusta??? Si dohtar?
[/quote]
Nisem dohtar.
Vsako leto en dan dopusta več – pa prideš do 40. Še mal, pa bo penzija.

Saj si sam svoj šef, lahko greš kadar češ na dopust.
[/quote]
Kje pa upam….da izgubim stranke ta čas. Konkurenca je številna 🙁

Lanskega 21 dni,letosnjega 34 dni.

Premal, bo treba vzet še neplačanga.

Aaa, nezameljiva oseba, čeprav se začne pri malem. Saj ga boš stran vrgla kot oseba, ker teh toliko dni ne boš reskirala. Zakaj se pa lahko hvališ s starim po defoltu do sedmega?
Imej 59 skupaj, potem pa sprašuj. Kjer še nič ne bo mus.

Jaz bi vsem, ki ne izkoristijo dopusta, konec leta ostanek brisala. Vzami si vsake 3 mesece 10 dni in boš porabila. Nihče ni nezamenljiv. To mora biti jasno in delavci in šefom.

Jaz bi tudi brisal, samo ne ravno 1.1 ampak recimo aprila :). Mi gre prav na k, ko se eni prav hvalijo koliko lanskega še imajo. Če ga imaš je to samo znak, da ga imaš preveč. če je problem da imaš preveč dela, se skoraj povsod da zmenit da imaš dopust in delaš nadure (in imaš plačano oboje).

30. Šef pa pravi, da moram biti doma 35 dni (do 23. 8.), bom tistih 5 dni čez leto notri prinesla.😁

Nikoli v lajfu mi ni ostalo več kot 2 dni lanskega dopusta, ki sem ga pokoristila najkasneje v januarju.
Dopust ima svoj namen! Razen, če v službi počivate 🙂
Letos, tako kot lani, bom konec leta spet vzela neplačan dopust, ker mi ga bonzmanjkalo 🙂

Imam 41 dni dopusta.

A to govoriste o delovnih ali koledarskih dneh? Ker npr. 35 delovnih dni je 7 tednov, slaba dva meseca za biti doma!!

Sem s.p. Ce grem za dva tedna na dopust, moram prispevke placati enako, kot ce bi cel mesec delala. Dohodek pa pol manjsi. Ce bi sla na dopust za cel mesec, zasluzim 0, prispevke placam pa, kot bi cel mesec delala. Kar pomeni, da iz 0 placam prispevke, poloznice, vse stroske cez mesec. In si naredim luknjo, ki jo potem pol leta pokrivam. Zato si nikoli ne vzamem vec kot teden dni dopusta, ceprav sem zgarana.

Tako pa ne bo šlo. Nobena pogodba ne dopušča več kot par dni na izbiro za delavce.

[/quote]

Eh, vsi bi najrajši, da bi kar delali in dopust stran metali.

Šefico ne sprašuj, če greš lahko na dopust, ampak jo obvesti, kdaj te ne bo, ker boš imela dopust.
[/quote]

Jaz bi vsem, ki ne izkoristijo dopusta, konec leta ostanek brisala. Vzami si vsake 3 mesece 10 dni in boš porabila. Nihče ni nezamenljiv. To mora biti jasno in delavci in šefom.
[/quote]
A dej, ti bi kar brisala? Daj si malo poglej zakonske določbe o dopustu, njegovi porabi in brisanju, preden pričneš s takšnimi.

Hvala enako. Pa se naj kdo rece kako nam je s.p.- jevcem dobro

Ja, gre za delovne dni. Od tega četrtka pa do 23. 8. Imam dopust.

25 dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close