koliko dobite za malico in prevoz
Ja. Zakaj te zanima?[/quote]
Kakšno vprašanje, ajoj :))))))))))))
Plače in bonitete v JU bi morale OBVEZNO slediti trendom plač in bonitet v gospodarstvu. Pa da potem vidimo, kako je biti v istem čolnu ;)[/quote]
Privoščim tudi v gospodarstvu tako nadomestilo. In tudi poznam, nekateri tudi izplačujejo. Tisti, ki jim za svojega delavca ni vseeno. Kaj ti ni jasno?
Nam so znižali potne stroške na minimum (strošek mesečne karte za bus), kolikor dopušča Zakon, malico pa smo imeli že prej zakonsko minimalno.
Drugače pa za razpon pri malici poglej v Kolektivno pogodbo vaše branže – se razlikuje po branžah oz. dejavnostih. Za trgovinsko dejavnost je najnižje povračilo za malico trenutno 3,56 eur.
Kakšno vprašanje, ajoj :))))))))))))
Plače in bonitete v JU bi morale OBVEZNO slediti trendom plač in bonitet v gospodarstvu. Pa da potem vidimo, kako je biti v istem čolnu ;)[/quote]
Privoščim tudi v gospodarstvu tako nadomestilo. In tudi poznam, nekateri tudi izplačujejo. Tisti, ki jim za svojega delavca ni vseeno. Kaj ti ni jasno?[/quote]
Mi, ki smo na raznih (ne po svoji volji izbranih) avtorskih že več kot desetje, se pač bolj slabo spoznamo na tele vaše malice in potne stroške :))))
Čestitam za malico. JU?[/quote]
Ja. Zakaj te zanima?[/quote],
Nikakor, malica je zakonsko omejena na točno 3,73 € http://www.uradni-list.si/1/content?id=101916.
Samo kako si to delodajalci (oz. zakonodaja) predstavljajo? Če na primer jaz 3 tedne delam, 1 teden pa sem na bolniški ali dopustu, moram vseeno kupiti celotno mesečno vozovnico, ker tedenske ne dobim. Delodajalec pa mi povrne stroške za samo 3/4 mesečne vozovnice. Kje je tu logika / pravica?[/quote]
Pa ne spet na delodajalce, tako je predpisala država s svojimi zakoni. Delodajalec ti v tem primeru ne sme izplačati tega.
Malica v JU je mislim da 3,73 eur/dan, povrnejo pa ti najcenejši javni prevoz – razen, če si v službi manj kot 10 dni v mesecu (imaš dopust, bolniško), ti povrnejo dnevno karto – kar pomeni, če si v službi recimo 11 ali 15 dni ali pa 23 dni – dobiš povrnjeno mesečno karto, če pa 10 ali manj kot 10 krat, pa dnevno vozovnico (seveda krat št. dni prisotnosti). Povračilo prevoza na delo je urejeno je posebni vladni uredbi.
Forum je zaprt za komentiranje.