Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koliko dobi mat. knjigovodja

Koliko dobi mat. knjigovodja

Zanima me, koliko plače dobi materialni knjigovodja v privat firmi.
Moja plača je 500E neto + 300E mat. stroškov. Zdi se mi, da je to (V. stopnja,20 let del. dobe) malo, glede na to tudi, da res delam 8 ur.

Jaz dobim cca 650 + povračila; delam vse iz prodročja knjigovodstva (materialno, osnovna sredstva..),vodim blagajno, kompletno računovodstvo, pokrivam celotno kadrovsko področje – in to za dve sestrski firmi.

S tem, da občasno slišim, da me plačujejo iz dobre volje, ker da 8 ur pa res nimam kaj počet :((
Popoldanskih ur nihče ne vidi, prav tako ne izobraževanj popoldan in čez vikende doma..

LP!

Ah, saj bom v doglednem času šla drugam..

Morda ti moj odgovor ne bo všeč, vendar je 800€ neto za V. stopnjo ter za vodenje le materialnega knjigovodstva, ogromno. Vsaj glede na to, kar jaz opažam na terenu.

lp,
m

mojca31,
mislim, da nimaš prav,
teri ima 500 eur neto plače. Povračila stroškov NISO PLAČA. po zakonu se pač plača pot na delo, ki jo v plačani višini ponavadi tudi porabiš, prav tako malica. Če bi delavka živela 100 m stran od delovnega mesta, ne bi imela prevoznih stroškov, in če bi imela organizirano malico v sosednji menzi, bi ona imela še vedno le 500 eur neto plač, brez povračil stroškov

In ne, ni veliko.

Ejgaa, s tem ko je terry napisala, da ima 500 € neto se avtomatsko sklepa, da je všteta tudi malica in prevoz na delo – ker to je plača. Če pa bi pisala o bruto plači, tam pa ti dve postavki res nimata kaj delati!

Pod materialne stroške pa ponavadi spadajo razni potni nalogi, dnevnice, itd. V njenem primeru sklepam, da gre bolj za plačilo, ki ga ne obdavčijo.

Sem pa vesela za vse, ki imate očitno tako lepe plače (pišem iskreno), ker glede na moje delo (sem pooblaščeni revizor), je za V. stopnjo in le za materialno knjigovodstvo takšen znesek lepo plačilo.

Pa brez zamere.

lp,
m

No, ne bom polemizirala, ker nisem ravbo strokovnjak, ampak se z mojco ne strinjam.
neto plača je neto plača in se NIKOLI ne smatra, da je vanjo vključen prevoz in malica. NIKOLI.
V neto plačiči ni postavke malica in prevoz, kot je jasno ni v bruto plači.

🙂 saj to je tisto, kar nas ‘računovodje’ vedno najbolj moti – ker ljudje primerjajo neto plače (kadar se uporabi izraz neto plača imajo ljudje v mislih celoto izplačilo, ki da dobijo na OR), kar pa ravno zaradi vseh olajšav, doklad, malic, prevoza, itd., ni primerljivo. Kadar se primerja, bi se moral I. bruto – tam se vidi koliko je delovno mesto res ‘vredno’! 🙂

lp,
m

Mojca, končno sva na isti valovni dolžini.
Sicer pa menim, da terry ni napačno napisala podatkov, saj je točno izpostavila svoj neto (in resnici na ljubo, tudi če ima npr. enega otroka v olajšavi, to ni tako velika razlika v neto izplačilu)

😉

lp,
m

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close