Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › KOLIKO DNI STE ZDRŽALI BREZ HRANE???

KOLIKO DNI STE ZDRŽALI BREZ HRANE???

Koliko dni ste najdalj zdržali brez hrane?Seveda brez slabega počutja ob postenju,hujšanju.
Izključno z pijačo brez gostih juh,gostega soka.
Le voda,čaj,mleko,iztisnjeni sokovi,čista juha.

Lansko leto sem bila na postu 20 dni. Vsak dan sem zjutraj spila limonado, potem precejeno juho in zvečer sveže stisnjen sok (grenivke ali pomaranče).
Če bi želela, bi lahko vztrajala še dlje, ker sem se dobro počutila. Končala sem post zato, ker sem se vnaprej odločila za največ 20 dni.
Pred tem sem več let delala krajše poste (cca 10 dni).

Aha torej je bilo s tabo vse ok????
Ker jaz sem že dvakrat se postila 1 mesec (30 dni)
In mi kar nič ni bilo,polna energije,brez občutka lakote,brez slabega počutja.
Zato sprašujem če je še kdo tako dolgo zdržal in če je to normalno.
Trenutno sem en teden brez.
Sicer mi pa moč daje čista zelenjavna juha.Brez nje bi bila out 🙂

Najbolj se bojim,da bi kam šla pa skp padla…Ampak sem presenečena nad tem kako se dobro počutim

Aha torej je bilo s tabo vse ok????
Ker jaz sem že dvakrat se postila 1 mesec (30 dni)
In mi kar nič ni bilo,polna energije,brez občutka lakote,brez slabega počutja.
Zato sprašujem če je še kdo tako dolgo zdržal in če je to normalno.
Trenutno sem en teden brez.
Sicer mi pa moč daje čista zelenjavna juha.Brez nje bi bila out 🙂

Najbolj se bojim,da bi kam šla pa skp padla…Ampak sem presenečena nad tem kako se dobro počutim
[/quote]

Koliko rezervnih zalog pa imate ve, ki se tako pogumno postite (viska.kil, špeha)? Ste nastudirale, da dolgotrajen post morda le ni tako koristen kot si mislite? Sama sem se postila najvec en dan, ostalo bi bilo mucenje in vec skode kot koristi.

Koliko rezervnih zalog pa imate ve, ki se tako pogumno postite (viska.kil, špeha)? Ste nastudirale, da dolgotrajen post morda le ni tako koristen kot si mislite? Sama sem se postila najvec en dan, ostalo bi bilo mucenje in vec skode kot koristi.
[/quote]
torej si ekstra suha…
Parkrat na leto je post zdravilen.

torej si ekstra suha…
Parkrat na leto je post zdravilen.
[/quote]

Nisem ekstra suha, res pa je, da nimam prav dosti rezerve. Koliko pa gre dol kg z enim 20- dnevnim postom? Ce vam uszreza, zakaj pa ne. Ne vem pa kaksna bi bila krvna slika ob koncanem postu?

Držala enaindvajset dni, kakih 20 let nazaj. Zdaj mi je boljše, da jem 18:6 ali 20:4 in en dan v tednu post.
Tako držim hormoske težave pod kontrolo.

Jaz 14 dni. Toliko sem si zadala in več nisem upala. Po dnevu ali dveh sem popolnoma izgubila občutek za lakoto in je šlo presenetljivo lahko.

Nisem ekstra suha, res pa je, da nimam prav dosti rezerve. Koliko pa gre dol kg z enim 20- dnevnim postom? Ce vam uszreza, zakaj pa ne. Ne vem pa kaksna bi bila krvna slika ob koncanem postu?
[/quote]

ne gre toliko dol. bistvo posta je celična prenova, da telo razgradi okvarjene celice in se pomladi. če telo ni navajeno kurit maščob jih tudi med postom ne bo toliko kurilo

[/quote]
prav veliko ne gre.okoli 8 kg 🙂
če se čez zimo zrediš za 5…
pa itak ko začneš jesti gre par kg nazaj gor 🙂
Ne vem kaj te krvna slika tako skrbi saj imaš rezerve…
če par dni ne ješ pa res ne more bit nič narobe…
Dokler se uredu počutiš ni problema

pošteno povedan. Poldrugi dan.

Jaz 14 dni. Toliko sem si zadala in več nisem upala. Po dnevu ali dveh sem popolnoma izgubila občutek za lakoto in je šlo presenetljivo lahko.
[/quote]
ja to je res ja.Največji problem je prvi in drugi dan-Začetek.
Potem je pa vse v glavi.Okus hrane te sploh ne gane več.

ja to je res ja.Največji problem je prvi in drugi dan-Začetek.
Potem je pa vse v glavi.Okus hrane te sploh ne gane več.
[/quote]

Kaj pa potem, po postu? Kako začneš jest?
Jaz sem 2x po 4 dni zdržala.. Ko sem začela jest, sem imela pa takoj grozno driskoo. 🙁

To bi šlo samo, če bolj malo migaš, ob miganju ali delu, ki ni sedenje, bi te pa hitro zmanjkalo menda. V tem primeru bi pa šlo, če si precej pozabljiv in pozabiš, kaj si vase dal.

Kaj pa potem, po postu? Kako začneš jest?
Jaz sem 2x po 4 dni zdržala.. Ko sem začela jest, sem imela pa takoj grozno driskoo. 🙁
[/quote]
po postu je treba začeti jesti postopoma.
najprej malo tekoče-goste hrane v majhnih količinah.
ne takoj težko hrano v normalni količini ker tvegaš TREBUŠNE KRČE
ja tudi to sem že dozivela še bolj v začetkih postenja….

[/quote]

Postenje 1 dan ni postenje – ker en teden traja, da telo “preklopi na sistem postenja.

Sem imela 25 kg viška ( posledica je bil apetit po določenih zdravili leto in pol, med drugim tudi Medrol). Sem se pa postila 45 dni. Voda, kava pa edina pregreha suhe slive (ena pest na dan sicer). Nobeno mučenje ni bilo zame, korist pa velika – je šlo dol 15 kg, ki jih nisem dobila več nazaj. Krvna slika (sladkor, holesterol, ipd) – po tem tak, kot v zgodnjih 20ih. Pa ne mi plozat, da ni to zdravo – postenje mi je svetoval celo osebni zdravnik. Če telesu ustreza in če ni znakov šoka ali stresa, je post odlična metoda, da telo preklopi na kurjenje zalog.

Ne jem samo med obroki 🙂

po postu je treba začeti jesti postopoma.
najprej malo tekoče-goste hrane v majhnih količinah.
ne takoj težko hrano v normalni količini ker tvegaš TREBUŠNE KRČE
ja tudi to sem že dozivela še bolj v začetkih postenja….
[/quote]
Res je. Do normalnega prehranjevanja traja vsaj nekaj dni. Začela sem s kakšnim smoothijem, kremno zelenjavno juho, jogurti, solatami ipd. in v majhnih količinah. Postopoma dodajaš tršo hrano, na začetku čimbolj lahka in dietna hrana in veliko sadja in zelenjave.

Glede posta je najpomembnejse kaksno sluzbi imas. Ce gre delav v pisarno, klima, ga lahko imas. Tisti,.ki dela fizicno tezko delo ga ne bo mogel zdrzati.
Sama se nisem nikoli drzala posta. Ce ne jem me zacne glava zelo bolet. Drugace imam pa na svojo visino premalo kg.

Postenje 1 dan ni postenje – ker en teden traja, da telo “preklopi na sistem postenja.

Sem imela 25 kg viška ( posledica je bil apetit po določenih zdravili leto in pol, med drugim tudi Medrol). Sem se pa postila 45 dni. Voda, kava pa edina pregreha suhe slive (ena pest na dan sicer). Nobeno mučenje ni bilo zame, korist pa velika – je šlo dol 15 kg, ki jih nisem dobila več nazaj. Krvna slika (sladkor, holesterol, ipd) – po tem tak, kot v zgodnjih 20ih. Pa ne mi plozat, da ni to zdravo – postenje mi je svetoval celo osebni zdravnik. Če telesu ustreza in če ni znakov šoka ali stresa, je post odlična metoda, da telo preklopi na kurjenje zalog.
[/quote]

pa seveda je tudi 1 dan postenje
kar je nad 14 ur brez hrane je vrsta posta, v katerem telo začne preklapljat na drugačen način delovanja

normalno pa je, da ne moreš primerjat učinkov 16 urnega posta in učinkov 42 dnevnega posta

https://www.inhousestudiofitness.com.au/blog/2019/5/15/the-hour-by-hour-benefits-of-intermittent-fasting

v času posta se sprožijo različni mehanizmi
od avtofagije, do povečane proizvodnje rastnega hormona, do povečane proizvodnje matičnih celic v črevesju… poraba maščobe je zgolj eden od učinkov, ki nastopi po par dneh. pa še tu je dosti odvisno od tega, koliko je telo navajeno izrabljat maščobo kot gorivo. pri ljudeh, ki jejo pretežno hrano iz OH, traja dosti dlje.

raziskave pravijo, da je post eno od najmočnejših orodij za pomlajevanje in anti aging, preprečevanje demence in tako dalje.

Ljudje smo ustvarjeni za prehranjevanje, ne postenje. Ne verjamem v nobeno drastično poseganje v telo. Res pa je, da je potrebno skrbeti za to, kaj daješ, sprejemaš vase.

Ohh, ribca.

glih kontra je
ljudje nikoli nismo imeli na voljo hrane ves čas v neomejenih količinah, tako kot danes. ljudje smo ustvarjeni za to, da se obdobja slabe prehranjenosti in dobre prehranjenosti izmenjujejo.

samo poglej preživele iz koncentracijskih kampov. tisti, ki jih niso tam pobili ali jih niso nesle bolezni, so večinoma učakali hudo visoko starost.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Holocaust_survivors

glih kontra je
ljudje nikoli nismo imeli na voljo hrane ves čas v neomejenih količinah, tako kot danes. ljudje smo ustvarjeni za to, da se obdobja slabe prehranjenosti in dobre prehranjenosti izmenjujejo.

samo poglej preživele iz koncentracijskih kampov. tisti, ki jih niso tam pobili ali jih niso nesle bolezni, so večinoma učakali hudo visoko starost.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Holocaust_survivors
[/quote]

In še vedno pišeš o prehranjevanju in ne odrekanju :). Seveda to ne pomeni, da požreš vse počez. Gre za harmonijo, uravnoteženo skrb pri prehranjevanju. Saj mene ne moti, če se vi postite, ko čutite, da ste zabasani z vsemi toksini :). Ampak vprašajte se, zakaj je moralo priti tako daleč.

Tri mesece. Ne zaradi posta, ampak zaradi razbitega obraza.
Po trem mesecih sem prvič ugriznila in to je bil Pommes MC Donalds.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close