Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko dinarjev dobis za 100 € v Tuniziji ???

Koliko dinarjev dobis za 100 € v Tuniziji ???

Zanima me, koliko tunizijskih dinarjev dobis , če npr. zamenjaš 100 evrov v Tuniziji ?

Kje se najbolj splača menjat denar ?

Prosim za odgovor.

Lep pozdrav vsem na forumu !

In pa , kolk mislite da naj nesem denarja zrave (grem v hotel kjer imam ” all inclusive”), kupit pa mislim le kakšne spominke ?

1 euro je 1,5 dinarja. Oziroma 1 dinar stane 160 SIT. Mislim, da se najbolj splača menjati kar v hotelu. Jaz sem se vrnil v torek, pa sem imel tudi all inclusive, in sem zapravil le okoli 40 eurov za spominke.
V kateri konec Tunizije pa greš?

LP Urban

Grem v Hammamet, v hotel Riu Park el Kebir (4 zvezdice).

A poznas mogoče ta hotel ?

Glede menjave v dinarje pa sem spraševal zaradi tega, ker mi je nekdo ki je bil v Tuniziji pred dvema letoma rekel, da so mu v hotelu menjali 100 evrov za 100 tunizijskih dinarjev, skratka, to je zelo slaba menjava………..a praviš da je sedaj drugače ?

Hvala za odgovor in lep pozrdav !

Ja nekateri so bili v tem hotelu in so bili zelo zadovoljni. Mi smo bili v hotelu golf lodge club 4*, pa niti slučajno ni bilo tako kot bi moralo biti. Res pa je, da je bil naš hotel v Yasminne Hammametu, kler je ogromno hotelov, trgovinic, zabaviščni park, za tvojega pa ne vem kje je.
Kar pa se tiče menjave je sigurno tako da za 1 Euro dobiš 1.5 din.

Urban, hvala za odgovore !

Kaj pa te je motilo v tvojem hotelu ? (Golf Lodge club “poznam” iz kataloga in v njem je ful dobro “prezentiran”)……..ej, a so res prodajalci na plaži in na tržnici v Hammametu precej posiljivi ?

Lep pozdrav !

Hotel se je šele odprl, ko smo mi prišli tja. Lopo na plaži so šele gradili in tako ni bilo tušev, garderob, hrane in pijače, vodnih športov… Hotel je oddaljen od plaže okoli 500m, kar vseeno ni daleč, vendar ni bilo prevoza, kot je obljubljeno. Hladilnik in klima v sobi ne delata, da o hrani sploh ne govorim, saj je bila vsak dan ista in brez izbire.
Kar pa se tiče trgovcev, so na plaži res zelo nadležni, prodajajo pa sadje in cigarete. Na tržnici pa nisem bil.
Kdaj pa ti potuješ?

LP Urban

Jaz odidem v torek z Brnika z agencijo Gulet, prevoznik je Tunis Air.

Škoda da se nisi imel fajn v hotelu……pa drugače, se ti je dopust zdel v redu ali sploh ne ?
Vas je blo dosti slovencev v hotelu ?

A , pol pa res težijo ti trgovci…….kako pa se jih sploh da odgnat…….tako da enostavno rečeš da ne boš nič kupil ? ali so še bolj posiležni ?

Lep pozdrav !

Tudi mi smo šli z Guletom in s Tunisairom. Dopust se mi je drugače zdel v redu, vse je lepo urejeno, predvsem ta predel, kjer sem bil, je zelo vroče, vendar se ponavadi to ne čuti, ker vedno malo piha, voda je kar mrzla, pojavile so se tudi meduze, vendar smo se vseeno brez problemov kopali, v hotelu nas je bilo nekaj čez 20 slovencev.
Trgovcev se najlaže znebiš, tako da se sploh ne zmeniš zanje. Ko bo mahal tam s sadjem ali cigaretami, ga sploh ne gledat, pa bo.

Lep pozdrav!

Urban, res fajn da sem na tem forumu naletel nate, ker mi lahko malce obrazložiš stvari ( se ti res lepo zahvaljujem).

A ko ste prispeli na letališče vas je tam pričakal naš vodič, al ste pač šli v avtobuse in v hotel ?

Lep pozdrav in še enkrat hvala !

P.S.
A je drugače varno ? (mislim kraja in podobne stvari…)

Tudi mi ,se želimo avgusta otpraviti v ta hotel, vendar smo sedaj v dvomih.Kaj nam svetuješ? Z nmi gredo tudi otroci, starosti 6 in 7let .Mi, potujemo prvič in bi nam vsaka informacija prišla prav.

Lep pozdrav .

Na letališču te pričaka slovenska predstavnica, in ti pove, v kateri avtobus moraš iti, potem pa avtobus pelje brez vodičke v hotel. Agencija gulet in tam samo eno slovensko predstavnico, ki te pride obiskat dvakrat tedensko. Če pa želiš iti na izlete so vsi v tujem jeziku, razen dvodnevnega safarija.
Mislim da je dovolj varno, vendar sem na plaži vseeno malo gledal kje imam svoje stvari.

LP

Metka, najbrž misliš hotel golf lodge club. Povem ti naslednje. V tem hotelu na je bilo nekaj čez 20 slovencev in prav vsi smo napisali reklamacije, da jih je vodička poslala na Dunaj. Res je, da je bil hotel šele odprt, vendar se hrana in urejenost najbrž ne bosta izboljšala. Z nami so bile 3 družine za majhnimi otroci, vendar še dojenčki. Imeli so probleme, ker ni bilo otroškega kluba, otroške animacije in podobno.
Mislim, da si ta hotel ne zasluži 4* in ni vreden te cene, zato se raje odloči za kaj drugega.

LP Urban

Da,mislila sem ta hotel,vendar se zdaj za njega zagotovo nebomo odločil.Hvala, za te izčrpne informacije.

Metka

Zdravo!
Tudi jaz grem zdaj v torek za 14 dni v Tunizijo ( Monastir) pa me zanima kakšne so kaj cene v Tuniziji (imava namreč polpnzijon v hotelu z 5 zvezdicami.

V večjih supermarketih je hrana in pijača kar dosti cenejša kot pri nas. V gostilnah in barih pa mislim da ni razlike oz. je zelo majhna. Prav natančno pa ti ne morem povedati, ker smo imeli mi all inclusive in nismo nič kupovali.

LP Urban

Urban, še enkrat hvala za vse informacije !

Ko pridem nazaj bom napisal kako je bilo.

Pa lepo se imejte vsi na forumu !

Patrik, ni za kej! Upam da sem ti kaj pomagal.
Aja, pa še to. Do hotela te čaka še kaki 2 uri vožnje in se precej vleče, še pred tem, pa boš kakšno uro čakal na letališču, da ti bodo pregledali dokumente.

LP Urban

Mene pa zanima kakšno je bilo tvoje pričakovanje glede hotela. A so prav vsi naleteli na sobo, v kateri sta bila klima in hladilnik pokvarjena? Kaj pa druge storitve, ki jih nudijo v tem hotelu?
Mislim, da v tem hotelu tudi ne more vse biti tako črno, saj smo danes preverjali ta hotel, pa naj ne bi nič vedeli o kakšnih pritožbah, prav tako pa so nam v agencijah zagotavljali, da ni bilo povratnikov iz tega hotela z reklamacijami. Povej kaj več!
lp,
simona

Simona, to ni res. V terminu od 22.6. do 29.6. nas je bilo v tem hotelu okoli 25 slovencev. In garantiram ti, da se je prav vsak izmed nas pritožil predstavnici, ki je naše izjave zapisala in jih poslala na sedež Guleta na Dunaj. Glede klime so se v vodstvu izgovorili tako, da je še predsezona in ne dela zato. Vključili so jo v ponedeljek zvečer (v torek zjutraj smo odšli), hladilnik pa v nobeni sobi ni delal. Družine z majhnimi otroci so se pritoževali, ker ni bilo hrane zo otroke(je vsa preveč začinjena), grelcev za flaške, otroškega kluba, plaža pa je tako umazana, da je za otroke neprimerna. Tudi oprema v sobi ni na nivoju. Kar malo te stisne pri srcu, ko hodiš po okolici in gledaš hotele s 4*, saj so vsi prelepo urejeni. Medtem pa je ta hotel skrit za drevesi in se ga s ceste niti ne opazi. Ostale recepcije in avle se svetijo v marmorju, ta pa je poraščena z rožami, in je zato na tleh vse polno cvetov. Se ti ne zdi čudno, zakaj je v katalogu slikan le bazen in ne sobe? Zato ker je bazen edina stvar v tem hotelu, ki je na nivoju 4*. Saj vem da tudi cena ni draga, vendar za tako ponudbo še vedno predraga.

Upam, da sem povedel dovolj, če te še kaj zanima pa vprašaj.
Odhoda v ta hotel ti ne morem preprečiti, ti ga pa toplo odsvetujem.
Se ti ne zdi, da če se pritožijo prav vsi Slovenci, res nekaj ni vredu.

LP Urban

Hvala Urban…bom premislila.
lp,
simona

Živjo Metka!
Če greš z družino, zakaj se ne odločiš za hotel Paradis? Ta slovi kot družinski hotel, mislim, da ima samo ***, ampak je pa prenovljen, čist, hrana dobra. Imajo otroški bazen, tobogan in animacijo cel dan. Ni v najnovejšem delu, je na jugu in ni tako daleč do starega Hamameta.

Hvala Irena ! Upam lahko le, da bom našla kakšno ugodno ponudbo za ta hotel.
Lep pozdrav, Metka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close