koliko denarja za v london
Potrošnja je odvisna od vsakega posameznika. V Londonu si lahko veliko stvari ogledaš tudi brezplačno, ostale plačljive zadeve pa so zelooooooo drage. Podzemna mislim, da je med počitnicami za otroke zastonj (njihovimi počitnicami, za katere pa žal ne vem ali so že), hamburgerji tudi niso predragi, marsikateri muzej je tudi zastonj…..Je pa za prvi obisk dobro narediti plan, kaj si želiš videti in si na netu poiskati cene vstopnic.
Nenačrtovano boste zapravili veliko preveč.
Mi smo bili pred enim mesecem (2 odrasla + 2 otroka). Letalske karte in hotel so res poceni, vendar pa vsi ogledi (Tower bridge + Castel, muzej voščenih lutk, Zoo, akvarij, London eye) je zelo drago, tako da 400€ ni nič! Seveda je odvisno kaj si boste pogledali. Podzemna in avtobusi so za otroke zastnoj celo leto, tako da to ni tak strošek. Itak ti karta velja cel dan, tako da lahko prestopaš kjer koli hočeš.
P.S. Pa ne pričakujte kakšne lepote od hotela! Na zunaj lepo, noter pa svinjarija, razen če greste v Hilton.
Kje pa boste in kaj imate v planu??
London ima ogromno stvari za ogledat, ki so brezplačne. Npr. science muzeum, ki je otrokom zanimiv. Pa british muzeum je tudi zanimiv…itd. Otrok pojma ne bo imel kaj je muzej voščenih lutk itd, če mu sami tega ne boste omenili. Tako da London ni drag, če ne pretiravaš. Jaz sem jedla vsak dan zunaj (kitajska r., pizza hut..), pa sem minimalno zapravla. Sposodite si Lp London, kjer so vse cene, ter piše tudi kateri muzeji in galerije so zastonj.
Lp
Kakšne karte za oglede imate plačane? Če boste veliko tacali okoli in si ogledovali (plačljive) znamenitosti, mogoče London pass ne bi bil slaba izbira? Imaš vključenih precej znamenitosti, ni ti treba stat v vrstah za vstopnice, zastonj so prevozi, pa vožnja z ladjico… Malo preračunaj, kam imate namen iti in koliko bi vas to stalo. Nam se je splačalo.
po 1. maju sva s hčerko in njeno prijateljico bili v Londonu za 4 dni, skupaj s hotelom in avionim smo zapravile cca 380 EUR na osebo, če pa odštejem avion in hotel pa cca 180 EUR na osebo, tu so vštete vse vstopnine /zoo, akvarij, Tower bridge, london Eye, muzeji so tako ali tako zastonj../, vsi prevozi /za podzemno nabavi tridnevno karto/, tudi prevoz z letališča in nazaj, ter hrana. Pijačo smo kupovale v marketih, nekaj malega smo imele s seboj… v hotelu smo našle informativni prospekt z zemljevidom, kjer je bila koda za določene popuste…
prišla sem skozi precej ceneje, kot sem planirala… jedle smo v glavnem v italijanskih restavracijah, kjer so bile porcije kar velike in sorazmerno poceni /cca 10 GBP/
res smo videle ogrooomno za sorazmerno malo denarja…
in še se bomo vrnile v London, 🙂
Pol imaš pa dovolj, aja to pa je natanko 393.661 GBP.
Preračunaš lahko s pomočjo interneta:
http://www.xe.com/cgi-bin/ucc/convert?Amount=1&From=GBP&To=EUR
Forum je zaprt za komentiranje.