Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev koliko časa velja zdravniški pregled??

koliko časa velja zdravniški pregled??

Pozdravljeni!

V začetku marca sem opravila zdravniški pregled za službo. Sedaj sem zamenjala delodajalca, vendar je delovno mesto in pogoji dela približno enaki.

Zanima me, ali mi še vedno velja isto zdravniško spričevalo ali moram ponovno na zdravniški pregled??

Hvala.

Naj bi 5 let. Vendar odvisno od dejavnosti v kateri si zaposlena.

zanima me koliko casa velja zdravnisko spricevalo za natakarje

Pregled je potrebno opraviti pred vsako zaposlitvijo, zato stari pregled ne bo zadostoval. Koliko časa velja spričevalo določi delodajalec v oceni tveganja delovnega mesta. Običajno velja 5 let.

Dobro je delati dobro! www.jurjevcic.si

Določa se, da se zdravniški pregled opravi pred prvo zaposlitvijo ali po prenehanju opravljanja določenega dela na določenem delovnem mestu za več kot 12 mesecev.
In če delodajalec nima posebnih zahtev, ponavadi ne dajejo še enkrat na zdravniškega, če ga je mogoče opravil kakšno leto nazaj na istem ali podobnem delovnem mestu, kjer ostajajo zahteve iste/enake.

Ko sem sama menjala in sem imela pri tem dve leti nazaj opravljen zdravniški pregled, je bila priložena kopija zdravniškega potrdila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close