Koliko časa ste bili najdlje samski oz. ste še?
[/quote]
Najprej si moramo v sebi dovoliti občutiti ljubezen in nekoga spustiti v svoje srce. A to je večkrat težko, če smo polni slabih izkušenj in zamer….Čeprav bi naj živeli v modernem svetu bolj lagodno in varno, imam občutek, da vedno več ljudi živi odmaknjeno in si okrog sebe ustvari nek zaščitni plašč…S tem se zavarujemo pred slabim..A hkrati pa tudi pred dobrim in lepimi občutki.[/quote]
Robi, natanko tako sem jaz živela leto in pol dni od kar sem se razšla z bivšim še v času nosečnosti. Šele ko je moj lumpi napolnil leto dni, sem počasi, ampak res počasi si začela dopuščati nekoga spoznati. Slabe izkušnje in zamere so namreč pustile globoke posledice. Nisem verjela, da bom kdaj koli izpustia iz sebe te zamere zaradi slabe izkušnje, toda če kaj drži je sigurno pregovor “čas celi rane”. Nato sem kmalu s spoznavanjem prijetnih ljudi spoznala, da svet le ni tako krut, ampak posamezniki.
Da je vsa jeza in sovraštvo povezano z bivšim kar nekega dne izpuhtelo, sem spoznala takrat, ko sem se nevede zaljubila. Toda, kmalu sva oba ugotovila, da sva si bila pisana na kožo kot prijatelja in da kaj več ni bila ljubezen prava. Toda še danes sem mu hvaležna, ker sem zaradi njega začela živeti polno življenje in razbila kot sam praviš nevidni plašč okoli sebe. Nakar sem ugotivila, da pravzaprav se nisem niti tako ovijala v nevidni zaščitni plašč, ampak da sem bila zaradi utrujenosti o razmišljanju o preteklosti tako zgarana, da nisem imela moči spreminjati svoje mišljenje, ker to je res težko.
Zdaj vem, da bom spoznala pravega moškega, saj na probleme/težave/ ne gledam tragično, ampak kot kontrasti življenja. Namreč prepričana sem, da za vsakim dežjem, pa naj ga spremlja še taka toča in strele, posije sonce. 🙂 In po vsem slabem, v mojem življenju, kljub različnim nijansam kontrasti, vedno sije sonce, saj na kontrasti gledam skozi žarke sonca oz. da za vsako težavo obstaja rešitev, toda v pravem času, ko torej dozori.
Te smem Robi vprašati ali si slučajno študirial oz. si po poklicu povezan s kakšno psihoterapijo?
Zdaj se mi bo itak cel mon smejal vključno s teboj, ampak pač ne sledim toliko mon-u in me zanima zaradi tega, ker takih nasvetov, ki resnično ozaveščajo ljudi pred njimi samimi, ne slišiš oz. ne prebereš vsak dan. Tako da mi je res fajn in verjetno vsem mon-u prebirati življenjske napotke, ki človeku res koristijo.
Ker saj vsi vemo, da prej ko slej, vsi se znajdemo v situaciji, ki nam razbije tla pod nogami. 🙂
Res se smejim..Vendar le zato, ker me veseli, da je nekdo sposoben ločiti zrnje od plev.
In kdor ima namen v svoje življenje vnesti lepoto in zadovoljstvo, bo iskal potrebno znanje in priložnosti, da to tudi realizira.
Tvoja izkušnja lepo nakaže, kako je naša realnost odvisna od tega, kdo smo sami in kaj nam je prioriteta. Kdor se želi izkopati iz začaranega kroga nezadovoljstva, rabi drugačen pogled.
Seveda pa je razlika, kako močno so v nas zasidrane slabe izkušnje. Kdor je že od otroštva doživljal travme, bo sprememba toliko težja. Saj negativno znanje, povzroča negativne izkušnje.
Seveda to ne pomeni, da si kdo želi trpeti…Stvar je le v tem, da drugače ne zna živeti.
Pri tebi je bila to le ena izmed slabih izkušenj, v sebi pa imaš zdravo jedro in temelje, ki težijo k ljubezni.
Psihologija je ena izmed ved, ki sem jo študiral…S svetovanjem se ukvarjam več let,prostovoljno…V službi pa delam spet nekaj drugega….
Ne verjamem, da ti tako ustreza. :))[/quote]
matjazko,
zopet spre(obračaš) :))) kje ti vidiš, da sem kaj napisala zase :)[/quote]
Aja, se opravičujem, mi je ušlo, je verjetno res bolje, da se ne razve, da si samska, bi bila verjetno preveč oblegana kot ena izmed zelo željenih žensk na forumu. 😀 Tadej, Robi, to so sami taki mandeljci, ki bi ti napolnili poštni predal, da se ven več ne bi znašla, a ne?, :))))
jaz se bojim martinčkov full pa me na srečo ni kača pičila..sm pa štekala:))[/quote]
Zakaj pa ? Martinčki so zelo plašne živalce…[/quote]
jaz pa sem še bolj plašna od njih…
samska pa sem bila ene 2 leti in bi bila komot še…prav nič mi ni manjkalo…
ti si pravi “vrelec” informacij 🙂
ne glede na to, pa vse kar jaz napišem, spre(obračaš). že veš zakaj? :)))) ane?
Špekulacija ni spreobračanje! A ni dovoljeno špekulirati? Dobro zadanem, a ne? :D[/quote]
to je res, da špekulacija ni spreobračanje. torej tokrat si špekuliral, zadel pa nisi 🙂 žal…. mogoče ti bo naslednjič uspelo :)[/quote]
Ja, mogoče mi bo naslednjič uspelo polža kresnit po rogih. 😀
boljše nekaj kot nič 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.