Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice koliko časa pred letom na letališču?

koliko časa pred letom na letališču?

Kot v vprašanju, koliko časa je treba bit prej – je dovolj ena ura?

Ne, ni dovolj.

Načeloma dve uri prej.

Lahko imaš sicer srečo in hitro prideš čez check-in in kontrolo, pa potem pač počakaš na let. Se mi je pa že tudi na Brniku, ki je relativno majhno letališče, zgodilo, da sem zaradi poostrene kontrole in večjega števila letov čakala v vrsti na mejni kontroli več kot eno uro.

Najprej preveri koliko prej se zapre check-in. Potem temu dodaj se kaksno uro. Odvisno od velikosti letalisca in kam letis.

Povsod je isto – 2 uri prej.

Nazadnje ko sem šla je bila 1 ura na Brniku zelo na tesno. Smo se vsi čudili kako to, da je takšna vrsta za čakat, datum pa ni bil nič posebnega, da bi bilo zaradi tega več ljudi na letališču.

Odvisno od letališča in sezone. Lani sem bila na Arlandi dve uri in pol pred letom, pa sem ga komaj ujela, taka vrsta je bila že na check-in. Letos sem se čez Ronke samo sprehodila v petnajstih minutah, potem pa čakala na vzlet skoraj dve uri. Jaz bi rekla takole na oko: najmanj uro in 40 minut, za oblegane destinacije in letališča še kako uro dodaš.

Bodite na letališču vsaj uro prej, če letite po Evropi, za lete izven Evrope (non šengen območje) pa vsaj 2 uri prej.
Bolje da ste čez kontrolo v 15 minutah in v miru spijete kavo, kot da zamudite let in morate ponovno plačati vozovnico.
V primeru npr. policijske zapore mesta, se ob zamudi in tem ali vam bo naslednji let podarjen ali ne odloča letalski prevoznik.

Mi smo enkrat prestopali v Frankfurtu..ogromno letališče, smo meli 3 ure vmes med letoma ravno komaj dovolj. Tako da bolje mal počakat, kot biti prepozen, sploh na teh večjih letališčih

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close