koliko časa more vzhajati kvas za krofe-nujno
Hja težko bi ti rekla, koliko časa. Videla boš ko bo vse na vrhu podobno bolj kakšni peni in bo kar precej naraslo. Da lepše vzhajajo, dodaj kakšno žlico sladkorja.
Sicer pa jaz veliko stvari delam po občutku in ne na uro, tako so me učili ko sem se učila peči in kuhati (o te dobre sosede, pa stara mati..). Tudi biskvit pečem brez da bi gledala na uro in tudi kruh. Pač učili so me, da je biskvit pečen takrat, ko masa odstopi od roba pekača. Kruh pa je lahek ko ga primeš v roke. Tžko vam to razložim, to pač zahteva nekaj vaje. pa saj tudi meni se je kdaj pa kdaj kaj ponesrečilo in potem so imeli naši prašiči ohcet. Glede časa pečenja peciva in tudi ostalih stvari je težko kaj reči, da toliko in toliko minut, ker je odvisno tudi od samega štedilnika, ki se ga uporablja za pečenje. Recimo jaz pečem biskvite na 200°C, mogoče pri komu drugemu bi pri tej temperaturi se zažgalo. Se pravi da je el. tok pri nas nekaj šibkejši…..To vse z leti sprakticiraš. Meni n i problem speči kruh v el. pečici, v štedilniku na drva ali pa v krušni peči. te reči obvladam
No pa povej nam če so ti krofi uspeli!
LP
Tajna
Forum je zaprt za komentiranje.