Koliko boste odšteli za letošnji dopust?
Berem, da bo najmanj 50% Slovencev letos ostalo doma. Razlog? Finance, kakopak. Sprašujem pa tiste, ki boste šli na dopust. Koliko boste odšteli zanj?
Na kratko. Koliko imate dohodkov v familiji,kam greste, koliko vas pride vse skupaj (pot, apartma, hotel, denar za sabo…), ali šparate že prej, ali porabite regres…meni namreč ne znese:(
Imamo eno plačo. Na letni ravni (regresi, božičnica) cca. 2000 eur na mesec. Prvi dopust štiri nočitve v februarju (slovenska obala) je stal cca. 400 eurov. Zdaj drugi 4 dni/ 3 nočitve 240 eurov. Temu potem dodamo še kosilo in izlete. Smo pa 2+1.
Redni letni dopust še ni planiran. Prejšnja leta smo kombinirali razne akcije npr. tri dni tu in potem se selimo 3 dni drugam. Cena za komplet ni bila večja kot 220 eurov za vse tri oz. 440 za 6 nočitev. Je pa res, da je treba temu dodati izlete, ker otroku pač omogočimo da nekaj vidi.
Neto / mesec oba 4500 do 5500
5-članska družina
14 dni apartma 145/dan Hrvaška
s seboj cca. 1700 € gotovine, ostalo kartica, ampak običajno ne zapravimo kaj precej več, včasih prinesemo nekaj tega denarja še domov. sicer se na dopustu ne preseravamo, niti ne gledamo na vsak E, gremo ven jest, ko nam paše, gremo na izlet, ko nam paše, ampak tudi veliko kuhamo v apartmaju, ker nam je to v veselje
posebej ne varčujemo, dvignemo iz tekočega računa
Poleg tega bomo šli še za 14 dni na potovanje po Nemčiji, in Švici z avtodomom. Tam računam porabe okoli 2000 € + nafta.
Si pa zelo redko privoščimo zimske počitnice. Morda samo podaljšan vikend, zaradi narave dela. Enako nimamo prvomajskih, jesenskih počitnic.
ma komu pa znese no, denar je itak le še za hrano in sproti, samo nekaj ti povem, če si še dopust odpoveš, potem lahk pa res sam še umreš! Telo potrebuje odklop, če ne še zboliš, sploh v teh težkih časih!
Se že tako naredi, da se najde denar, mal se organiziraš, mogoče kam na kako kmetijo v zameno da mal tam delaš, mogoče je kje kak bogat sorodnik, ki še ima kaj, recimo apartma ali prikolo na morju, pa magari za čez vikend, potrebujemo oddih, sploh otroci in delaj na temu, ali pa bodite doma in si uredite doma počitnice, piknik ob reki, pečeš krompir, piješ malinovec in taboriš recimo lahk tudi zunaj na vrtu, greš mal na bazen ali bliznje jezero, reko, ma vse se da tudi brez denarja, ma magar ješ sendvič z marmelado in še in še, le mal se znajdi, ne sam jamrat, če imaš otroke si dolžna že zaradi njih poskrbeti prijeten dopust, tu ne govorimo o denarju temveč iznajdljivosti, jebeš Grčijo, ko je doma lahk tak lepo, sam kaj, ko je čedalje več družin, ko sploh ne znajo uživat en z drugim, so raje po službah …!!!!
Gremo za 14 dni, varčujemo celo leto namensko za to, plus regres. Letos ne gremo v apartma, ker tavečja ostaneta doma, s tamalim pa gremo v hotel (šolar) in nas pride hotel s hrano ter bazenom za cel dopust 1200€ – plačujemo lahko tudi na obroke. Kaj ekstra zraven ne mislimo zapravljat več, kot bi pa tudi doma – kak sladolet, izleti bodo s kolesi, skratka kopanje doma bi nas prišlo dražje!
Saj to je ravno namen dopusta – odklop, ki ga človek potrebuje za funkcioniranje. Kje in kako ni važno, samo da je! Jaz si ne znam predstavljat, da čez leto ko moramo delat cele dneve, ni možnosti dopusta, da bi še čez poletje bili marljivi. Saj nismo roboti. Res pa je, da nam ne znese drugač, kot planiranje, dajanje na stran, na obroke, kajti dva študenta in šolar porabita kar nekaj čez celo leto, čeprav si še sama kaj zaslužita za sproti. Gremo pa vseeno vsako leto – vsaj kak teden.
Za apartma na hrvaškem, na otoku, s polnim penzionom za 4 osebe (naša 1 letnica ima še zastonj) 1000eur za 10dni. Za bencin in cestnine še enih 150eur, doli za pijačo in drobnarije pa še potrebujemo nekje 100eur. Torej nekje 1250eur.
Za dopust imava kao vrnjeno dohodnino 🙂 ampak tudi drugače ne bi bil problem, saj varčujeva skozi celo leto.
Najini prihodki skupaj so 2300eur. 3 otroci. Zaenkrat si privoščimo samo poletni dopust, ker imamo preveč drugih izdatkov – prenova hiše, menjave avtov…
Edino letos sva si privoščila sama brez otrok 3 dni potepanja med prvomajskimi – cca. 300eur.
Pri nas gre en regres za vsa zavarovanja(avto, hiša, življensko), drugi pa za poletni dopust. Subvencija gre za kaj pri hiši, dohodnina pa za šol. potrebščine, jesensko in zimsko garderobo, predvsem za otroke. Božičnica gre za darila in praznovanja, dobiček pa za smučarijo, prevsem karte, smučamo v Slo.
Mi gremo čez 14 dni v Zadar, hotel , all inclusive, dve povezani sobi cena 1.200 EUR. zraven namenimo še 500 EUr v to vštet bencin, in če si otroci kaj kupijo, ker glede na to, da imamo all, ne zapravimo za hrano in pijačo dodatno nič). Smo pa 5 članska družina; od tega trije otroci, ki so vsi strai manj kot 10 let in za njih v hotelu ne plačam nič.
Damo pa za morje vsak mesec nekaj vstran od plače. Gremo pa občiajno še na en splomladanski dopust za 4 dni v kakšne toplice (v apartma).
dohodek od obeh skupaj cc.2.600-3.000 EUR.
za MalomM; dopust je za en teden.Cene sem si pogledala preko Bonusa, sicer že v januarju, ko imajo ti neke dodatne popuste. Potem pa so mi enako ceno dali pri relaxu, kjer, pa imajo za to destinacijo za tri otroke do 12 let brezplačno, tako, da sva plačala samo za dve odrasli osebi.
Gre pa za Starigrad- Paklenico, hotel Alan, kjer so zares velike sobe, tako da nismo nagužvani. Otroci imajo sobo za sebe in midva svojo sobo. Sicer tukaj nismo bili še nikoli, tako, da upamo, da bo vredu. Smo pa lani bili v Gradacu, kjer smo tudi imeli vse ALL, in zraven dve povezani sobi s tem, da smo dobili dve sobi, kopalnico, pa še dnevno sobo. Pravo stanovanje. res, pa je, da če rabite več prostora, si je take stvari potrebno rezervirat že januarja, ker družinske sobe oziroma povezane sobe gredo zelo hitro, še posebno če je ponudba ALL. Lani pa smo za konec avgusta dali 870 EUR za vseh 5 skupaj.
Mi 4 (2 odrasla, dva otroka) gremo poleti za 3 tedne v kamp na Hrvaško s šotorom – mislim, da bomo zapravili max 1500 eur (vse skupaj). Potem pa še za ene 5 dni v Kranjsko ali Bohinj – za ene 300 eur, npr.
Tudi med prvomajskimi gremo vedno na morje za 4-5 dni, pozimi smučat v Italijo za 1 teden.
Dodhodki: 2200 eur/neto/mesec.
za neugodno -ali smem vedeti, kako vam uspe 14 dni dopusta po evropi sfinancirati z takim budžetom ? meni je to misija nemogoče, saj je vsaj bencina + cestnin za ene 300 Eur, potem hrana za 500 EUr, kaj pa spanje, pa ogledi, pa lunaparki, pa vstopnine…ma ne vem, se strinjam najbrž da se da, ampak kar težko.
No ja, najbrž odvisno tudi kam greste, torej v katero državo, pa koliko se plača za vstopnine…
Največ je sicer odvisno od financ (beri družinskega proračuna), nekaj pa tudi od iznajdljivosti. Če si brez službe ali pa zaslužiš 550 EUR pač o kakšnih super počitnicah ne moreš razmišljati. Se enostavno ne izide (otroci rabijo oblačila, obutev, šolske potrebščine,plačaš položnice…). Potem poiskusiš izkoristit kakšne babice in druge sorodnike, prijatelje – saj kakšen vikend, da tudi malo odklopijo od vsakdana.
Mi smo 4 članska družina (2+2) z mesečnim dohodkom cca. 2.200 EUR. Meso, zelenjavo v večini dobimo pri starših – tako, da s tem nimamo velikih stroškov. Letos smo prvič morali priskrbeti kurjavo (za to je šel možev regres).
Dopust: 5 do 7 dni smučanja, vsaj 2 tedna morja, 3 do 5 dni toplice.
Veliko od tega lahko koristimo po res ugodnih cenah – ker imajo pri možu v službi še sindikalne cene- nas pa ne moti preprostost in siromašna oprema- mi gremo na počitnice, da kaj doživimo, se spočijemo in se imamo fino- seveda za to ceno (garsonjera 10 EUR/dan, toplice 17 EUR/dan+ 2 karti, morje 25 EUR/dan). Mi na misel ne pride, da grem v apartma za 100 EUR/dan, pri tem pa gledam tisto bedno opremljenost.
Forum je zaprt za komentiranje.