Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko bi plačale?

Koliko bi plačale?

Sama pečem torte sama – ampak samo za domače, moje najbližje.

Ko gledam, kako prijateljice kupujejo torte… Saj so lepe za pogledat, včasih pa res nič posebnega. Če se res malo znajdeš, potrudiš… lahko sam narediš lahko lepo in dobro. Odvnisno koliko si se pripravljen potruditi in koliko časa v to vložiti.

Če delam otroške torte, potem si včasih pomagam s kakšno sliko-hostijo, če pa imam več časa – potem pa se igram in trudim sama.

Cena torte? Ne vem, kolikor vem, jih tu v okolici prodajajo na kg in ne na kos.
Je pa tudi res, da je najlažje zaslužiti s torto, za katero uporabiš le rastlinsko smetano (za čokoladno še malo mlete čokolade, za sadno pa maloooo sadja)… Seveda pa je cena povsem druga, če uporabiš pravo smetano, dobro čokolado, veliko dobrega sadja…

Za veliko torto – lepo in dobro torto, bi odštela cca 40 € – to bi mi bila normalna cena. Velikega zaslužka pač tu ni.

By the way: sem kupila tudi eno izmed poceni tort v eni trgovini. Po več kot tednu dni v hladilniku je bila prav taka kot prvi dan. Ko sem to videla… no, od takrat jih pečem sama. Vsaj vem, kaj dam v usta.

hvala, zdaj vsaj vem kaj je to. jedla pa tega ne bi. …..

najraje imam švarcvaldsko (oz. črni gozdiček v ponesrečenem prevodu).

ampak slovnično pa tole ne bo prav, ker slovenščina take uporabe pridevnikov (da je pred samostalnikom in da se ne pregiba) ne dopušča.
pravilno bi bilo kvečjemu
masa Ticino.

Ponavadi ne komentiram kreganja v stilu 6 letnic,ampak tokrat pa bom vseeno dodal svoj komentar. Zvezda je definitivno elitna slaščičarna,ena daleč najboljših daleč naokrog.
So nekoliko dražji,ampak je vredno plačati nekoliko več.Pa da ne bo nesporazuma – poznam izdelke iz Domače Peke, Mihaleka, Plato-ja,Čolnarne,…ampak je Zvezda precej nad njimi.

Tiste,ki pa radi žvečite plastiko, kar navalite v Spar, Leclerca,…saj so njihove torte za 7 EUR boljše od “elitnih” :)))

Elitna slaščičarna ha ha ha!!! Tam plačaš ime in ne dobrote. Torte v Zvezdi sploh niso dobre!!![/quote]

v slaščičarni je torta za cca 30 kosov okrog 40-50€, potem pa gredo cene gor al pa dol

se strinjam z vsemi ki kritizirajo TICINO maso, ker je res brez veze.Prav je napisala ena, ki pravi, da je vseeno, če jo narediš iz gipsa in pobarvaš.Sem zadnjič bil na enem rojstnem dnevu in so prinesli torto…mislil sem, da je plastična.Ko sem zbrskal dol tisto maso, sem naletel na še večje sranje, margarina stepena s sladkorjem (sladkor je še škripal med zobmi) ena plast pa je bila namazana z rastlinsko smetano, tudi s cukrom, mislim groza.
Ko smo odhajali domov sem opazil, da te torte skoraj nihče ni pojedel, vse so bile razbrskane po krožnikih kot bi kure brskale.No in prijazni gostitelji so vsakemu dali za domov še 1 kos, ker so imeli kar 3 take lepe torte.Prepričan sem, da bo gostitelj naslednjič dobro premislil, predno bo še naročil tako brezvezno torto za oči in tudi kanti za smeti bo namazal tečaje od pokrova, ker ko so gostje odhajali je ta pokrov kar naprej cvilil (sem že napisal, da so vsakemu dali kos za domov)

drage dame…jejte zdravo prehrano…pustite torte…poglejte se v ogledalo malo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close