Koliko avtov ima vaša družina?
Do zdaj sva z možem deset let shajala z enim avtomobilom – v službo sem se vozila jaz (ker ga pač rabim tudi za službo), on je včasih prisedel, največkrat pa šel s kolesom. Mož je avtomobil dopoldne rabil morda 5x na leto in jaz sem si nekako uspela urediti, da tisti dan nisem šla na teren. V zadnjem času pa tudi on rabi avto cca 2x na teden, tako da tako več ni šlo in sva bila primorana kupiti še enega.
Živim s sinom, en avto star slabo leto. Prej smo dvajset let shajali brez njega, saj imam do službe kratek sprehod, otroka sta imela šolo blizu, prav tako zdravstveni dom in podobno … Avtomobila ne rabimo vsak dan …
Vem, ob tem, kako nujno marsikdo med vami potrebuje avto, zveni prav idilično. Pač prednost ne prevelikih mest.
Ko sem bila pri starših s fantom, 4 odrasli, 5 avtomobilov (od tega en služben), zato sem svojega dala nečakinji. Kasneje kupila svoj avto, ker sva se z bivšim razšla.
Sedaj živiva s fantom, vsak svoj avto (6, 5 let). Kmalu bova začela uporabljati samo enega, kaj bo pa z drugim, pa se še nisva odločila.
Lp, Petra
Mi imamo samo enega, star je po mojem že več kot 10 let.
V našem mestu niti ne rabimo dveh, jaz bi sicer v službene namene potrebovala svojega, ampak zaenkrat si ga ne moremo privoščiti, zato svoje službene obveznosti pač usklajujem s partnerjevimi in grem na teren takrat, ko on ni v službiin ga torej ne potrebuje.