kolesarji
Sigurno ne. Je pa res da se danes redkokdo od kolesarjev vozi normalno.
Meni se zdi da bi policaji mogli malo več pozornosti nameniti kolesarjem in tistim voznikov, ki prekoračijo hitrost za več kot polovico, ne pa da se spravljajo na tiste, ki prekorači hitrost za 10km/H ali pa še manj.
Ampak kaj moreš take lahko pač ujamejo na tiste se pa sploh ne spravijo, sploh pa ne na motoriste.
Kdaj je kdo nazadnje videl da je policaj ustavil motorista, ali pa pogledal če ima izpit za motor. Ustavil je tistega, ki se je na vasi peljal po polju brez čelade do trgovine (s skuterjem) ostalih pa ne….
Jz mislim, da bi bila polovica manj nesreč,,,, in težav na cesti, če bi policaji malo bolj redno opravljali svojo delo, predvsem pa da ne zajebavajo tistih, ki si mogoče zaslužijo da jih kdaj samo opozorijo.
lep pozdrav in srečno
Sigurno ne. Je pa res da se danes redkokdo od kolesarjev vozi normalno.
Meni se zdi da bi policaji mogli malo več pozornosti nameniti kolesarjem in tistim voznikov, ki prekoračijo hitrost za več kot polovico, ne pa da se spravljajo na tiste, ki prekorači hitrost za 10km/H ali pa še manj.
Ampak kaj moreš take lahko pač ujamejo na tiste se pa sploh ne spravijo, sploh pa ne na motoriste.
Kdaj je kdo nazadnje videl da je policaj ustavil motorista, ali pa pogledal če ima izpit za motor. Ustavil je tistega, ki se je na vasi peljal po polju brez čelade do trgovine (s skuterjem) ostalih pa ne….
Jz mislim, da bi bila polovica manj nesreč,,,, in težav na cesti, če bi policaji malo bolj redno opravljali svojo delo, predvsem pa da ne zajebavajo tistih, ki si mogoče zaslužijo da jih kdaj samo opozorijo.
lep pozdrav in srečno
Prav imata.Kultura avtomobilistov na naših cestah je na zelo nizki ravni.Kot kolesar dnevno doživljam:
– da me avto prehiti, čez 30 metrov pa zavije desno
– da če 50 metrov vozi za mano, ker pač ne more prehiteti že trobi
– ipd, ipd
Če že nimamo kolesarskega cestnega križa kot npr v Avstriji, bodimo vsaj nekoliko bolj strpni.
Kar se pravil tiče, če že hočeta: Da, na regionalki, kjer ni kolesarske steze, se kolesar lahko pelje pri kraju.
P.s.: Na kakšnem Italijanskem ali Francoskem forumu, kjer kolesarstvo jemljejo nekoliko drugače, kot naduteži pri nas, bi jo slabo odnesli….