Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kolesarjenje – Sicilija, Korzika, Sardinija

Kolesarjenje – Sicilija, Korzika, Sardinija

Hi,

Eno hitro vprašanje. Je kdo kolesaril po katerem od teh otokov? Ima kdo kakšne dobre izkušnje ali pa to niso destinacije za it s kolesom?
Za sedaj imam samo idejo, nisem pa še preverjal stvari, zato bo vsaka informacija dobrodošla.
Predvsem pa me zanima kakšne so kaj ceste in ali je zadosti kampov; tudi v notranjoasti?
Lp

Lansko leto, v drugi polovici septembra sem kolesarila po Sardiniji. Vsekakot ti jo priporocam. Vendar ne it tja avgusta. Takrat se tam tere italjanov. Septembra pa je oh in sploh super. Ravno dovolj toplo. Voda je za kopanje se vedno v redu, pa tudi vreme se drzi. Najes se predvsem fig, zrele so tudi lubenice. Ljudje so tam prijazni. Pazit moras, da ne bos na nedeljo brez hrane, ker je takrat vse zaprto. Poceni Sardinija ni, vendar pa ce nameravas v kupovati hrano v trgovinah, in ne bos spal v kampih bos zdrzal z 10 evri na dan. Do tja se da priti z trajektom, ki pluje 8 ali 10 ur in stane v eno smer 35 evrov, kolo je zastonj. Jaz sem sla do Livorna iz Trsta z vlakom (poglej si http://www.bahn.de kjer najdes vse povezave z vlakom-prestopas vsaj 4 ali 5 krat)..
Trenutno kolesarim po severi Spaniji torej lep pozdrav in srecno.

Irena

Hvala za tole.
Si mi naredila dodatne lušte. Vidim, da ravno uživaš na kolesu, zato najprej : “UŽIVAJ ŠE NAPREJ! in SREČNO POT”.
In še nekaj kratkih vprašanj. Jaz namreč načrtujem pot v juliju (pred navalom Italijanov). Misliš, da bi lahko to bil dober termin? Kakšne so pa ceste, dosti prometa? Ma kaj se da prespati (s šotorom ali brez) kar tako, na divje? Sicer, je dosti kampov, tudi v notranjosti? Zanimiva tura? – notranjost, ob obali ???
Imej se lepo. Hvala.
(mislim, da te bom kmalu povprašal še kako je bilo v Španiji)
Čau

Julija ti bo peklensko vroče. No, pa boš že preživel, marsikje ob cestah so urejeni vodni izviri.
Promet je za italijanske razmere relativno redek, ceste so dobre, če hočeš pa najdeš tudi kakšno makadamsko. Samo najzanimivejši del Sardinije je v hribih okrog Nuora, zato se pripravi na klance.
S kampiranjem v naravi ni težav. Posebno tam, kjer so ovce popasle travo, imaš idealno podlago. Mogoče te bo kje prišla pogledat Polizia forestale, ki te sicer ne bo preganjala, preverili pa bodo, če ne kuriš ognja. Kurjenje v naravi je na Sardiniji prepovedano.
Za kakšno “safari” kolesarjenje ti priporočam vzpon na mizasto planoto Giarra di Gesturi. Tam gor se voziš med samimi plutovci, vmes pa srečuješ prosto živeče divje živali, kot so konji, govedo, prašiči,… krokodilov nisem opazil.

Sem ze nazaj. Po Sardiniji sem kolesarila ob obali, tako, da za notranjost ne vem. Krenila sem iz Olbije pa dol do Chie ter spet gor do Oristana, potem pa z vlakom do Olbije od tam pa na trajekt. Italjani imajo tele vlake res v redu…za razliko od nas in tudi Spanije. Na Sardiniji in preostali Italiji plačas 5 evrov in das kolo v posebej za to določen vagon…nobenega razstavljanja ali prosjacenja kot na primer pri nas! Cena vlaka od Trsta do Livorna je 25 evrov.
Kampiras lahko na obali, ko se nekoliko znoci, postavis sotor za kakim grmom pa je, zjutraj pa zgodaj pospravis vse skupaj. Stusiras se v kampu, tako, da gres not iz obalne strani :), pricakuj mrzlo vodo, razen ce das v napravico pred kabino kak evro, da pritece topla :).
Voda. Sem pa tja je kak vodnjak (pipica), večkrat pa vodo kupiš…ni draga.
Sardinijo je vredno prekolesarti, junija in julija je pa zelooo vroča.
Lp Irena

Sicilija se mi ne zdi smiselna s kolesom. Je vseeno prevelika in znamenitosti so preveč raztresene. Predlagam Sardinijo ali Korziko. Upoštevaj, da so na Korziki velike višinske razlike, saj je zelo gorata, površina je pa za slabo polovico Slovenije (najvišji vrh ima preko 2700m).

Ej hvala.
Kaj meniš, moram priznati, da nisem še šel tako natančno gledat, bi bilo možno Korziko prečkat po zahodni strani (spustiti se od severa na jug) bolj ob morju (potem nameravam preiti na Sardinijo, kjer bi želel prebiti večino časa)?

Hvala še enkrat.

Najbolje da sam oceniš:

Če pa potrebuješ boljše karte, ki prikazujejo višino, pa:

N’č drugega ne preostane ko probat je treba. Hvala.

Res je! 🙂 Kdaj odhajaš? Mi gremo letos na Korziko, odhod 14.7. zvečer. Z avtom. Morda se še srečamo v kakšnem kampu.
Tako ali tako bo pa Korzika polna Slovencev. Že kar vidim.
Po prihodu bomo pa izmenjali vtise….

Ja pa ravno v tem času grem, druga polovica julija, pa nekje do prvih dni avgusta; vendar bi želel biti večji del časa na Sardiniji. No morda se pa vidimo. A prav veliko, da nas bo? No če boste videli koga, ko bo besno premetaval bicikl ob cesti, … Nič, kakšen apaurin mejte pri roki. Uživajte.

Hehe, velja! Ti tudi uživaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close