KOLERABA
Zivjo,…
Jaz naredim kolerabico v omaki: Žlici drobno sesekljane in popražene čeulice (na maslu) dodam malo žličko moke, ko zarumeni, dodam surovo naribano kolerabico. Pomešam in pražim par minut, nato zalijem z 2 dcl vode in dodam kislo smetano. Solim, popram in dodam timijan in pokuham 5 minut. Ponudim jo z pire krompirjem in zraven spečem kak vegi polpet ali pa ribje palčke.
Dober tek in Lp.
Tocno to delamo pri nas doma in je dobro, zelo dobro….mmmmm….kar sline so se mi nabrale!!! :))))
Jaz jo veckrat skuham kar na sopari in jo dam ravno taksno kot prilogo k mesu.
Vcasih pa jo skuham v slani vodi, potem pa jo preprazim na malo masla ali margarini, dodam malo kumine, dosolim po potrebi in to je vse….tudi to kot priloga k ostali zelenjavi ali k mesu.
Zelo dobra je tudi, ce kuhano okisas, dodas malo kumine in popra!
Tudi v zelenjavno juho se zelo dobro poda.
Seveda jo vedno kuham narezano na kocke.
Mi jo v skrinjo ne dajamo, ker sveza zelo dolgo ostane in je sigurno dosti boljsa.
Pa dober tek!
Ku-Ku!
Moja mami pa naredi kolerabo s krompirjem in povem ti, da je enkratno, pa se manj kaloricno.
In sicer: kolerabo in krompir umijes, olupis in narezes na kocke, das v vodo in kuhas, da se zmehca. Pri tem pazis, da se koleraba dalj casa kuha, zato jo narezi na manjse koscke kot krompir. Ko se skuha, vodo odcedis, posolis in ce nisi na dieti oz. imas “gresilni dan” tudi zabelis. Njam-njam!
Forum je zaprt za komentiranje.