Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kolegica je užaljena, ker ji nisem čestitala za rojstvo otroka

Kolegica je užaljena, ker ji nisem čestitala za rojstvo otroka

Se strinjam s tabo. Ogromno jih misli da z otrokom pridobis na vrednosti,dejansko si pa na istem kot par milijard ljudi po svetu. Rojstvo otroka ni dosezek,pac si se pomnozil.
[/quote]
no, pol pa razjasnita malo, kaj so dosežki, ob katerih se pa spodobi poslat komu čestitko?
rojstvo otroka torej ne sodi sem.

rojstni dan tudi ne, ker razen tega, da si preživel eno dodatno leto, neke zasluge tu nimaš

ravno tako tudi poroka ni dogodek, ob katerem bi veljalo kaj reči, pač si napyzdil enega človeka, da naj fukha samo s tabo

pridobiš z diplomo na vrednosti? ali pa postaneš samo blagajničarka z zelo drago izobrazbo?

razno razni prazniki potem seveda odpadejo, zakaj bi voščil ljudem okoli samo zato, ker je pač na koledarju z rdečo označeno in imamo par dni fraj?

izrekate sožalje? čemu le? večina ljudi slej ko prej pride v situacijo, ko jim mrkne družinski član. 100 milijonov ljudi umre vsako leto. zakaj bi ljudem morali ob takem banalnem dogodku kaj povedat?

skratka, ob vajini logiki pridemo do tega, da so kakršne koli čestitke, voščila … in podobne zadeve čisto brezvezne….

ocitno moram odpret temo, da so teme s priponkami 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provokacija, ki izzove burne reakcije, Primozu, pa klike.

Preprosto zignorajte.

no, pol pa razjasnita malo, kaj so dosežki, ob katerih se pa spodobi poslat komu čestitko?
rojstvo otroka torej ne sodi sem.

rojstni dan tudi ne, ker razen tega, da si preživel eno dodatno leto, neke zasluge tu nimaš

ravno tako tudi poroka ni dogodek, ob katerem bi veljalo kaj reči, pač si napyzdil enega človeka, da naj fukha samo s tabo

pridobiš z diplomo na vrednosti? ali pa postaneš samo blagajničarka z zelo drago izobrazbo?

razno razni prazniki potem seveda odpadejo, zakaj bi voščil ljudem okoli samo zato, ker je pač na koledarju z rdečo označeno in imamo par dni fraj?

izrekate sožalje? čemu le? večina ljudi slej ko prej pride v situacijo, ko jim mrkne družinski član. 100 milijonov ljudi umre vsako leto. zakaj bi ljudem morali ob takem banalnem dogodku kaj povedat?

skratka, ob vajini logiki pridemo do tega, da so kakršne koli čestitke, voščila … in podobne zadeve čisto brezvezne….
[/quote]

Cestitam svojim prijateljicam in ozjim sorodnikom. Tu pa se stavi. Nekim znankam pa NE! Tudi sodelavkam ne, razen ce imamo odnos tudi izven firme. Pa sosedam ne, razen ce se tudi drugace druzimo. Sovrazim vljudnostne cestitke, ki se izrekajo, ker se spodobi.

Ti pa malo vklopi mozgane. Tvoji otroci, sluzba, moz in vse ostalo so dosezek samo ZATE in za najbolj blizje. Vsem ostalim se pa fucka zate. Cestitajo ti tako, da v naslednji sekundi pozabijo o cem se gre. Nikogar ne zanimajo tvoji otroci, moz, sluzba, tezave, sreca….. Zanimajo jih samo LASTNI OTROCI, moz, sluzba…
In sama ves da imam prav.
Cestitko za rd dobis, ker imajo tvoji znanci opomnik na fb ali telefonu.

Jao ste ene trape. Kup bab pošlje sms vsem osebam, ki jih imajo v imeniku, da so rodile. Potem dobiš smse pa sploh ne veš točno kdo je ta. Ji čestitat? Ne.
Jaz čestitam samo osebam, ki so mi pri srcu.
Večino znank, kolegic, neznank, ki pošiljajo smse pa ignoriram. Jaz ne pričakujem od njih nobenih čestitk, jih niti nisem dobila nikoli za nič, jim ne težim z smsi o mojem življenju, torej jim tudi ne čestitam, ko mi vsiljujejo osebne zadeve.

Grozna ženska si.Nevoščljiva do amena.Kaj te stane, podaš lepo sporočilo? nič te ne stane..razen rani tvoj EGO..to ja.
Hvaležno sprejmem energije vesolja, da te ne poznam.Hvala.Hvala.

Tudi pri nas ne pošiljamo čestitk če kdo dobi otroka – to je njegova osebna zadeva. Če smo eksplicitno povabljeni na obisk (pustmo zdej te nore čase) potem nesemo neko uporabno malenkost, sicer pustimo stvari pri miru. Ko dobi družina novega člana rabi predvsem časa sama zase, ne pa za osladne čestitke in kup brezveznega klumpa, ki ga ljudje pošiljajo.

Podobno velja z ranih čestitkam za rojstne dneve in podobne bedarije – zakaj že? Zato ker je nekdo reku “da moraš”? Ne hvala.

Tvoj ego se pa hrani od neiskrenih cestitk? Ker mislis da ti z njimi kazejo spostovanje? Koliko si stara? 13? Si grozno negativna oseba, ker takoj sodis, ne gledas pa bolj siroko. Neiskreno poslana cestitka ni nic vredna. Danes ze mores nekomu cestitati, ker je za sabo skoljko spucal.

Se strinjam s tabo. Ogromno jih misli da z otrokom pridobis na vrednosti,dejansko si pa na istem kot par milijard ljudi po svetu. Rojstvo otroka ni dosezek,pac si se pomnozil.
[/quote]

Ma daj no daj. Ti in tebi podobni zagrenjenci ste popolnoma zgrešili bistvo. Vi ste tisti, ki mislite, da se imajo starši za nekaj več, ne pa starši sami. Zakaj se čestita ob rojstvu otroka? Ker je to za nekoga lep dogodek, nekaj, kar si je želel in tudi ustvaril, za koga celo dosežek, če se je naprimer boril z zdravstvenimi težavami in sta zato nosečnost in porod bila bolj čudež kot kaj drugega. Za nekoga je rojstvo nek cilj oziroma velik dogodek, ki mu veliko pomeni. In zato se čestita. Ne zato, ker bi bilo rojevanje otrok neka blazna znanost, ampak zato, ker je to za nekoga uresničitev neke želje. Karkoli si nekdo zelo želi in to doseže, je lepo, da se mu čestita, pa naj bo to neka izobrazba, poroka, nakup hiše, izguba odvečnih 40kg, uspeh v glasbeni karieri ali pa zgolj to, da si je vedno želel zbrati znamke iz vseh držav na svetu ali pojesti 5 kg čokolade naenkrat. Človeku čestitaš, ker ga spoštuješ in spoštuješ njegovo veselje do tega, kar je dosegel. Če vam pa niti toliko ne kapne, potem ste res milo rečeno neumni ko megla.

Nosečnica lahko požre vse…no tole skropucalo od prispevka si vsekakor ne zasluži toliko strani komentarjev, kaj je prav in kaj ne.
Vsekakor je lahko ta kolegica presrečna, da te nima v ožjem izboru svojih prijateljic, zato si le znanka iz okolice, katere se je porod zelo dotaknil, ker ti si še daleč daleč od tega.
Kako si že napisala? za spočetje je treba dve potrebni osebi. Ti si še daleč od tega .

Meni že pogled na popolnoma neznane otroke in dojenčke polepša dan, kaj šele, če dobi dojenčka nekdo, ki ga poznam. Videti dojenčka je podobno kot videti lep sončni zahod ali zvezdni utrinek – lepota in večnost sveta, ki vztraja in se na novo poraja, kljub vsem preprekam in zlu.

Cestitke tvoji materi, da je rodila nevzgojeno butaro.

O se ena ko je bila nesreca…..

NEKDO SE DOLGOČASI…hehehe…

Ti to resno? Al samo po skušaš provocirat malo? Hvala večnemu Bogu da nisi moja prijateljica. Tisti ki imajo otroke so si jih po vsej verjetnosti želeli-se ti ne zdi? Za njih je to največja sreča. Ti je tako težko napisat čestitam? Ali pač enostavno nočeš ker si ljubosumna? Ona ima dedca zdaj se otroka tebe ob taksnem karakterju in obnašanju dedci niti povohajo ne. Upam da boš celo življenje sama da ti ne bo treba čestitat ker je to brezveze. Ajoj ženská

Tebi zameri prijateljica ker ji nisi poslala SMS sporočila in ti se še sprašuješ zakaj bi ji poslala SMS sporočilo?!

Rojstvo otroka je en tak bolj beden dogodek, ki ni pretirano vesel, zato ti morajo najbližji poslati voščilo, da te spravijo v boljšo voljo. Tako da probaj razumet kolegico, da je njej tvoj neposlan SMS več vreden kot otrok in njegovo zdravje in zato je upravičeno besna.

Cestitam svojim prijateljicam in ozjim sorodnikom. Tu pa se stavi. Nekim znankam pa NE! Tudi sodelavkam ne, razen ce imamo odnos tudi izven firme. Pa sosedam ne, razen ce se tudi drugace druzimo. Sovrazim vljudnostne cestitke, ki se izrekajo, ker se spodobi.

Ti pa malo vklopi mozgane. Tvoji otroci, sluzba, moz in vse ostalo so dosezek samo ZATE in za najbolj blizje. Vsem ostalim se pa fucka zate. Cestitajo ti tako, da v naslednji sekundi pozabijo o cem se gre. Nikogar ne zanimajo tvoji otroci, moz, sluzba, tezave, sreca….. Zanimajo jih samo LASTNI OTROCI, moz, sluzba…
In sama ves da imam prav.
Cestitko za rd dobis, ker imajo tvoji znanci opomnik na fb ali telefonu.
[/quote]

iz napisanega je jasno, da ima avtorica nasplošno problem komurkoli čestitat za rojstvo otroka.

mene, moje otroke in moja praznovanja pa pri miru pusti, ker niso predmet debate.

debatiram o tem, da je ženska napisala, da je komurkoli čestitat za rojstvo otroka brezveze, ker je to zgolj rezultat seksa dveh oseb. in da rojstvo otroka ni noben dosežek.

sprašujem se, ob kakšnih priložnostih pa potem avtorica sploh komu čestita. in pod temi so mišljeni prijatelji in družina, ne pa svakinja sosedove tete.

in iz napisanega je tudi jasen cel kup zamer do žensk, ki so zanosile… kak se baje lahko zaradi tega nažirajo…

Po prebranem sodeč tudi otrok ne marate in itak ne bosta ostale prijateljice. Odstranite se iz njenega življenja sami, ter ji pustite da si najde ljudi, ki se bodo veselili z njo 😉 Vi pa se obkrožite z sebi enako egoističnimi ljudmi.

Ce ti ni poslala sms-a, ji nisi dolzna čestitat in pika! Se posebej, ce si sploh niste blizu. Lp

Res se mi. Nimas prijateljev, ki vi z tabo jokali, ko je tebi tezko? Ocitno mam pa samo jaz sreco…
Ko se veselim, so srecni z mano, ce mi je hudo, dobim 100 klicev, smsov dnevno, ker vejo da grem cez grdo obdobje v zivljenju…
Tudi sama razmisljam o tezavah mojih prijateljev, zanimivo…celo razmisljam kako bi jim pomagala resiti situacijo, ce le hocejo mojo pomoc.
Zato pa gre use v maloro, ker ste sami egoisti, samo nase in svojo rit gledate in vam dol visi za vsakega, kaj sele da bi vam bilo mar za njegove otroke, partnerje, starse…

Tebi pa olika ne dela. Naloži še enkrat posodobljeno verzijo programa, mogoče bo pomagalo.

Jaz se popolnoma strinjam z avtorico. Jaz sem se šolal leta in leta za dobro službo pa če mi kolega ali kolegica ne bosta poslala poln koš pocukranih sms-ov, nič zato, saj ne delamo stvari za druge. Delamo jih zase. Grow up folk…

Jaz bolj upam, da njej nihče ne vošči za rd in da nikoli ne dobi darila (saj si ga ni zaslužila, a ne?!).

Kaksno zoprno bitje si ti. Aleluja, kaj vse hodi med nami. Moraš biti pa res en energijski sesalec.

Odgovor na objavo uporabnika
grumpy_tina, 15.01.2021 ob 11:43

Tega mi seveda ni povedala ona sama, mi je pa najina skupna znanka razkrila, da je jezna kot ris, ker ji ob rojstvu nisem napisala kup pocukranih SMS-ov (za razliko od ostalih znancev).

Dejansko mi ni jasno, zakaj naj bi ljudje nekomu čestitali ob rojstvu otroka. Vse kar je treba za spočetje otroka, sta dve potrebni osebi; je to mar kakšen hvalevreden dosežek? Verjamem sicer, da v sebi devet mesecev nositi zarodek ni lahko in je za žensko in njeno telo to velik zalogaj, ampak lahko pa nosečnica v zameno za to vsaj požre vse, kar ji pride pod roke, ne da bi jo kdorkoli obsojal…In to je kar dobra tolažba za vse fizične napore.

Njej (in vsem ostalim znancem, ki bodo v bližnji prihodnosti zibali) bom čestitala šele, ko bo postalo jasno, da so svoje potomce vzgojili v odgovorne in družbi koristne osebke…Do takrat pa bom svoje čestitke raje prihranila za ljudi, ki si jih tudi res zaslužijo.

Ti še kolegica nisi! Prijatelji se veselijo skupaj s prijateljevimi uspehi in rojstvo otroka je definitivno tak dogodek. Ti si ena zagrenjena in sebična oseba. Hvala za takšne prijatelje. 

Bogi tvoji prijatelji…cim dlje od takih zafustrirancov kot si ti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close