Kokosovo olje
nekaj časa se je dobila ta maščoba v obliki kvadra – kot margarina. Stvar je bila uvožena, zelo poceni. Gor je pisalo kokos-fett. Sama sem to že pred mnogimi leti kupovala v Avstriji. Zato poglej v kaki večji trgovini tam,kjer imajo maslo in margarino.
Ta maščoba je zelo fina, saj nima nobenega vonja ali okusa in je zato primerna za vse sorte.
Upam, da boš našla!!
Saj me je Gašper medtem že prepričal za MCT:)
Za moja škratka se trudim izbirati koristne maščobe in za pripravo hrane porabim zelo malo maščobe. Uporabljam ekstra deviško olivno olje, a na tem ni ravno priporočljivo pečt, ker ne prenese visokih T. Margarine ne uporabljam. Občasno za peko piškotkov izberem ali maslo ali rastlinsko olje ali pa kar kislo smetano. Rafinirano in oh in sploh predelano rastlinsko olje (katerokoli pač že) je spet na zatožni klopi. Moj partner ni ravno pristaš zdrave prehrane, ampak se veselo baše z ocvirki itd.
Potrebujem torej maščobo za pečenje (večinoma na hitro mix meso zelenjava v koščkih), občasno peko peciva (polnozrnata moka, koščki sadja, ovseni kosmiči, banane kot sladilo) in pripravo hrane za našega nezdravega atija (torej, da ne bo puščalo na hrani kakšnega posebnega okusa kot npr. olivno olje).
Izbirala sem med maslom in kokosovim ali palmovim oljem. Trenutno se nagibam k MCT. Kaj pa ti meniš?
Hvala, Barb
Ravno zaradi tega, ker smo se ze “pogovarjali” o MCT olju, me je zanimalo, zakaj se vedno isces kokosovo. Jaz uporabljam MCT ali pa res zelo malo masla. Z maslom je pac tako, da sicer ni obcutljivo na temperature, vendar pa ima druge slabe lastnosti. Zaenkrat pa sem se imela zaloge Pam spraya (masleni sprej brez kcal, ki pa se zal ne dobi pri nas, ceprav se tukaj spet vprasas, kaksna kemija mora biti prisotna, da je to sploh mozno 🙂 ).
Vidim, da hrano pripravljas na podoben nacin kot jaz. Ob tem bi te prosila, ce imas kaksen recept za piskotke, kjer je cimmanj mascobe in sladkorja. Ce te zanima, imam tudi jaz nekaj receptov na zalogi.
LP, Stasa
Forum je zaprt za komentiranje.