Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kokosove kocke

Kokosove kocke

Saj ne vem, če sem sploh prav napisala ime teme… Zanima me, ali ima katera recept za pecivo, ko je biskvit namočen v čokolado in povaljan v kokosu? To je čisto enostavno pecivo, ampak ne najdem recepta.

Hvala za vsakršno pomoč… in lep dan vam želim!

Tanja

Ola !

jaz delam kokosove kocke po tem receptu.

KOKOSOVE KOCKE

30 dag ostre moke
8 dag margarine
25 dag sladkorja (jaz ga dam samo polovico- 125 g)
1 pecilni
2 jajci
2 dl mleka
ščepec soli

Za glazuro
10 dag sladkorja (jaz ga ne dam nič)
20 dag čokolade (jaz je dam 25 dag)
20 dag margarine
2 dl mleka

25 dag kokosove moke

Margarino, sladkor in rumenjake penasto zmiksamo, dodamo moko s pecilnim, mleko in sneg dveh beljakov. Vse narahlo zmešamo v gosto tekoče testo. Damo ga v namazan pekač in pečemo 30 minut pri 180-200°C. Ohladimo in narežemo na kocke.
Za glazuro počasi segrevamo mleko, sladkor (če ga daš), čokolado in margarino. Zavremo in odstavimo. Ko se ohladi, je gosto tekoča in pripravljena za namakanje kock ali za preliv. Kocke namakamo v glazuro in jih dajemo na žično mrežico, da odvečna glazura lahko odteče. Nato damo kocke za nekaj minut v hladilnik, da se glazura strdi. Na koncu jih povaljamo še v kokosu.

lp Majuška

Tan, recept za te kocke boš našla tudi tu v bazi receptov, mislim da je pod imenom kokosovi kosmatinčki lai nekaj takega….Uspešno peko!
LP

mene pa zanima – koliko velik je pekač za te količine – ali je velikosti cca 20 x 35 cm ali je pekač za rolado, ki je v pečici?
Pozdravček Mateja

Po mojem mora bit pekač malo višji…

Mateja, jaz jih pečem v tako velikem pekaču kot si navedla zgoraj in jih potem režem na kocke okoli 3×3 ali 4×4 cm…nekje tu vmes. Biskvit mora biti res nekoliko višji, kot je rekla tanja, zato da sploh lahko režeš kocke. Jaz bi rekla da nižji od 3 cm nikakor ne bi smel biti. Upam da ti bodo uspele. Nekaj mesecev nazaj sem jih še na veliko pekla ….kar ene3x na mesec. Zdaj jih videt ne morem več…vsaj jaz 😉
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close