kokosova torta
To je recept za RAFAELLO KOLAČ iz http://www.kulinarika.net, vendar sem ga jaz spremenila v torto – beri opombo!
Biskvit:
9 žlic sladkorja
3 jajca
1 dcl olja
1 dcl mleka
1 vanilin sladkor
9 žlic moke
pol pecilnega praška
Krema:
pol litra mleka
2 vanilijeva pudinga
15 dkg sladkorja
15 dkg margarine
5 dkg kokosa
kokos za posip
stepena smetana (po želji)
Biskvit:
Zmešamo sladkor, rumenjake, vanilin sladkor, olje in mleko. Dodamo moko s pecilnim praškom, na koncu pa narahlo še sneg iz beljakov. Spečemo v pekaču 40 x 24 cm.
Krema:
V pol litra mleka skuhamo dva vanilijeva pudinga brez sladkorja. Ko se ohladi, dodamo sladkor, margarino in kokos. Vse skupaj zmešamo in namažemo po biskvitu. Po vrhu posujemo še kokos. Lahko pa po kremi namažemo stepeno smetano in kokos potresemo po njej. Pecivo je najboljše dobro ohlajeno – iz hladilnika.
Opomba:
V biskvit sem dala 2 žlički pravega kakava – zaradi barvnega kontrasta, saj je krema drugače iste barve (mene sicer ne moti, vendar vseeno lepše izgleda). Biskvit sem rperezala dvakrat ter vsako ploščo namočila z mešanico vode, ruma in sladkorja.
Za kremo sem uporabila puding z okusom vanilija/kokos.
Celo torto sem premazala s kremo iz sladke in kisle smetane (1 lonček vsake (razmerje 1:1) + nekaj žlic sladkorja v prahu), prelila pa sem z glazuro iz temne čokolade in masla (razmerje 1:1).
Meni je bila ta torta zelo všeč.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.