Kokosova torta
Poglej tukaj:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=8322&t=8322
Smo že nekaj predlogov dale :).
Aja – čudovito se obnese čokoladen biskvit (če rabiš recept, sporoči – pošljem takega, ki vedno uspe 🙂 ), kokosova krema, vse skupaj pa oblito s čokolado.
Torej, gre za biskvit, ki se sicer dela za Bounty (je bil v neki reviji objavljen), se pa odlično obense v tortah, ker je zelo enostaven za pripravit in hkrati zelo okusen in sočen:
200 g sladkorja v prahu (ni nujno v prahu, samo raztopit se mora)
4 jajca (rumenjakov in beljakov ni potrebno ločiti)
1 dl olja
1 dl ruma
1 dl vode
1 vanilijev sladkor
Vse (!) skupaj zmešaj, da nastane homogena zmes in dodaj: (mešaj bolj na rahlo)
200 g moke (mehke ali namenske – ne ostre)
1 pecilni prašek
4 žlice kakava
Peči pri 180-200 oC kakšnih 30 min (če je potrebno več – ne vem, delam tako “od oka”).
In to je. Jaz bi na tvojem mestu biskvit potem napojila z mešanico ruma in mleka, namazala s kakšno ribezovo marmelado in napolnila s kokosovo kremo. in to je to. Pa dober tek!
To sem pisala že septembra. Meni se zdi odlična
Avtor: Ela ()
Datum: 18-09-02 19:35
V pol ure je torta v hladilniku:
Biskvit:
8 beljakov stepi v sneg dodaj 20 dag kokosove moke in en jogurtov lonček
sladkorja v prahu. Peci v ogreti pečici cca 20 minut v tortnem modelu.
Ta čas narediš kremo:
Stepi 1/2 l sladke smetane in dodaj 2 cremfix-a in malo sladkaj, postavi v hladilnik
Na sopari stopi 30 dag jedilne čokolade , dodaj 8 rumenjakov in vmešaj stepeno sladko smetano.
Ko je biskvit pečen nanj vlij tekočo kremo in postavi torto v hladilnik za 4 ure.
V enem tednu je cela soseska pekla to torto. Res je odlična in enostavna.
Pa LP
P.S.
Smo prišli do tega, da je 1/2 jogurtovega lončka sladkorja v biskvitu dovolj.
Najlepša hvala vsem za recepte, se bo prav težko odločiti, kaj narediti 🙂 kako pa se vam zdi tale recept?
Staša!
V vegetarjanskem krožku smo enkrat naredili zelo dobro in enostavno kokosovo kremo za potico. V sojin desert (kupljen v trgovini), ki je tak kot kakšen puding smo zamešali kokosovo moko in sicer sojin desert okus vanilija. S tem smo namazali testo za potico, v pečico in je blo ful dobro.
LP Barb
Se opravicujem… Gre za 3 loncke kisle smetane (ne tiste ta velike), sicer pa doma delamo pecivo vedno precej “od oka”, se posebej, kar se nadevov tice. Aja, ce Bounty peces v velikem pekacu (taksnem, ki zasede celo pecico) – kar je tudi idealno – potem nadeva pride skoraj toliko (mogoce kaksnega 0,5 – 1 cm manj) kot samega biskvita.
Forum je zaprt za komentiranje.