Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kokosova torta

Kokosova torta

Ima kdo recept za dobro kokosovo torto?

LP, Staša

Poglej tukaj:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=8322&t=8322

Smo že nekaj predlogov dale :).
Aja – čudovito se obnese čokoladen biskvit (če rabiš recept, sporoči – pošljem takega, ki vedno uspe 🙂 ), kokosova krema, vse skupaj pa oblito s čokolado.

Hvala zalink. Prosim tudi za tvoj recept. Sicer pa sem našla tudi na Kulinariki Rafaelo kolač, katerega so zelo hvalili. Je pa vsak recept dobrodošel 🙂

LP

Torej, gre za biskvit, ki se sicer dela za Bounty (je bil v neki reviji objavljen), se pa odlično obense v tortah, ker je zelo enostaven za pripravit in hkrati zelo okusen in sočen:

200 g sladkorja v prahu (ni nujno v prahu, samo raztopit se mora)
4 jajca (rumenjakov in beljakov ni potrebno ločiti)
1 dl olja
1 dl ruma
1 dl vode
1 vanilijev sladkor

Vse (!) skupaj zmešaj, da nastane homogena zmes in dodaj: (mešaj bolj na rahlo)

200 g moke (mehke ali namenske – ne ostre)
1 pecilni prašek
4 žlice kakava

Peči pri 180-200 oC kakšnih 30 min (če je potrebno več – ne vem, delam tako “od oka”).

In to je. Jaz bi na tvojem mestu biskvit potem napojila z mešanico ruma in mleka, namazala s kakšno ribezovo marmelado in napolnila s kokosovo kremo. in to je to. Pa dober tek!

To sem pisala že septembra. Meni se zdi odlična

Avtor: Ela ()
Datum: 18-09-02 19:35

V pol ure je torta v hladilniku:
Biskvit:
8 beljakov stepi v sneg dodaj 20 dag kokosove moke in en jogurtov lonček
sladkorja v prahu. Peci v ogreti pečici cca 20 minut v tortnem modelu.

Ta čas narediš kremo:
Stepi 1/2 l sladke smetane in dodaj 2 cremfix-a in malo sladkaj, postavi v hladilnik
Na sopari stopi 30 dag jedilne čokolade , dodaj 8 rumenjakov in vmešaj stepeno sladko smetano.
Ko je biskvit pečen nanj vlij tekočo kremo in postavi torto v hladilnik za 4 ure.
V enem tednu je cela soseska pekla to torto. Res je odlična in enostavna.
Pa LP

P.S.
Smo prišli do tega, da je 1/2 jogurtovega lončka sladkorja v biskvitu dovolj.

Najlepša hvala vsem za recepte, se bo prav težko odločiti, kaj narediti 🙂 kako pa se vam zdi tale recept?

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2156

mishika,
a bi hotela napisat se kremo od bounty-ja? Pleeeeeeeeaaaaaaseeeeeee!

Ni blema :). Biskvit namočiš z 1,5 dl mleka in po njem daš nadev iz:

15 žlic kokosove moke
3 kisle smetane
200 g sladkorja v prahu

Na koncu zadevo poliješ s čokolado. Je pa recept iz neke revije in se res zelo dobro obnese – lahko za naredit in mnjaaam za pojest :). Dober tek!

Staša!
V vegetarjanskem krožku smo enkrat naredili zelo dobro in enostavno kokosovo kremo za potico. V sojin desert (kupljen v trgovini), ki je tak kot kakšen puding smo zamešali kokosovo moko in sicer sojin desert okus vanilija. S tem smo namazali testo za potico, v pečico in je blo ful dobro.
LP Barb

Mishika,hej , tvoja krema 3 kisle smetane – mislis loncke ,ali zlice?
Moj moz ima zelo rad kokosove sladice. Lp babi

Se opravicujem… Gre za 3 loncke kisle smetane (ne tiste ta velike), sicer pa doma delamo pecivo vedno precej “od oka”, se posebej, kar se nadevov tice. Aja, ce Bounty peces v velikem pekacu (taksnem, ki zasede celo pecico) – kar je tudi idealno – potem nadeva pride skoraj toliko (mogoce kaksnega 0,5 – 1 cm manj) kot samega biskvita.

Ela, ves kaj me zanima: je treba torto nujno delati iz 8 jajc? Slisi se mi nekam veliko, a ce pravis, da je tako njami, njami, bom vseeno poskusila!

Hvala, Vesna

hvala!

Zanima me , če si biskvit kaj prerezala in če je dovolj kreme za dve plasti.
lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close