kokosova torta
Kokosova torta s kokosovim biskvitom, kokosovo kremo ali z obojim?
Predlog za kokosovo kremo bi ze imela…
MASLENA KREMA (preizkusena, doma “izmisljen” recept)
Na mleku pokuhas kokosovo moko, da bo nastala gosta zmes (po zelji lahko dodas malo kokosovega likerja ali celotno zadevo zamenjas s kokosovim pudingom). To zmes pustis da se ohladi in jo potem zmesas z maslom in sladkas po okusu.
SMETANOVA KREMA: (se ne prizkusen recept, vednar bi moralo biti po mojih izkusnjah zelo dobro)
Enako kot zgoraj kar se goste zmesi kokosa in mleka tice, samo da zadevo na rahlo vmesas v smetano (predlagam rastlinsko, ker se lazje dela). In mislim, da bi bilo zelo okusno, ce bi na koncu v res trdo zmes previdno dodala se par zlic kisle smetane (ali kar celo kislo smetano). Znalo bi biti reeees okusno (mislim, da bom danes to sprobala – porocam, kaj bo nastalo:) )
Dober tek.
P.S.: Kokosovo torto oblij s cokoladno glazuro – ni ga cez cokolado in kokos…
Ta recept sem napisala v septembru, pa še vedno deluje, pri nas jo imamo zelo radi.
V pol ure je torta v hladilniku:
Biskvit:
8 beljakov stepi v sneg dodaj 20 dag kokosove moke in en jogurtov lonček
sladkorja v prahu. Peci v ogreti pečici cca 20 minut v tortnem modelu.
Ta čas narediš kremo:
Stepi 1/2 l sladke smetane in dodaj 2 cremfix-a in malo sladkaj, postavi v hladilnik
Na sopari stopi 30 dag jedilne čokolade , dodaj 8 rumenjakov in vmešaj stepeno sladko smetano.
Ko je biskvit pečen nanj vlij tekočo kremo in postavi torto v hladilnik za 4 ure.
LP
Ela
Kaj pa recept za kokosov biskvit? Ga kdo ima? Iz otroštva se spomnim, da so imeli v slaščičarni čudovito kokosovo torto, zdaj je ni najti nikjer več(vsaj jaz ne vem, da bi jo kje imeli?). Zdaj, ko sama pečem, mislim, da je biskvit bil iz kokosove moke in beljakov(nekaj podobnega), krema pa iz sladkanega masla oz. margarine. Bila je res čudovita, vendar si je na pamet, brez točnih količin, ne upam narediti.Če zna kdo pomagati z receptom, bi bilo super!
BANANA KOKOS TORTA
200 g masla
250 g sladkorja
6 celih jajc
sok 1/2 limone
100 g jedilne čokolade zrezane na koščke
3 majhne banane
200 g kokos moke
125 g moke
1 čajna žl cimeta
1 čajna žl pecilnega
1 jedilna žlica ruma
za premaz
1 sladka smetana stepena
2 enako veliki banani
čokoladni oblanci
Najprej kokos prepražimo ( da je rahlo rumen) in ohladimo.
Penasto vmešamo maslo, dodamo med mešanjem sladkor, dodajamo postopoma 1 jajce za drugim in stepamo, dokler se sladkor popolnoma ne stopi. (masa ne “škriplje” več).
Nato zmešamo ohlajeno kokos moko, moko, cimet, pecilni.
Masi dodamo najprej limonin sok, na koščke narezano čokolado, na koščke narezane banane. Zmešamo. Med počasnim mešanjem dodamo ( v 3 “rundah”)
zmes moke, kokosa,pecilnega, cimeta.
Vlijemo v pomaščen, ali s peki papirem obložen model za torte premera 28 cm
V vnaprej ogreti pečici pečemo na 180, 50-60 min.
Ohladimo . Pred serviranjem okrasimo s stepeno sladko smetano, obložimo z rezinami banane inp osujemo s čokoladnimi oblanci.
Torta je še boljša, če se speče dan prej ( da se okusi fino premešajo), lahko se – neokrašena -zamrzne (3 mesece)
Forum je zaprt za komentiranje.