Kokosova torta – že spet !
Seveda je bilo ob vsem pisanju okrog kokosove torte samo še vprašanje prostega časa, da se lotim in preizkusim čudežni recept tudi sama. No in včeraj mi je končno uspelo (sem podkupila našo najstnico, da je pazila tamalo dojenčico).
Ker ste v prejšnjih postih pisale, da imate probleme s prijemenjem kokosovega biskvita ob tortni model, naredite naslednjič s peki papirjem, in sicer položite ga po dnu modela in tudi po samem obodu.Da ga boste lažje namestile, na nekaj nestih obod tortnega modela malo pomažite z maslom (ali pa s kakšno drugo maščobo). Takoj ko je biskvit pečen, obod odsranite in tudi takoj nežno povlecite stran peki papir. Sedaj pa takoj prevrnite biskvit na rešeto in odstranite še papir na dnu in počakajte, da se biskvit popolnoma ohladi. Še enkrat : zelo pomembno je, da peki papir odstanite takoj !
Pri vseh biskvitih, ne glede na recept je hlajenje na rešetu zelo pomembno, saj pri tem izhlapi vlaga, ki je nastala med peko. Biskvit je zato veliko rahlejši, boljši. Če nimate pravega slaščičarskega rešeta za hlajenje, si pomagajte z rešetom iz pečice, ki ga pred uporabo ohladite z mrzlo vodo in ga podložite npr. z dvema skodelicama, da vlaga enakomerno hlapi.
Mogoče, samo še to: ko bom torto pekla naslednjič, bom biskvit pekla krajši čas, da bo bolj “kremast”, samo kremo pa bi poizkusila naredit brez rumenjakov (jih porabiš za kaj drugega). V zavreti sladki smetani bom stopila čokolado, zares močno ohladila in potem stepla kot običajno stepamo smetano. Tako narejena krema ima ravno tako dober, poln okus, le da je lažja in predvsem manj kalorična.
Toliko od mene glede kokosove torte, ki je seveda čudovita. Tudi zaradi zelo enostavne in hitre priprave. Ko pa bo naša dojenčica spet (tako kot danes), ponoči pridno spala, vam zaupam recept za še eno fantastično dobro torto (res ne pretiravam). Pri nas doma smo ji dali ime “Poletna torta z gozdnimi sadeži” .
To torto je kar nekaj ljudi, ki sladkega sploh ne marajo, ampak kot rečeno o tem kdaj drugič
za danes pa že spet vsem en lep nočni pozdrav
od Mojce
Forum je zaprt za komentiranje.