Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kokosova torta-za Elo in druge

kokosova torta-za Elo in druge

Zivjo!

Nekaj tednov nazaj je Ela napisala super recept za kokosovo torto.
To nedeljo sem ga preskusila in moram priznati, da je super uspela (seveda zato, ker je njenja priprava zelooo lahka, haha).

Zanima me pa le eno: ceprav sem dno tortnega modela namazala, sem kasneje vse skupaj zelo tezko “dobila” ven. Malo biskvita kokosovega je ostalo namrec na pladnju.

Ker nameravam s to torto ocarati vse cez tri mesece ob sinovem prvem rojstnem dnevu, vas prosim za nasvet, kako torto lepo spravis iz modela, ne da bi poskodoval biskvitnega dna, ki je v tem primeru napravljen iz kokosove moke in osmih beljakov (samo iz tega, ja). Za povrh je pa se cokoladna krema zelo rahla, tako, da je treba s torto delati zelooooo nezno.

Ampak je pa super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa se to: poznate se kaksne slastne in nadvse lahke recepte za torte?

Hvala, Vesna

Vesna,hej! Verjetno ti bo Ela najbolje povedala.Ker sama po tem receptu se nisem delala,ti povem izkusnjo z ostalimi tortami.Dno dobro namazem z malo mehkejsim maslom s copicem,nato potresem z malo moke enakomerno in odvecno stresem ven.Lahko isto z drobtinicami.Ko je peceno,dam spodnji del modela na vlazno krpo,nastane para,ki odlusci torto.Pusti kaksnih 10 minutk.Kaj pa z oboda,se ti lepo odlusci? Sicer pa pride ponavadi spodnji del zgoraj in s cim premazan.Ce se meni kdaj to zgodi,tudi z nozem odluscim in sestavim.Ce je na torti namaz,se ne opazi.Tudi jaz bi rada ta recept.Mi poves,prosim,kje je?
Lep dan babi

Babi pozdravljena!

Link je tukaj:

Na koliko stopinjah pa se peče ta biskvit za kokosovo torto od Ele?

Pika Nogavicka,prav res ves,kaj rada se vedno prebiram.Pa Teddy the Pooh
spada tudi zraven.
Recept sem nasla in bo ta torta za praznik na nasi mizi.Moz obozuje kokos v vseh oblikah. Najlepsa hvala in lep dan babi

kaj pa s peki papirjem?

Jaz tudi priporočam peki papir – z njim nikoli nimam problemov.

Zanimivo,kako clovek pozabi na tako preprosto stvar,kot je peki papir.Pri ruladi ga vedno polozim,pri tortah pa sem delala po starem.Pri tej torti ga pa bom.Hvala!
Lep pozdrav babi

Zivjo!

Mislite, da bi slo s peki papirjem?

Ta biskvit ni namrec klasicen biskvit, kot sem napisala naredis pravzaprav sneg, dodas malo sladkorja in kokosovo moko, in to je to.

In zato tudi, Babi, zal ne mores kasneje malo pogoljufat, ker je to edini “biskvitni” del, ni tako kot pri klasicnih tortah, kjer ponavadi prerezes bisvit po sredi in tako dobis dva dela.

No, vseeno, morate preskusiti, je bozanska, pravzaprav je sele danes, dva dni po peki, zares super, ko se je krema ze imenitno strdila in ohladila.

Babi, prosim, porocaj, kako je slo tebi delo od rok. In kaksne torte peces ti?

Hvala in lep pozdravcek vsem ljubiteljicam kokosa, tudi jaz ga obozujem, Vesna

Ela, jaz pa kolebam, da bi naredila to torto, ker se mi nekako zdi, da so potem v kremi surovi rumenjaki.Surovih jajc se namreč izogibam, ker sem enkrat res dobila salmonelo, pa se bojim. Je kakšna rešitev?

Vesna,hej!
O tortah sem ze pisala.
JAGODNA TORTA POMOC – CHILA 30.3. in SE ENKRAT ZA BABI – MIRANDA
26.3.
Za takole na hitro najraje naredim biskvitno testo s smetano in cimvec sadja.
Za izredne priloznosti pa orehovo (ali alternativa z mandeljni).Za jutri bom pa ze sedaj naredila kokosovo ,samo z razliko,da bom kremo naredila tako,da bom nad paro zvrkljala rumenjake in sladkor,ker ne zaupam surovim jajckom.
Lep praznicni dan babi

Babi, nujno mi moras povedati, ali ti je krema uspela tudi z rumenjaki nad soparo: mi bos kasneje opisala, kako je slo?

No, in za tisto torto z orehi ali mandeljni se vsekakor tudi priporocam…

Lepe praznike tebi in drugim sladkosnedam in sladkosnedcem!

Vesna

Vesna,lep popocitniski pozdrav!
Verjetno si se med prazniki kaj potepala,tudi sama sem izkoristila krasne soncne dni za nekaj lepih izletov.Torta je uspela in jedli smo jo sele dva dni kasneje,kot si svetovala.Vse sem naredila po receptu,le da sem naredila samo s 4 beljaki,torej zmanjsala kolicine.To delam vedno,ko prvic preizkusam nov recept.Za kremo sem pa dala 4 rumenjake+ 1 jajcek in sladkor v prahu,ker se taka krema dela s celimi jajcki.Hotela sem pa izkoristiti ostale rumenjake.Najprej sem z elektr. mesalcem zvrkljala brez pare,nato sem loncek dala v vecji lonec z vroco vodo in pazila,da ne mocno vre (samo,da se premika voda) in zvrkljala naprej do zeljene gostote- ne sme biti pretrdo.Ko je dovolj narasla in postala gosta ,sem prestavila loncek v mrzlo vodo in vsake toliko se malo premesala do ohladitve.Sledili so spet dodatki po receptu,razen kremfixa,ker ga nikoli ne uporabljam.Krema je vedno obstojna.
V model sem dala peki papir in ga narahlo namastila in torto spekla.Peceni sem samo odprla obod in jo pustila na spodnjem delu modela.Polila s kremo in posula nanjo se malo kokosove moke.Pustila v hladilniku pol dneva in noc do kosila.Ko sem rezala,sem prerezala tudi papir in vsak si je sam odluscil tisti koscek papirja stran,brez problema.Saj tudi italijanski Panetone ima spodaj papir,ki ga sam odstranis.

Koncni rezultat? Pohvaljena in torta slastna.

Sicer pa komaj cakam,da bodo dozorele marelice,ker delam dobro sadno pogaco z biskvitnim testom in marelicami Dodatek:stepena smetana.Ena najhitrejsih dobrih naravnih pogac brez pecilnega praska in brez raznih kremfixov,ki jih moj moz ne prenese. Lep pozdrav s sonckom obsijane Primorske babi

Še eno vprašanje okoli te torte: ko stopiš čokolado in ji primešaš rumenjake, ali smetano dodaš takoj, ko je vse še malo toplo ali počakaš, da se čokolada ohladi? In še za Babi: si zmanjšala tudi količino čokolade za kremo in ali je bilo biskvita dovolj samo s štirimi beljaki?

Pozdravljene!
Ker smo bili samo trije,sem spekla v majhnem tortnem modelu.
Tudi za kremo sem uporabila polovicne kolicine.V ohlajeno jajcno kremo sem najprej vmesala skoraj hladno zmehcano cokoldo in nazadnje previdno se smetano.Meni je uspelo,ceprav sem se bala,kaj bo.Zato sem dala samo polovico kolicin.Kremo pa vedno kuham na pari,se lepo zgosti do gostote,ki jo zelis.Res ne bi rada dobila kaksne salmonele,kot so jo revezi na Hrvaskem.
Lep pozdrav in uspesen poskus babi

ali torto biskvit kaj prerežete.
Hvala

Ne. Kot je Vesna zgoraj povedala,,je nisem prerezala,kremo dala samo po vrhu. B.testo je v enem kosu. Pozdrav babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close