Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kokosova torta-rezultat

Kokosova torta-rezultat

Priznajte, da moramo spet malo debatirati o kokosovi torti, nismo že dolgo, ha, ha…….ne, zares, po vseh debatah tukaj nisem mogla, da ne bi še jaz poskusila pripraviti to pecivo, ker veliko pečem in ga res vsem, ki torte še niso delali, toplo priporočam. Še mož, ki nikakor ne mara kokosa, je jedel, zaradi kreme, pač. Vse sem delala po receptu, samo s to razliko, da sem rumenjake z malo sladkorja stepla nad paro, ohladila in potem primešala čokoladi. Za naslednjič pa bom zadevo nekoliko spremenila in sicer bom za biskvit vzela ne več kot 6 beljakov, tudi manj kokosove moke (original je skoraj tako kot polnilo pri Bounty, res zelo kokosov) in mogoče namesto te kakšno žlico navadne moke. Pri kremi pa ne bom nič spremenila (razen števila rumenjakov), samo smetane bom vzela pol rastlinske-sem imela samo navadno, pa je vse skupaj malo bolj mehko.

Bravo,Lina,vesela sem uspeha! Poglej po Krema za Vesno,je se en odgovor zate v zvezi z mousse. Pozdrav babi

Lep pozdrav!
Sem prvič med vami. Tudi jaz sem preiskusila kokosovo torto. Zanima me, če pustite torto v modelu, ko jo prelijete s kremo. Jaz sem jo dala na krožnik in prelila
pa ni bila ravno najlepša čeprav zelo dobra.

MetaA, torto sem pustila kar v modelu s kremo vred in to čez noč. Obod sem odstranila komaj tik predno smo jo pričeli jesti!

Babi, hvala za mousse, sem videla in bom tudi poskusila, brez skrbi.

Tudi jaz sem podlegla. Le da sem se odločila za “hitro” varianto kreme.
Kisla smetana + kokosova moka + mleti orehi + sladkor v prahu. Zmešala, polila po pečenem testu. Postavila za 10 min nazaj v malce ohlajeno pečico. Potem pa sem vse skupaj prelila še s stopljeno čokolado. Mnjam.
Arja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close