Kokosov puding (Barb in še kdo…)
Ker si omenila, da imaš rada kokos, ti prilagam recept za kokosov puding. Nisem ga še preizkusila.
KOKOSOV PUDING
3 skodelice mleka (v originalu je sojino mleko, ampak mislim, da ni tako pomembno)
1 skodelica prosa
1 žlica medu
¼ skodelice kokosove moke
½ skodelice kokosovega mleka
½ skodelice rozin ali datljev
½ skodelice sesekljanih oreškov
Mleko zavremo, zakuhamo proso in kuhamo, dokler se mleko ne vpije. Dodamo ostale sestavine in serviramo hladno.
Mislim, da bi bilo bolje, če kuhano proso zmiksamo. Sama bi naredila tako, da bi zmiksala vse, razen rozin oz. datljev in oreškov, ki bi jih dodala na koncu.
Poročajte, kako je uspelo, če bo katera tvegala in probala 😉
LP, Staša
Kar z vodo se pripravlja: 225g kokosove moke in 450ml vrele vode, multipraktik za 30sec. Pustiš, da se malo ohladi in precediš (gaza). Lahko imaš dan ali dva v hladilniku ali zmrzneš. Kupljeno sem že uporabljala, pa sem preračunala, da pride precej dražje, pa še vsi tisti E-ji, ki se mi jih sploh ni dalo brati… In ni tako težko:))
LP Barb
Sem šla na njihovo stran Žito, Natura, pa imajo sam slikco. Je pa nekaj receptov z njihovimi izdelki, poglej, boš po moje našla tudi kaj zase. Enga sem ti skopirala:
Prosena krema s skuto
Potrebujemo:
15 dag prosene kaše
3 dl vode
20 dag skute
2 žlici medu
1 jajce
2 žlici limoninega soka
naribano limonino lupinico
1/2 male žličke vanilijevega sladkorja
1 beljak
2 žlici narezanih lešnikov, sadje
Proseno kašo skuhamo in jo pustimo stati 20 minut, da lepo napne. Vmešamo ostale sestavine: sir, med, rumenjak, limonin sok in lupinico, vanilijev sldkor in trd sneg iz beljakov. Po želji osolimo. Proseno kremo stresemo v posodo in jo posujemo z lističi lešnikov in narezanim svežim sadjem. Kremo ponudimo ohlajeno.
Bom še mal pobrskala.
LP Barb
Barb, hvala za recept. Sama poznam to stran in sem našla že marsikatero idejo. Včeraj sem zvečer naredila še rižev puding, pa sem se zašila, ker sem dodala še želatino in je bil zjutraj pretrd. Očitno se dovolj strdi že sam po sebi.
Danes pa pride na vrsto kokosov – sem že nabavila surovine 🙂
LP, Staša
Dobro jutro!
Mleko sem pripravila že včeraj. Na L vrele vode sem dala 200 g kokosove moke. Najprej sem spregledala, da pride na 225 g kokosa le 450 ml vode (prebrala sem 4,5 L) in sem štartala z enim litrom ter temu ustrezno dodala 50 g kokosa 🙂 Ker sem imela le še 150 g, sem pač naredila iz preostale količine 🙂
Danes pa je prišel na vrsto puding. Vzela sem 50 g prosene kaše (mimogrede, ne splača se kupovati tiste v škatli od Droge, saj 250 g stane le okoli 150 SIT manj kot cel kg iste kaše od Intesa). Teh 50 g sem odmerila v skodelico, nato pa dodala trikratno količino kokosovega mleka. Vse skupaj sem zavrela, še prej osladila in skuhala do mehkega. Potem multipraktik, dodala pa sem še alpsko mleko po občutku in malo sladila.
Sedaj se hladi v hladilniku 🙂
LP, Staša
Deklice,hej!
Oprostite,da sem se vam spet pridruzila,ampak me je potegnilo,ko berem o teh vasih slastnih pudingih.Spomin me je ponesel leta nazaj,ko sem sama eksperimentirala s pudingi.Takrat ni bilo v trgovinah vsega tega,kar dobis danes,vendar sem uspevala svoji deklici narediti vedno kaj zdravega in dobrega. Najraje je imela puding (katerikoli),ce sem na dno skodelice dala doma narejen piskotek,nanj poveznila polovico slastne hruske,ki sem jo malo pokuhala v majhni kolicini vode z limonovim sokom in sladkorjem,da je hitro izhlapelo in karameliziralo;na vse to pa sem nalila puding. Lep pozdrav babi
Forum je zaprt za komentiranje.