Najdi forum

kokosov oreh

a mi lahko kdo pove, kako se odpre?? (brez sekire ali zage 🙂

jaz ga nekajkrat vržem ob asvalt in se razbije. Še prej pa spravim ven mleko. To pa storim tako, da v tiste tri pike, ki so na vrhu oreha zvrtam luknjico z odpiračem za steklenice. Tako kot da bi odpirala belo vino. Je zelo preprosto. Potem mleko stočim v kozarec in kokos mečem ob tla da se razbije.

saj mogoče ima kdo še kakšno “lepšo” rešitev.

Ta je pa dobra 🙂 Verjetno ga doma (na ploščice) ni varno metati, a ne?? :)))
Bom raje opravila pred blokom…. kar bo sicer malo čudno izgledalo…….. :))

tole je iz interneta, ce pa ima kdo se kaksen drugacen nacin pa naj se javi.
Copy -paste:
1)
To prepare fresh coconut, drive holes through the eyes, using hammer and nail and making sure the holes go clear through to the open center. Drain “milk” and set aside. Place coconut in a microwave-safe bag and close tight; microwave at 100 percent power for 6-1/2 minutes. Open the bag (beware of steam) and pour any liquid that has collected into “milk” already reserved. The coconut shell will be cracked in several places, making it easy to lift out the flesh. Remove papery brown skin with vegetable peeler and grate flesh in a food processor. An average coconut yields about 2 to 2-1/2 cups.
2)
To open a coconut, pierce the “eyes” with an ice pick or large nail, and drain the liquid from the coconut.
To remove the shell easily, bake the drained coconut at 350 degrees F for 20 to 30 minutes,
or put it in the freezer for an hour. Then place the coconut on a firm surface, and tap the shell lightly with a hammer in several places until it cracks. Separate the meat from the shell.
3)
ga je ze Jana razlozila

Odpreš ga tako, da udariš ob trdno podlago na tisti strani, kjer so tri očesca.
Mleko steče ven, samo meni itak ni všeč, tako, da mi je vseeno.

Ravno sem se vrnila iz Dominikanske republike, kjer je kokosovih orehov polno kamor pogledaš, še največ pa na plaži. No in odpiranje oreha je pravo doživetje, saj si poiščeš kokosov oreh, potem ti ga pa tamkajšni vrtnatji in urejevalci plaže odprejo z veliko “mačeto”,..najprej prvo lupino posekajo stran, da dobijo ven oreh in nato navrhu oreha odsekajo le toliko, da lahko iz njega piješ,…če te mika še preostali del kokosovega oreha, ti ne preostane nič drugega, kot da ga parkrat vržeš ob trda tla.

lp
T.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close