Najdi forum

Kokini listi

Pozdrav vsem skupaj,

Neki me zanima. Ker sem v J. Ameriki, lahko na vsakem koraku kupis kokine liste.
Zdaj me pa zanima, ce jih lahko prineses tudi v Sloveniji? A lahko imam kaksne probleme na letaliscu in carini?

lp
swe

Swe :))) itak , da boš imel probleme, če ti najdejo :)))

Neeeeeeeeeeee, oni bodo imeli probleme… :(((((((((((((((((((((

Plačat ti bodo morali kak dan bivanja pri njih. Ti boš pa podaljšal dopust :)))))))))))))))))))))))))))))))

lp

bv

Ti svetujem, da opustiš misel na vnos kokinih listov oz. prenos le-teh čez mejo, vsaj če nočeš imeti sitnosti.
Na seznamu prepovedanih drog so namreč tudi kokini listi – razen v primeru, ko je iz listov odstranjen ves kokain in vsi drugi ekgoninski alkaloidi.
Težko jih boš namreč prepričala, da jih boš imela namesto “pušelca”…
b.

Sorry…..prepričal….pa imel….
Sem spregledala tvojo puščico na dol…
b.

mislim, da obstaja tam en caj, v katerega das te kokine liste
moj prijatelj je takrat brez problemov prinesel to veliko skatlo domov
je oranzna in pise gor, da je neki caj (hocem rect,. da je zelo nesumljivo pakirana)
dejansko so notri samo kokini listi
ni imel nobenih problemov na carini

Hmmm swe, a boš pol zbral mogoče še kakšna naročila .)))) lahko zaslužiš :))))

Ej, ne vem, pol mas zelene zobe:)))!

Dve leti nazaj mi jih je nekaj prinesla teta, ki je bila dol… pa tudi ni imela nobenih problemov s carino. Izgleda, da se da… probat.

Jaz sem bil na potopisnem predavanju tukaj v ljubljani, pa je predavateljica ob koncu obiskovalcem ponudila kokine liste. Kar nekaj nas je žvečilo…

Nam je tudi predavateljica kazala kokine liste.. Jih je pa prešvercala.

jaz nisem imala nobenih problemov pri prenosu kokinih listov tako v cile kot potem doma. logicno pa je da jih nisem imela v osebni prtljagi

Kokini listi so v EU prepovedani. Dost ljudi jih prešverca kakšno vrečko brez problemov. Obstaja tudi kokin čaj v filter vrečkah. Notri so zmleti posušeni kokini listi. Mogoče je s tem manj problemov.

podoben učinek kot če prežvekuješ koko je če se udariš s kladivom po glavi , je pa garantirano , da zaradi tega nimaš problemov s carino .

Višina te pa le ne zjebe:))))

Ta caj je MATE DE COCA. Jaz sem ga mel tu v SLO, sicer pred 10 leti.. ampak no ja.. takrat se se ni vedlo tocno kaj to je (na carini). Zdaj je stvar malo drugacna… 🙂

l.p.

k. james

Ola, vrnila sem se iz Peruja in glede kokinih listov bom povedala takole:
– če kokine liste dobijo pri tebi v Peruju – ni problema!
– če kokine liste dobijo pri tebi zunaj Peruja – težak problem!!! Prav tako je s čajnimi vrečkami koke, ki so pakirane kot npr naše kamilice, prav tako je s kokinimi bomboni, čokoladami… Kar pride čez njihovo mejo je ilegalno…

Povem pa z mojega stališča: fino je “žvečiti” koko (je ne žvečiš, ampak cuzaš) na višini, ker resnično pomaga, drugače pa ni nič posebnega. Vsebuje namreč minimalno kokaina in dvomim, da je bil kdo zadet od kokinih listov…

Zakaj torej reskirati in “švercati” neka zelišča..????

Martina

Moja izkušnja.

S punco sva imela v dveh torbah cca. 10 vrečk koke, na carini v Limi na letališču so nama cariniki pregledali prtljago in seveda našli koko. Mene je carinik samo vprašal, če je samo koka (češ da ni še kakšna trava) in mi je verjel, da je samo koka. Tako da ni panike.

Ne vem pa kako bi o izgledalo v Miami-ju na letališču npr. Tam nam niso prtljage pregledali.

LP,

Tomo

Administratorju predlagam , da odpre nov forum z naslovom ” Za Iglavce in Listavce “

…ali pa za domače živali….

Ko sem jaz letela iz Lime v Evropo, smo leteli preko Atlante.
Na letališču v Atlanti je moral vsak sam fizično PRENESTI svojo prtljago
(ne le ročno prtljago) iz enega dela na drug,
kjer so ti policisti vsebino prtljago še enkrat pregledali.
Sem imela podobne ideje kot ti,
ampak sem bila takrat zelo vesela,
da kokinih listov nisem imela v prtljagi.
Torej jst ti svetujem, da jih pustiš v J.A. in jih ne voziš s seboj v Evropo.

Pri prehodu iz Bolivije v Čile so mi zaplenili kokine liste, kaktuse, pustili pa čaj iz koke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close