Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KOKICE – REDIJO?

KOKICE – REDIJO?

Nujno prosim za pomoč. Do sedaj nisem uspela dobiti zadovoljivega mnjenja ali kokice pripravljene doma redijo, ali jih kot balast lahko jem v večjih količinah?

Prosim, nujno!

Živio!

Kokice so koruza in redijo ravno toliko kot polenta ali koruzni žganci, še toliko bolj tiste, ki jih npr. kupiš v kinu, ker so narejene na maščobi.

LP, Martina

Tudi sama sem bila dolgo časa prepričana, da ne redijo – tudi slišala sem že veliko o tem.Ampak – draga žana – naj te ne zanese preveč. res da je čips in druge slane pregrehe veliko bolj redilen, kar pa ne pomeni da kokice niso! seveda v zmernih količinah ni tako hudo – ne pa pretiravat!

Jaz grem vsake kvatre enkrat v kino, takrat si nujno privoščim tudi kokice (ker jih jedo tudi vsi drugi, zakaj jih ne bi še jaz). Doma pa jih ne kupujem (ne narejenih ne koruze za peko. Doma se vsake stvari hitro preveč poje, ko pa si zunaj, pa ti drugi naredijo tak apetit, da se samo mučiš, če si ne privoščiš, potem pa doma dvakratno nadoknadiš. Škoda prejšnjega mučenja in uničenega uživanja. Ne rečem, da se filma ne da gledati brez kokic …

Pa ne zdaj vsake dva, tri dni hodit v kino …

Hojla,

najmanj redilne naj bi bile kokice ki so pripravljene na vrocem zraku in brez kakrsnih koli dodatkov, tudi brez soli, vendar pa so potem tudi precej neuzitne.

Tiste, ki jih kupis v kinu pa delajo na soncicnem olju in so verjetno po kaloricni vrednosti zelo blizu cipsu.

Lp, andreja

.

pa še to je treba dodat, da je poleg tega, da je to “ena packarija”, ki redi in maši vse sorte, zraven še zelo nezdrav, ker je toooliko slan … za sol pa vemo, da pravzaprav ni prav koristna, a ne?

moje mnenje 🙂

Princ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close