Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koga poklicati za PCR test, če osebni zdravnik ta dan ne dela?

Koga poklicati za PCR test, če osebni zdravnik ta dan ne dela?

Na koga se lahko obrnem?

Pokliči tistega zdravnika, ki ga nadomešča. Ponavadi je to sosednja ambulanta. Ali pa kar zdravstveni dom, ti bodo oni svetovali.

Nadomestnega ali oa naj te vezejo v ambulanto zdravnika, ki trenutno dela. En ti bo ze odtipkal ta nalog v sistem.

Nihče ga ne nadomešča, na telefonu samo sestra reče, da je ambulanta danes zaprta. Klicala sem že na informacije, pa se nihče ne javi. Pa kakšna organizacija je to??

Na dežurno ambulanto pokličite.

Na spletni strani od ZD preveri, kdo jo nadomešča, ali pokliči številko od ZD, da ti dajo dežurnega oziroma nadomestno ambulanto.

Si se že samotestirala?

Odgovor na objavo uporabnika
na spletni, 08.11.2021 ob 10:16

Na spletni strani od ZD preveri, kdo jo nadomešča, ali pokliči številko od ZD, da ti dajo dežurnega oziroma nadomestno ambulanto.

Si se že samotestirala?

Da. Pozitivna.

Potem bo verjetno tudi PCR pozitiven. Nič, vztrajaj po telefonu, prekliči vse številke. Za kateri ZD gre, morda ti lahko kdo pomaga s kakim konkretnim nasvetom.

Avtorica, si rešila? V nekaterih ZD imajo dežurno številko za Covid. Ali pa pokliči NIJZ, da te napotijo.

Poskušaj na najbližjo urgenco.

Jaz sem npr. v Novi Gorici klicala na urgenco (bolnica Šempeter), od tam so me vezali na nek “covid center” in tam dali takoj uro za pcr testiranje (ki se pa izvaja zadaj za ZD).

Naj kličem tja mi je pa povedala telefonistka/vratarka v ZD. Ob tej priliki naj jih javno pohvalim in se jim zahvalim, ker tam še dvigujejo telefone.

Evo. Klicala na informacije, vezali so me na dežurno, tam pa so mi rekli, da samo osebni zdravniki lahko izdajajo napotnice za PCR. Torej moram počakati, da zdravnik pride.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close