Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kodiranje ključa Citroen Berlingo

Kodiranje ključa Citroen Berlingo

Imam Citroen Belingo, letnik 2002, bencinar in izgubila sem vse ključe od vozila. Na Citroenu sem dala naročiti novega…samo en ključ (je tudi na daljinsko)…s tem novim ključem lahko sedaj odprem avto, vstavim ključ v režo za vžig… a žal Berlinga ne morem vžgati.

Na BMW forumu sem prebrala in zasledila naslednje (so eni fanti sprobali zadevo in deluje…pa me zanima, a mislite, da bi na isti način zadeva delovala tudi pri Berlingu???):

Če ključ “zgubi” sinhronizacijo z avtom, ga je treba ponovno inicializirat, prav tako, če nabaviš nov ključ.

Narediš sam, stane 0 eur, postopek gre takole:

1. Vstopiš v avto in zapreš vrata
2. Vstaviš ključ v ključavnico, obrneš v položaj 1, počakaš sekundo, obrneš nazaj na 0 in ga potegneš iz ključavnice
3. Pritisneš gumb “Odklepanje” in držiš pritisnjenega, ne spustit!
4. Gumb “Zaklepanje” hitro pritisneš 3x zaporedoma
5. Spustiš gumb “Odklepanje”
6. Če je bil postopek uspešen, se avto sam zaklene in takoj spet odklene

Kaj pravite??? Ali pa mi ne preostane nič drugega, kot da moram Berlinga obvezno peljati na Citroenov servis, da mi razkodirajo ključ ?? Ali mi lahko tudi kdo drug razkodira ključ? Npr. kak avtomehanik, ali kakšna druga avtohiša, ki ni Citroen? Živim v neposredni bližini Renaulta.

Hvala za hitre nasvete.

Nuša

Če je bil omenjen postopek mišljen za BMW vozila, bodo navodila delovala samo na BMW vozilih.

Ne vem, kakšen ključ si naročila. Ključ mora imeti elektroniko za zagon motorja in čip za centralno zaklepanje. Poleg tega moramo elektroniko tudi programirati. Ključ naredi na servisu, po možnosti na Renojevem.

V nekaterih primerih je bojda dovolj izklopiti akumulator za par minut. Našel se postopek za berligo l.98 in več

1. Ključ daj v ključavnico in ga obrni na položaj 1, brez obeska z gumbi.

2. Obesek z gumbi drži proti sprejemniku, ki se nahaja na sprednjem delu vozila.

3. Pritisni najprej na velik gumb (na obesku) in potem na majhnega.

4. Ponovi z drugim gumbom, če je to potrebno.

5. Ključ obrni na položaj 0.

6. After 5 seconds the Plip should now operate.

aha
6. čez 5 sekund bi obesek moral delovati

Hvala,

bomo sprobali…poročam…

lp

New Report

Close