Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ko zenska osvaja…

Ko zenska osvaja…

Če poznaš samo eno ali dve izkušnji ne poznaš dovolj da bi ocenjeval…….

Sicer je subjektivnost izkušnje dovoljšnja za nadaljevanje take izkušnje ampak je pa zelo slaba pri promoviranju tega na forumu, ker izpade dokaj smešno če ne kar žalostno…..

Afriški otroci bi lahko prišli v slovenijo in na MONu promovirali kako je fajn ker dobijo od karitasa OGROMNE količine zastonj hrane, v Afriki so bli pa lačni…. ti bi pa reko, naj se ne hecajo, da je to še premalo 🙂

Subjektivnost je hudič, ko pride na javni portal ali pri izmenjavi mnenj…. sploh ko nekdo nekaj tako neomajno trdi kot recimo ti ali On_ ker pač hočejo sami sebe prepričat :)[/quote]

Koliko pa je dovolj, tri? Ti nimaš nobene, glasen si pa kot da je tvoj pogled objektiven. 🙂
Subjektivnost je hudič edino takrat, ko nekdo tega ni sposoben razumet oziroma sprejet. Ne vem, zakaj te moja subjetivnost tako zelo moti, če pa nima nobene zveze z objektivnostjo. :))[/quote]

moti me ker tu nesposobnim amaterjem prodajaš neumnosti, ki nimajo veze z realnostjo…. ker ti ne živiš realnosti ampak navidezno realnost…. od tam kjer si pobral svojo ”drago” 🙂

In tisti ki te ne berejo dovolj dolgo kot recimo jaz in Sadni in še kdo tu, ti morda celo nasedejo… to pa ni dobro zan jihov razvoj!

kolko sem jih imel jaz ti ne boš nikoli vedel…. moje ne bodo priskakljale na MON in to razglašale in me podpirale kot je to storila ena dotična oseba……… jaz in one ne čutimo te potrebe da bi na MONu razglašali kako fajn je nekdo pa kaj se spravljajo drugi na njega pa še kaj…. to sem počel nazadnje v vrtcu…. 🙂

Tisto minuto ko boš nehal pametovat v temah o osvjanju žensk in medosebnih odnosih bo ista minuta…. ko te sploh ne bom več omeno…. do takrat pa je dobro da prikažem(o) bolj realno mnenje od tvoje navidezne realnosti…..

No na portal dejtingu pa ti pustim glavno besedo…. tam pa si lahko moj ”vzor” če te bom slučajno kdaj rabo 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Začni delati na sebi, ker tolk sovražnosti bo tebe pripeljalo do skrajnega in brezizhodnega pusha. In pusti me že na miru.

Seveda ni vse za vse. Dokler človek ne proba, ne more vedeti. Morda nekdo potrebuje push, da se dvigne iz ležernega stanja in pokaže svoje sposobnosti. Ti kar pridno nalagaj na kupček, da bodo tvoji otroci imeli od kje trošiti.[/quote]

A temu se reče sposobnost al seka ven zavist, da je bilo nekaterim lažje štartat z življenjem v dvoje?

Seveda ni vse za vse. Dokler človek ne proba, ne more vedeti. Morda nekdo potrebuje push, da se dvigne iz ležernega stanja in pokaže svoje sposobnosti. Ti kar pridno nalagaj na kupček, da bodo tvoji otroci imeli od kje trošiti.[/quote]

A temu se reče sposobnost al seka ven zavist, da je bilo nekaterim lažje štartat z življenjem v dvoje?[/quote]

Ne razumem tvojega vprašanja.

Res te moti, pa še kako. Ampak veš kaj, to kar pišeš, je še veno le tvoj subjektiven pogled. Razen, če delaš kake hude psiho analize v kaki veliki družbi sociologov. Ampak vem, da šraufaš računalnike, tako da… naj te moti, le ne obešaj se več na moje izkušnje, ki bodo takšne, kot so bile, vedno ostale. S tem se moraš “samo” sprijazniti. Ti bi pa rad spremenil mojo preteklost. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj obstaja še kakšen push… push-up.. tud tega bi najbrž rabila

Ti vsaj obteži za jezik ne rabiš, ker ti kar sam od sebe visi dol. Zdaj me pa že pozabi.

🙂

Res te moti, pa še kako. Ampak veš kaj, to kar pišeš, je še veno le tvoj subjektiven pogled. Razen, če delaš kake hude psiho analize v kaki veliki družbi sociologov. Ampak vem, da šraufaš računalnike, tako da… naj te moti, le ne obešaj se več na moje izkušnje, ki bodo takšne, kot so bile, vedno ostale. S tem se moraš “samo” sprijazniti. Ti bi pa rad spremenil mojo preteklost. :))[/quote]

Eh kje…. ne bi rad spremenil tvoje preteklosti, tudi če bi jo lahko….. 🙂

Samo zavedat se bi blo fajn začet, da si ti unikat celo med copatarji……

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Samo ni mi pa jasno kako lahko neka prisrčna, simpatična in seksi lastnost čez čas kar na enkrat postane slaba.[/quote]

V fazi zaljubljenosti sploh ne vidiš, da je riganje pri mizi moteče:))). Težko je kar na pamet govoriti o nečem in tudi ljudje smo si različni. Niso vsi zreli, pa vstopajo v partnerstva, ki zahtevajo vsaj minimalno resnost.[/quote]

Čudno!! Jaz sem pa živel v prepričanju, da je vsak, ki vstopa v resno zvezo, že po defoltu resen. Vsaj po forumskih debatah sodeč, no!!!!

wat a mistejka d’a mejka. Spet ne vem nič

Bolje da si priznaš oz da si človek prizna, da kaj ne ve, kot pa da pametuje o nečem kar ne ve 🙂

Res te moti, pa še kako. Ampak veš kaj, to kar pišeš, je še veno le tvoj subjektiven pogled. Razen, če delaš kake hude psiho analize v kaki veliki družbi sociologov. Ampak vem, da šraufaš računalnike, tako da… naj te moti, le ne obešaj se več na moje izkušnje, ki bodo takšne, kot so bile, vedno ostale. S tem se moraš “samo” sprijazniti. Ti bi pa rad spremenil mojo preteklost. :))[/quote]

Eh kje…. ne bi rad spremenil tvoje preteklosti, tudi če bi jo lahko….. 🙂

Samo zavedat se bi blo fajn začet, da si ti unikat celo med copatarji……[/quote]
Ko zmanjka argumentov, je hudič a ne? Težko ti je. Ampak veš, nismo drugi krivi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko ne bluzi no….. jaz sem ti že zdavnaj argumentiral samo pač se izmikaš resnici…. to je da nimaš pojma o osvajanju v današnjih časih in današnjem svetu….. tebi je namenjeno večno prilagajanje in samotolažba da si to želiš 🙂

Zakaj ?
A ni logično ? Vsepovsod v naravi je tako, da se zrelost kaže kot težnja po osamosvojitvi in neodvisnosti. Šele osamosvojitev in prekinitev popkovnice ti omogoča, da zaživiš lastno življenje.
Razumem, da je človek preračunljiv, vendar ima to tudi slabe plati, če predolgo ostaja pri starših ali pa načrtuje skupno življenje s starši. Ni slučajno, da je toliko problemov okrog tašč, saj je takšno življenje nenaravno in vsiljeno.
Kot pravim, je kalkulacija, vendar se kalkulira med samo željo po samostojnosti in financami. Čeprav so velikokrat finance le izgovor, ker je v ozadju čustvena nezrelost oziroma prevelika navezanost, ki jo povzročijo starši zaradi vcepljanja strahu in s tem ustvarjajo poženščene moške, s katerim ne more biti ženska zadovoljna, če moški še vedno išče mamo, ne pa partnerke.
Namesto, da bi mlada šla na svoje, si raje privoščita nov avto in dober dopust, potem pa jamrata, ker nimata denarja za samostojno življenje. In to je tipičen izgovor in znak čustvene nezrelosti, zaradi katere potem prevlada bivanje pri starših, namesto samostojnosti.

Bravo Robi, to je to.

Ker je očitno, da si stvari izmišljuješ, je meni očitno, da ne gre za nič drugega, kot tvojo frustracijo.

Zakaj ?
A ni logično ? Vsepovsod v naravi je tako, da se zrelost kaže kot težnja po osamosvojitvi in neodvisnosti. Šele osamosvojitev in prekinitev popkovnice ti omogoča, da zaživiš lastno življenje.
Razumem, da je človek preračunljiv, vendar ima to tudi slabe plati, če predolgo ostaja pri starših ali pa načrtuje skupno življenje s starši. Ni slučajno, da je toliko problemov okrog tašč, saj je takšno življenje nenaravno in vsiljeno.
Kot pravim, je kalkulacija, vendar se kalkulira med samo željo po samostojnosti in financami. Čeprav so velikokrat finance le izgovor, ker je v ozadju čustvena nezrelost oziroma prevelika navezanost, ki jo povzročijo starši zaradi vcepljanja strahu in s tem ustvarjajo poženščene moške, s katerim ne more biti ženska zadovoljna, če moški še vedno išče mamo, ne pa partnerke.
Namesto, da bi mlada šla na svoje, si raje privoščita nov avto in dober dopust, potem pa jamrata, ker nimata denarja za samostojno življenje. In to je tipičen izgovor in znak čustvene nezrelosti, zaradi katere potem prevlada bivanje pri starših, namesto samostojnosti.[/quote]

V teoriji imaš 100% prav…. zdaj pa prenesi teorijo v realo…… v neki realni okvir današnje družbe in okvir današnjega 25-30 letnika……

– ima službo za določen čas, plačo nekje okrog 750€ z vsemi dodatki (prevoz in malca)
– brez kreditov
– avto star 7-10+ let (vreden tam okrog 500€ do mogoče 1000€)

za bencin do službe in domov zatanka kakih 70€ za malco še enkrat toliko torej mu ostane cca 610€
ima drago ki je brezposelna stara 26 let, ki bo kmalu diplomirala službe ni niti na obzorju kaj šele vidiku….. občasno med vikendi pokelnari za 200€ mesečno…. tolko da ma za svojo nego, zavarovanje in kakega frizera in mogoeč celo kako cunjico na razprodajah….

Živita pri njegovih (ali njenih starših) imata zgornje nadstropje za sebe (cca 60 kvadratov oz 2 večji sobi + kopalnico) imajo pa skupno kuhinjo……

Njen dragi dela 9ur na dan nadur mu ne plačajo, ker je taka situacija, pa še tu dobiva novice da so obeti slabi, lahko da mu ne bodo podaljšali pogodbe ko poteče…..

Njej poteče študent čez 2 meseca, glih takrat bo doštudirala, potem več ne bo mogla delat prek študenta, torej jo več tam ne bodo želeli….

In taka dva naj greta na svoje, da bota dokazala da sta čustveno zrela? Da bota lahko jedla potem testenine in pila vodo vsak dan, morje pa gledala na razglednicah? Da bota lahko plačala še en prispevek RTVja, za televizijo pa ne bota mela dnarja?

Potem so pa tu še druge vrste mladih, predvsem moških med 20 in 30…. taki ki grejo za 5 tednov na teren in pridejo za 1 teden domov pa spet grejo za 5 tednov na teren…..

Takim se ne splača it na svoje, ker s tem si delajo samo stroške….. tu se edino strinjam da je ”problematično” da taki večino keša ki ga dobijo zapijejo in zaružijo namesto da bi prihranli…..

jaz osebno ne bi podredil vsega tvoji ti. čustveni zrelosti samo zato, da bom jedo testenine in pil vodo vsak dan, ter se komaj do komaj prebijal iz meseca v mesec, bom pa lahko okrog razglašal kako zrel sem 🙂

Če bi bil v to prisiljen da mi starši umrejo ali kaj podobnega, potem razumljivo….

Sicer pa nevem od kod tebi Robi da je to čustvena zrelost… edina smiselna definicija čustvene zrelosti ki sem jo našel na internetu je tole

”Čustvena zrelost je prepoznavanje in zavedanje lastnih čutenj, ki jih izrazimo na sprejemljiv način, ki ne bo prizadel drugih. Ko si dovolimo čutiti široko paleto čutenj (prijetnih in neprijetnih) in jih ne zanikamo ali tlačimo, saj se zavedamo, da imamo vso pravico doživljati vsa čustva. Ko zmoremo prepoznati in razumeti čustva drugih ter se vživeti vanje, bomo lahko imel pozitivno podobo o sebi in pozitiven odnos z drugimi. Ko svoja čustva poznamo in jih ustrezno izražamo smo kos stresnim situacijam in zmoremo težave reševati na zbran način.”

kaj ima to in selitev od starih…. mi boš razložil ti… 🙂

Tvoja ”kolegica” univ. dipl PSIHOLOGINJA je o čustveni zrelosti napisala tole:

http://med.over.net/forum5/read.php?219,3983947

Ti verjamem. Vsak ima svoje prioritete. In ne greš na svoje zato, da boš to nekomu razlagal, ampak zaradi sebe, ker s tem izbereš kaj ti je bolj pomembno.

Zakaj pa se zdaj nisi navezal na tisti primer tvojega kolega, ki brez problema z minimalcem preživi na svojem ?
Takrat si zagovarjal tezo, da je možno tudi z minimalno plačo biti samostojen.

Ti verjamem. Vsak ima svoje prioritete. In ne greš na svoje zato, da boš to nekomu razlagal, ampak zaradi sebe, ker s tem izbereš kaj ti je bolj pomembno.

Zakaj pa se zdaj nisi navezal na tisti primer tvojega kolega, ki brez problema z minimalcem preživi na svojem ?
Takrat si zagovarjal tezo, da je možno tudi z minimalno plačo biti samostojen.[/quote]

Saj je možno…. samo vprašanje je če je SMISELNO!

Tu je bistvo….. zamenjat vso ”ugodje”, za nekaj neoprijemljivega kot je kao samostojnost, kjer si še naprej odvisen od najmanjšega vetriča ki jo lahko zruši?

Jaz osebno mam tolko €€€€€ našparanih, da če se danes vstanem in spakiram kufre, lahko grem živet v najem za cca 12 mesecev pa ne rabim nič delat, samo zapravljat keš ki sem ga prihranil….. samo mi to ni smotrno niti logično niti ekonomično….. raje ta denar hranim za nek poznejši čas, ko ga bom dejansko rabo, ne pa zdaj, ko bi odišo od staršev 1 kilometer vstran živet, da bi se lahko ”hvalisal” kako sem zrel in samostojen….. nima smisla…

Matkic, kdaj bo po tvoje prišel ta čas? Razmere so redko idealne, da bi lahko rekel, kako je zadoščeno vsem kriterijem za selitev.

Razmere bodo objektivno res zelo redko idealne ampak je pa nekaj kriterijev zaradi katerih bi se meni osebno splačalo preselit oz. it na mičkeno slabše zaradi drugih zadev…

1. služba, ki bi bila toliko oddaljena, da bi vožnja bila nesmiselna potrata časa oz. z številko vožnja ki traja več kot 60 minut (čas je nenazadnje denar)
hkrati pa bi služba zadostila 1 izmed 2 kriterijev ki jih osebno imam:
– višja plača kot zdaj za vsaj 30%
– pomembne in relevantne delovne izkušnje (torej delovno mesto ki bi ga želel osebno opravljat ker bi me veselilo oz. bi napredoval v smislu sposobnosti in znanj)
2. Partnerka zaradi katere bi bilo vredno poskusit življenje v dvoje in reskirat
3. zadetek na lotu ali jackpotu
4. sprememba lastnih prioritet v življenju kot jih imam trenutno

Sem probal tudi po vrstnem redu verjetnosti da se karkoli zgodi napisat… 🙂

Človek gre na svoje, ko začuti, da je tega sposoben oziroma, da si tega želi. Tudi starši imajo veliko pri tem.

Razmere bodo objektivno res zelo redko idealne ampak je pa nekaj kriterijev zaradi katerih bi se meni osebno splačalo preselit oz. it na mičkeno slabše zaradi drugih zadev…

1. služba, ki bi bila toliko oddaljena, da bi vožnja bila nesmiselna potrata časa oz. z številko vožnja ki traja več kot 60 minut (čas je nenazadnje denar)
hkrati pa bi služba zadostila 1 izmed 2 kriterijev ki jih osebno imam:
– višja plača kot zdaj za vsaj 30%
– pomembne in relevantne delovne izkušnje (torej delovno mesto ki bi ga želel osebno opravljat ker bi me veselilo oz. bi napredoval v smislu sposobnosti in znanj)
2. Partnerka zaradi katere bi bilo vredno poskusit življenje v dvoje in reskirat
3. zadetek na lotu ali jackpotu
4. sprememba lastnih prioritet v življenju kot jih imam trenutno

Sem probal tudi po vrstnem redu verjetnosti da se karkoli zgodi napisat… :)[/quote]

Zadetek na lotu:)))).
Na prvo točko imaš vpliv, zakaj se torej še nič ni premaknilo na bolje? Čakaš, da delodajalec pride do tebe? Višja plača za 180,996€ ni nek uauuu, še vedno si bližje minimalcu kot spodobni plači, ki bi ti omogočila osamosvojitev.
Druga točka…aja, ob predpostavki, da trofneš “pravo” bejbo, bi šel v ogenj in to za vsako ceno:)).
Četrta točka…do sprememb pride, če si sploh dovoliš spremembe. Kot sem rekla…s čičanjem in čakanjem, da zadaneš na lotu pač ne prideš daleč.

Srečno!:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close