Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ko v službi ne gre

Ko v službi ne gre

Konec aprila sem dobil novo službo, za katero sem presrečen. Problem je, ker se enostavno ne morem uvesti. Nikoli še nisem imel teh problemov, enostavno naredim vse narobe in delam vse narobe. Mentorica me samo kritizira in ima živčen odnos. Gre za preprosto administracijo, ki zahteva 5 st. izobrazbe, je rutinsko delo. Meni se ne zdi nič težkega, a ko se lotim dela in si želim, da nekaj napravim zadovoljivo mi to ne uspe, vedno je na vrsti kritika. Vrtim se v začaranem krogu in vedno manj se čutim sposobnega in samotavestnega. Problemi so se začeli pojavljati že po 3 dneh dela. Imam 28 let in podobna dela sem že opravljal in nikoli nisem imel teh težav.
Kaj mi je storiti?
Hvala za pozornost.

Ja, enako se je tudi meni to zgodilo. Od vsega zacetka: nejasne zahteve, kritike, , skoraj
nic nisem tam razumel, kako se dela odvija in kako so organizirani.
To je bilo jasno ze ob prvem stiku, ne vem no, taka je bila situacija. Pa sem mnoga leta delal v
administraciji.
Sluzbo sem pustil, ker ni zneslo, eno samo zivciranje. Se danes ne, vem, ce so koga nasli, oseba, ki je prisla za mano, vem da ni tam ostala.

Očitno je mentorica en čuden tip.Namesto,da bi te spodbujala in pomagala,ti ruši samozavest in avtoriteto.Z njo je nekaj narobe.
Tudi sama sem mentorica in sem imela v enem letu že tri na praksi.Vendar jim pomagam,svetujem in jih spodbujam.Pridejo sicer samo za obvezno prakso.
Kaj pa če bi ji odkrito in naravnost povedal svoje mnenje na lep način in umirjeno?Po moje se sploh ne zaveda,kaj ti dela..
Pripravi si govor in vadi doma…Potem pa povej.Zgubiti nimaš kaj…

Zanimivo. Na monu je 1% moških in še ta 1% se najde v eni temi in oba administratorja, kar je verjetno še večja redkost, kot moški na monu… To je skoraj kot zadetek na lotu!

Mogoče pa sam sebi odgovarja.:-)

Ko smo že pri lotu in stavah..grem stavit da je to ena izkušena mona, ki ve, da druge mone najraje pomagajo moškim in je zato napisala post kjer se predstavlja za moškega.:-))

Drugač pa dragi/a, ko boš imel glavobole in ko boš doma po službi še samo ležal ali jokal, boš vedel, da je čas, da greš. Meni se je to zgodilo dvakrat. Sicer delam na sebi, a včasih pač ne gre. Instant nasveta tu na monu ne boš dobil, se bo treba bolj poglobit v sebe, prebrat ogromno literature o mobbingu in še o čem, poiskat strokovno oporo,…

Kako pa mene pogreje, ko tole berem!

Nisi ti nič kriva, nič proti tebi in to, da delaš na sebi je pohvalno, ampak pazi! Ker v vseh knjigah in vsi ti tupijo, kako si sam za vse, vse je odvisno od tebe, kako moraš to in ono in na koncu se človek počuti še slabše, ker ne dosega zapovedanega! Eto, to me pogreje! Ko ti vsi še bolj potencirajo občutek lastne krivde!
Ne, nisi za vse sam kriv! Nekatere stvari s epač zgodijo in če si še tak poduhovljenež in imaš še tako razvito osebnsot, se pač nekeaterim stvarem ne moreš izognit!

Nisi ti nič kriva, nič proti tebi in to, da delaš na sebi je pohvalno, ampak pazi! Ker v vseh knjigah in vsi ti tupijo, kako si sam za vse, vse je odvisno od tebe, kako moraš to in ono in na koncu se človek počuti še slabše, ker ne dosega zapovedanega! Eto, to me pogreje! Ko ti vsi še bolj potencirajo občutek lastne krivde!
Ne, nisi za vse sam kriv! Nekatere stvari s epač zgodijo in če si še tak poduhovljenež in imaš še tako razvito osebnsot, se pač nekeaterim stvarem ne moreš izognit![/quote]

Glede na to, da moram delati na sebi, veš, da sem tudi jaz imela kdaj in jih bom morda še kdaj imela..občutke krivde ob raznoraznih pisanjih pa če so bila mišljena kot vzbujanje občutkov krivde ali ne..

in zato vem, da je treba dobro prebrati, dobro poslušati, kar ti ljudje govorijo, dobro razmisliti o svojih sklepih..

v mojem primeru prej nisem govorila, da si je sam kriv..poskusi prebrat znova, kaj sem napisala

Ne, nisi za vse sam kriv! Nekatere stvari s epač zgodijo in če si še tak poduhovljenež in imaš še tako razvito osebnsot, se pač nekeaterim stvarem ne moreš izognit![/quote]

Glede na to, da moram delati na sebi, veš, da sem tudi jaz imela kdaj in jih bom morda še kdaj imela..občutke krivde ob raznoraznih pisanjih pa če so bila mišljena kot vzbujanje občutkov krivde ali ne..

in zato vem, da je treba dobro prebrati, dobro poslušati, kar ti ljudje govorijo, dobro razmisliti o svojih sklepih..

v mojem primeru prej nisem govorila, da si je sam kriv..poskusi prebrat znova, kaj sem napisala[/quote]

Občutek imam, da imaš ti občutek krivde, ker nisi dosegla cilje z delanjem na sebi…
Prav je, da delaš na sebi, ampak cilj si dosegla že s premikom na bolje iz točke na kateri si bila pred tem. Potem greš pa spet naprej. Korak po korak in res se izogibaj slabi vesti in občutku krivde, ker si s tem bolj škodiš, kot ti koristi napredek. Ni ti potrebno za vsako ceno doseči apovedane rasti. Za kakšno stvar potrebuješ čas, za kakšno pa celo določene okoliščine, da se lahko premakneš naprej. (jaz sem trenutno v določeni situaciji spoznala stvari, ki sem jih “reševala” že več kot eno leto, pa situacija sploh ni povezana z mojim “problemom” – včasih je tako, da se ti čez čas praktično samo pokaže…)
Samo pozitivno razmišljaj, pa bo!
Čisto dobro namerni nasvet.

Jaz ti svetujem, da kljub kritiki poskušaš ostati zbran in poskusiš trezno, s svojo glavo razmisliti kako in kaj bi ti naredil. Ko ga polomiš, ga pač polomiš. Nihče se ni rodil z znanjem, vsako stvar se moraš priučiti. Včasih gre to lažje, včasih težje. Tudi tvoja mentorica ga je verjetno biksala na začetku, razlika je le ta da je pozabila na svoj začetek. Jaz še nisem srečala osebe, ki bi se uvajala brez napak. V glavnem ne poslušaj mentorice, če pa ti kaj pametnega svetuje uporabi.

Majlepša hvala za odgovore, mi veliko pomenijo.
Aja, zakaj pa bi bilo čudno, da moški dela v administraciji ?
Je tudi ostali kolektiv bolj moški, tudi zaradi stvari s katero se firma ukvarja

Se počutim podobno kot avtor te teme.
Sem se pa odločila, da je nadrejeni včeraj zadnjič kričal name.

Pozdravljeni,

vsakega od Vas prosim, da pazi predvsem nase.

Občasno so najbolj presenečeni tudi, če ne reagiramo na njihove “akcije”, če se umaknemo in se posvetimo delu oziroma samemu sebi.

Srečno vsem skupaj in vsakemu posebej,

Daša Modic Gorjup

Poskušaj se osredotočiti na to, kje poudarja te kritike, kar naj ne bi bilo dovolj dobro opravljeno. Gre za iste stvari? Napiši si opombe, ki so ti podane. Morda povprašaj sodelavce za kakšen nasvet, saj vprašati še ni prepovedano. Lahko napišeš tudi v primerih. Ker so napake, ki jih lahko dopuščaš, nekaterih pa ne moreš v nedogled. Vsak ima svoje zahteve in navade in se je včasih potrebno prilagoditi na drug način, čeprav si drugje drugače delal. Morda v razmislek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close